Skocz do zawartości
IGNORED

usher s - 520 ustawienie głośników

sensej0s

Rekomendowane odpowiedzi

Problem znany każdemu i najprościej pewnie bedzie ustawić głośniki tj sobie myśle i przetestować ale zdanie innych na pewno sie przyda. Kiedyś miałem ustawione tannoy M1 po szerokości pokoju i basu było dosyć mało ale nie zastanawiałem sie na temat sceny czy sie poprawi.

Zdjecie chociaz troszke zobrazuje moj pokój.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeśli admin uzna, że temat bez przyszlości spokojnie można usunąć jednak jakie zdania ludzi chciałbym przeczytać

Ukryta Zawartość

Sorki ze pisze post pod postem ale nie mam pojecia gdzie jest opcja edytuj ;/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

powiedzmy, ze na 9 metrach.

Poprawiony obrazek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

źle Ci kopiuję link do zdjęcia, zaznacz na spokojnie cały, od początku do końca(radzę zaznaczyć od końca).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ehh namieszałem strasznie z tymi postami ale naprawdę nie mogę znaleźć opcji edytuj co jest strasznie przydatne.

Link do zdjęcia tym razem na pewno będzie działać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po pierwsze wyrównanie ich i wysunięcie ciut w przód, i trochę bliżej środka. Oczywiście nie należy przesadzać, a robić metodą prób i błędów. Wybierz to które będzie optymalne pod względem brzmieniowym i użytkowym. Też by je delikatnie skręcił ku środkowi.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

> sensej0s

Ja bym na twoim miejscu stolik ze sprzętem audio przesunął pod samą wersalkę, zestawy głośnikowe przesunął do środka o jakieś 10 - 15 cm do środka i lekko skierował do środka. Nie wiem gdzie siedzisz, gdy słuchasz muzyki, żeby zachować symetrię odsłuchu ? Ponadto nie wiem, czy popracowałeś nad wytłumieniem obszaru w obszarze kolumienek, przed nimi i za nimi oraz co znajduje się na podłodze???

Abo leże na wyrku albo siedzi na fotelu, który znajduje się pomiędzy biurkiem a wyrkiem. Co do pomieszczenia to wszystko panel ;p podłoga ściany sufit i grają w stronę okna. Dlatego zastanawiałem się nad ustawieniem ich po długości pokoju na przeciwko wyrka

Prawdę muwiąc, też mam podobny, pokój do twojego, z tym,że nie umeblowany ale mocno wytłumiony wykładziną na całej podłodze, wełniane dość grube nakrycia za głośnikami na ich wysokości oraz kasetony na suficie. Jedynie w pokoju mam stolik szklany i rozkładaną sofę pośrodku pokoju na węższej ścianie a zestawy głośnikowe stoją tak jak u ciebie pomiędzy drzwiami, też na węższej ścianie. Minusem tego rozwiązania dla mnie jest zakup porządnego okablowania, żeby pociągnąć od wzmacniacza przez cały pokój - będzie to jakieś 9- 10 metrów.

• 3 tygodnie później...

Witam , moje ushery obecnie grają w pokoju 12m i jest nawet dobrze ale najlepiej zagrały w większym pokoju 18m byłem bardzo mile zaskoczony ( super przestrzeń jak dla mnie ). Co do basu okazało się ,że w 18m pokoju było go więcej naprawde.

Tak już dość dawno ktoś to porównywał i jak na Philipsa gra to bardzo dobrze, jednak w porównaniu z Piano już średnio(mowa o firmowym zestawieniu). Wpisz w wyszukiwarkę. Jeśli chodzi o wygląd tej mini wieży to naprawdę się Philipsowi udał. Jest też taka wada, że urządzenia w tej mini wierzy Philipsa nie działają autonomicznie, tylko stanowią jedną nierozerwalną całość.

Wpis powyżej mam nadzieję że zostanie usunięty, ponieważ dotyczy innego tematu, a ja nie zauważyłem zakładki u góry jak go wpisywałem.

przepraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.