Skocz do zawartości
IGNORED

Advance to chiński tonewinner ;)

Krak_oN

Rekomendowane odpowiedzi

Elberoth

>Oczywiście masz rację. Niektórym imponuje twoje podejście - forumowego kłamcy.

Bardzo proszę o konkrety. Czy to ja kręciłem jeśli chodzi o refiurbisched? Łowca debili już ładnie i prosto podsumował głupią pyskówkę, nic dodawać nie trzeba - temat zamkniety. Na drugi raz po prostu nie rób z siebie idioty i nie wciskaj plebsowi bredni rodem z kolorowych folderków, bo jeszcze znajdzie się ktoś kto uwierzy. Wiem ze internet jak papier przyjmie wszystko, ale zlituj się.. A z resztą, spróbuj wykonać podobny numer na Ebay albo Audiogonie :(

Nie masz innych konkretów poza przytaczanymi to proszę buzię na kłódkę.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

A na temat: Jaki piękny ten francuski design! Jutro kupuję;)

Trochę sensu poproszę.

gagacek, 8 Paź 2008, 09:38

>Bardzo proszę o konkrety.

Jesteś kłamcą, ponieważ zarzuciłeś mi trzy rzeczy których nie byłeś w stanie udowodnić:

1) że napisałem produkt jest nowy (z ceny/opisu/tekstu jasno wynikało że jest s/h)

2) że jakoby zmonipulowałem zdjęcia

3) że napisąłem nieprawdę odniśnie refurbishingu, czemu zaprzeczyła sama firma Pass Labs

Skłamałeś więc 3x i w przeciwieństwie do innych osób, które podłączył się do zorganizowanej przez ciebie nagonki, nie wycofałeś się z postawionych kłamliwych zarzutów wbrew jasnym faktom świadczącym na twoją niekorzyść, a tym bardziej - nie przeprosiłeś (inny, zdobyli się na słowo "przepraszam", które najwidoczniej nie może przejść tobie przez gardło).

Dlatego będę nazywał cię forumowym kłamcą. Aukcja jest cały czas dostępna na allegro i każdy w 10s jest w stanie potwierdzić że jesteś zwykłym kłamcą i malutkim człowieczkiem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

i każdy w 10s

>jest w stanie potwierdzić że jesteś zwykłym kłamcą i malutkim człowieczkiem.

Jak ktoś nie rozumie to niech tak twierdzi. Ja bronię się sam a nie broni się moje pisanie!!! KA-PE-WU? Tym się różnimy. Gry pozorów zostawiam tobie.

EWlb, widzę że chłodnica się tobie gotuje. Ale prawdę powiedziawszy - to twój problem.

Jaki koń każdy widzi, każdy może sobie historię pyskówki przeczytać. To co napisałem samo się broni i ty tego nie zmienisz. Więc pisz waść co chcesz, zniżaj się do poziomu xyz wyciągając rzeczy z kontekstu i wkładając w usta rozmówcy, ja mówię pas, bo zwyczajnie szkoda mi czasu.

Trzeba było szanować siebie i innych a nie kręcić. Zwyczajna ludzka sprawa. Swoją drogą potrafisz pisać o drogich "klockach" a równocześnie potrafisz tracić czas z powodu paru $ straconych podczas imprezy z zakupem tanich kabelków. Śmiać się czy płakać?

A świecznik zobowiązuje!

Pa.

Trochę sensu poproszę.

• Redaktorzy

Panowie, wyjaśnijcie to sobie na priva, a tutaj zamieśćcie tylko ewentualny wspólny komunikat. Proszę nie kontynuować sporu w wątku merytorycznym.

ps. Powtarzam, napisz takie brednie na Audiogonie a zwłaszcza to co było w pierwotnej treści aukcji wraz z pierwotną fotografią. To byłoby ciekawe doświadczenie.

Trochę sensu poproszę.

Przepraszam, kończę. "Rozmowa" i tak jest żenująca, bynajmniej nie z powodu którego doszukuje się rozmówca...

Trochę sensu poproszę.

gagacek - za każdym razem, gdy przychodzi do konkretów, gdy trzeba położyć kawę na ławę, ty wijesz się jak piskorz i pie....isz jak połamany, byle tylko nie odnieść się do stawianych zarzutów. A te są bardzo proste.

W sumie to smutne widzieć jak inteligentny człowiek wije sie pod ciężarem faktów. Jak znam życie, zaraz zmyjesz się z tego watku wyzywając wszystkich od idiotów. Co oczywiście nie zmieni sytuacji że jesteś forumowym kłamcą. No może o tyle, że teraz wszyscy będą widzieli, że do tego bez honoru.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Redaktorze, niepotrzebnie zareagowałem i zrobił się z wątku śmietnik. Bardzo proszę o wycięcie moich wpisów, a czy wpisy Elb. zostaną czy nie zostawiam rozmówcy. Osobiście mam to w nosie, to wyłącznie kwestia klasy.

Trochę sensu poproszę.

Elberoth

>gagacek - za każdym razem, gdy przychodzi do konkretów, gdy trzeba położyć kawę na ławę, ty wijesz się jak piskorz i pie....isz jak połamany, byle tylko nie odnieść się do stawianych zarzutów.

Klasa już się pokazała:( Pięknie

Trochę sensu poproszę.

I właśmie widzimy kolejną, typową rejteradę gagacka. O przepraszam - nie do końca typową, ponieważ tym razem nie zwyzywał nikogo od idiotów. Rekakcja widać onieśmiela.

Jak gagacek wyzywa od idiotów to zawsze ma rację, pamiętaj. Myśl a potem pisz.

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

gagacek, 8 Paź 2008, 10:38

>Jak gagacek wyzywa od idiotów to zawsze ma rację, pamiętaj. Myśl a potem pisz.

