Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka końcówka Accuphase?

houek

Rekomendowane odpowiedzi

"Wiem, ze to maleństwa...ale wierz mi, ze dają radę w 18m2, tak, ze ho ho!"

u mnie byly ustawiane w 14m2, pozniej w 26m2, 2metry od tylniej sciany, dobry kolega, ktorego nasz temat zupelnie nie interesuje zawsze mnie sie pyta dlaczego zamienilem te malenstwa na duze paki, a juz ten nowy dzwiek nie jest taki i trudno mi odpowiedziec w sposob prosty, ale mysle ze to mogla byc magia!

Legenda glosi, ze jak Accu to z koncowka w nazwie, to sa najlepsze produkty, poprawione i sygnowane "V", dopieszczone po czasie, takze poczekajmy na 30v, 60v, no chyba ze inzynierowie i konstruktorzy juz nic nie znajda do poprawki ;-)

>houek

a p1000 nie nalezy sie bac pod wzgledem efektywnosci, znam faceta ktory uzywa dwa p1000 w monoblokach napedzajacych starsze JBLe, ponad 92dB z duzymi 15calowymi glosnikami na basie w ok 20m2 i mowi ze to mu GRA!, a przerobil caly hiend.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a moze cos takiego do response 1sc?

Ukryta Zawartość

z tymi monoblokami powinno spiewac dwa razy lepiej niz z najlepszym Accu, ale wczesniej pisales ze lampy juz przerobiles i to nie to...

ja swoje 1sc sprzedalem facetowi do systemu w sypialni, ktory mial topowe monobloki Caina i odtwarzacz Accu z preampem na potku.

nalezałem jeszcze cos takiego:

Ukryta Zawartość

Moze i ma swoje lata, ale to 50w w klasie A.

Ukryta Zawartość

Houek!

Ty się, Chłopie, nie leń!

Z wiarygodnych źródeł wiem, że słuchałeś w swym systemie Metaxasa Solitaire ;-)

Wienien jesteś w związku z tym małą "reckę"!!!

Nie uprzedzając faktów - Jacek jest pod dużym wrażeniem dźwięku Twoich miniaturek... :-) (miniaturek oczywiście w porównaniu z naszymi "hamerykańskimi" szafami)

Moje miniaturki to klasa i ja nigdy w to nie wątpiłem!

Co do Metaxasa: bardzo ciekawa końcówka, szczegółowa, szybka, świetny bas, ładna średnica, niemęcząca góra. Z 1sc grało to świetnie, bez dwóch zdań. Niestety Jacek nie bardzo jest zainteresowany jej sprzedażą....może to i lepiej, przynajmniej posłucham kilku urządzeń na spokojnie.

Hauku!

A ja myślałem, że przy okazji naszej wizyty w stolicy poprosisz o to, by obecny właściciel Metaxasa, specjalnie dla Ciebie/dla nas, otworzył podwoje swej firmy, byśmy mogli wyjechać z Warszawy z pewnym małym - trzydziestokilogramowym obciążeniem... ;-)

Pozdrawiam Cię gorąco!

PS. Jak masz fotki z odsłuchów to wklej je koniecznie to lub "Lubuskich..."

Rany boskie, co ja nawypisywałem!

Jak się człowiek spieszy...

Dlatego errata! Zamiast: "Hauku" => "Houku" Przepraszam!!!!

Zamist "Jak masz fotki z odsłuchów to wklej je koniecznie to lub "Lubuskich..." => "Jak masz fotki z odsłuchów to wklej je koniecznie TU lub "Lubuskich..."

Autentycznie się wstydzę !!!

rafsyl - jak tam końcówka Accu ? Jak się ma do twojego Passa X-150 ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jedna cholernie słaba fotka z odsłuchu Metaxasa.

Sprzet: Metaxas Solitaire, Accuphase C-11, Sony 779ES Svoboda Mod i AA Capitole, ProAc 1sc, kable tasmy GLD.