Elb nie jest święty z tą aukcją (sprzęt był jednak w serwisie...), ale Twoje zaprzeczanie faktom jest niesamowite...

Elb nigdy nie usunął żadnego zdjęcia, zdjęcie z na napisem "refurbished" jest cały czas na auckji. Jak Ty byś nazwał człowieka, który uparcie twierdzi, że białe jest czarne ? Idiota ?

Gdzie produkowany wiadomo, wysraczy popatrzeć.Od paru miesięcy mam MAP-305 i po pierwsze jestem zadowolony z jakości, po drugie odpowiada mi brzmienie ,po trzecie ,wiedziałem że nabywam produkt zrobiony za miskę ryżu na tydzień.A i cenę też wydarłem taką ze jestem zadowolony[biorąc pod uwagę ,odsłuch ,gwarancję,i komfort obsługi ].I po co bić pianę?

xyz czy ty jesteś w stanie CHOĆ RAZ przeczytać cokolwiek ze zrozumieniem? Uczyniłem porównanie do ciebie i to boli, ale zasłużenie.

Trochę sensu poproszę.

XYZPawel, 8 Paź 2008, 11:14

>Elb nie jest święty z tą aukcją (sprzęt był jednak w serwisie...)

XYZPawel - pisząc że "wzmacniacz nie ma żadnej historii serwisowej" miałem na myśli to, że nie był naprawiany/modyfikowany/przerabiany/składany z trzech - co jest niestety nagminne w sprzęcie s/h w Polsce. Innymi słowy - że wzmacniacz znajduje się w stanie fabrycznym. Wydaje mi się, że każdy inteligentny człowiek odczyta to prawidłowo.

Natomiast tu próbowano robić zarzut z faktu, że wzmacniacz, po 4 latach służby, jako w pełni sprawny, trafił do producenta na inspekcję, która potwierdziła, że znajduje się w stanie fabrycznym.

Oczywiście, gdyby podejść do sprawy literalnie, to wzmacniacz BYŁ w serwisie, ale w zupełnie innym celu niż potoczne rozumienie tego słowa (czyli nie w naprawie). Na tej samej zasadzie to trzeba by było przyznać, że w serwisie był także każdy fabrycznie nowy wzmacniacz, bo przecież każdy egzemplarz opuszczający bramy zakładu również przechodzi identyczną inspekcję, i jest mierzony na tych samych przyrządach pomiarowych ! A więc KAŻDY był w serwisie.

Warto również zauważyć, że nawet gdyby kupujący opatrznie zrozumiał mój wpis - nie poniósł by z tego powodu żadnej szkody. Wręcz przeciwnie - urządzenia sprzedawane jako "Certified pre owned product" z certyfikatem producenta, osiągają zawsze wyższe ceny, niż każde inne urządzenie bez takiego certyfikatu (choćby było w 100% sprawne). Po prostu każdy woli kupić urządzenie z certyfikatem producenta dotyczącym stanu technicznego, niż od jakiegoś Pana Henia.

Tyle w temacie "refurbishingu" - sprawa zdjęć i tego, że wzmacniacz jest używany nie wymaga już żadnego komentarza - każdy może sobie wejść na aukcję i zobaczyć że gagacek kłamie.

gagacek, 8 Paź 2008, 09:40

>A na temat: Jaki piękny ten francuski design! Jutro kupuję;)

No ,ale na stronie Chińskiego sklepu piszą że wygląd jest typowy dla "Made in China" :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Poprawiam linka bo nie wszedł ten co powinien :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elberoth

> każdy może sobie wejść na aukcję i zobaczyć że gagacek kłamie.

A pisałem że postępowanie godne xyz? Zainteresowanych (watpię:D) odsyłam do innego wątku i prześledzenie historii, tam wszystko jest, jak byk.

Trochę sensu poproszę.

Krak_oN

>No ,ale na stronie Chińskiego sklepu piszą że wygląd jest typowy dla "Made in China" :

To nazywa się: docenianie klienta;)

Trochę sensu poproszę.

Jak omawiany Produkt jest dobry to niech nawet będzie opracowany i wyprodukawany w Chinach i tak jest tam wyższy poziom technologiczny jak w Polsce, ale po co to marketingowe ściemnianie o 'francuskości" czy " niemieckości" tych wyrobów.

• Redaktorzy

Firma markująca to jest francuska. Twierdzą również, że projektowali, raz nawet na wystawie pokazał się jakiś projektant. Jeśli tak, to jest tak samo francuski, jak Musical Fidelity angielski - też robią projekt, a chińczycy wykonują. Zawartość strony tonewinner może to potwierdzać - klocki wyglądajace jak Advance nie są jedynymi, widać że robią różne rzeczy dla różnych producentów - co sobie zaordynujesz, to ci zrobią, ale jak się odwrócisz, to przylepią własną plakietkę.

Koobal, 7 Paź 2008, 21:15

>bardzo mi siepodoba to zdanie u nich na stronie :D : "Advance Acoustic products are designed in

>France and assembled in the best factories in the world"

polska unitra robila to samo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a uniotra zrk w latach 70-80 robila dla "Grunduga" mysmy mogli to oni tez

Ukryta Zawartość

A co wam ten design przypomina ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lechb, 8 Paź 2008, 15:47

>Cos jak nowe dziecko Marantza ;)

W związku z przeniesieniem produkcji Marantza do Chin , to i obudowy do nich są tam też również wykonywane ,więc prawdopodobnie firma do której podałem powyżej linka ,zamiast sama się męczyć z wymyślaniem i wykonawstwem obudowy skorzystała po prostu z gotowca ,oczywiście po uwzględnieniu kilku niewielkich modyfikacji ;).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.