Co ciekawe AA Capitole wcale nie zdeklasował Sony, jak sie spodziewałam....miał coprawda gładszą średnicę, ale wykop i bas to mocna strona Sony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rafsyl

Własnie, nie ociągaj się! :) Z pewnych źródeł wiem, ze juz zakonczyłeś odsłuch Accu A30. Z niecierpliwościa czekamy na opinie.

Ja A-30 mam załatwionego na odsłuch w listopadzie.

Elberoth

No nie niestety Passa X-150 A-30 deklasuje .Pass może ma lepszą dynamikę a może i nie ale barwy to on niema wcale (sprzedałem go miesiąc temu)

Pozdrawiam

Pojawiły sie w ogłoszeniach dwa interesujące wzmaki w podobnej cenie:

1. Marton Audio Opusculum Reference

Ukryta Zawartość

2. Accuphase P-450

Pierwszego mogę miec na odsłuch do domu na tydzien, drugiego raczej nie, bo do sprzedajacego mam w jedna strone jakies 450km.

Myslicie, ze Marton jest godny zainteresowania?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Weź koniecznie tego Martona na odsłuch.

Końcówka zacna: wygląd, waga, kontrola basu po prostu zabójcza.

Do tego wbudowany pasywny preamp....dużo więcej chyba nie potrzeba.

Czy warta tych kilkunastu tysięcy? Obawiam się ,że nikt za Ciebie tej decyzji nie podejmie :-))

pozdrawiam

B.

ps. kilka zdjęc i krótki opis z odsłuchu w sudetach w tym wątku :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skonsultowalem sie w sprawie Ushera 1.5....ponoc do Accu A-30 nie ma startu. "

Ushera miałem ,A-30 słuchałem przez tydzień i zgadzam się z ta opinia !!!

A Usher jest sporo tańszy !!!

W ogóle jestem ciekawy połączenia 2 końcówek mocy Ushera - to ok. 12000zł za nowe !!!! ;-)

Panowie, moze jeszcze kilka słów na temat. Na ta chwile grono kandydatów przedstawia sie tak:

-Marton Opusculum ok 11kzł - mozliwość wypozyczenia na tydzien do domu

-Accuphase P-450 ok 11kzł - nie dostałem jeszcze odpowiedzi o mozliwosci wypożyczenia

-Krell FPB 200 nie znam jeszcze szczegółów

-Pass - odpada, okropny desing...a feee

-Accuphase A-30 - z powodu kursu dolara Accu podnosi ceny w Polsce (15900zł)

Zna ktoś potencjalne mozliwości tych koncówek? Mile widziane jakies podpowiedzi, bo po prostu nie mam czasu, zeby zjezdzic pół polski na odsłuchy u sprzedawców w przypadkowych pokojach itd I tak ostateczna decyzje podejme po odsłuchu w swoim systemie.

Krella FPB-200 sobie odpuść. Niedawno miałem u siebie w domu tą końcówkę, i moim zdaniem nie jest warta pieniędzy, które trzeba za nią zapłacić. Już choćby Pass X-150, a jeszcze lepiej X-250, jest przynajmniej o dwie klasy lepszy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ten Marton kiedys sluchalem i podobal mi sie kawal dobrego dzwieku tylko ze to sprzet dla ,,melomana,, a nie ,,audiofila,, co czesto zmienia klocki (odspredawalnosc ma kluczowe znaczenie).

Arek67 ma wiele racji chodz pamietam ze sie kiedys brzydko spielismy w jakims temacie (dawno to bylo)

W mniejszym pomieszczeniu lepiej miec koncowe ktora mozna troche ,,rozkrecic,, nabiera wtedy rozpedu bo jesli przewymiarujemy to niestety nie wykorzystamy potencjalu.

Podobny efekt zaobserwowalem w przypadku polaczenia Krella 300i z AN J Sp -kompletna klapa dzwiekowa bo poprostu przesterowalo sie natychmiast ze skutecznymi kolumnami te 150 tranzystorowych watow.

robix

• 3 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.