Skocz do zawartości
IGNORED

Hammond - kto widział, kto wie?

gondoljerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W związku z ,,dziwnym zniknięciem" uzytkownika forum o nicku Hammond i nieuregulowanych sprzedaży postanowiłem założyć oddzielny wątek dotyczący tej sprawy.

Konkrety: hammond urządził wyprzedaż swoich wzmacniaczy i podzespołów w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

10 października sprzedawca ogłosił koniec wyprzedaży i poinformował że wysłał już ostatnie paczki. Do dzisiaj co najmniej kilka osób zgłasza się że nie otrzymało zapłaconych podzespołów lub nie jest zadowolona z transakcji. Tymczasem z hammondem nie ma żadnego kontaktu. Myślę że nie powinniśmy zostawiać tej sprawy samej sobie i ją wyjaśnić. Proszę o wpisy osób potencjalnie pokrzywdzonych lub mogących pomóc w rozwiązaniu problemu.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/46370-hammond-kto-widzia%C5%82-kto-wie/

dodam ze 2.10 napisal mi ze pieniadze ma juz u siebie i ze wysyla paczke... dzisiaj mamy 21.10 i od tamtego czasu ani kontaktu ani PA001

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

rozwój Włoszczowej wymaga dużych nakładów finansowych, każdy grosz się liczy...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No, ja się ,,załapałem" w ostatniej chwili. Pieniądze wysłałem 8 czy 9 października.

Trzeba by się dogadać i pojechać w kilka osób, albo z obstawą.

Inna opcja to jakieś zbiorowe zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Czy coś takiego jest w ogóle możliwe?

Jeśli nie zbiorowo to każdy poszkodowany zgłasza to w odpowiednim dla siebie posterunku Policji i informuje jednocześnie że jest X poszkodowanych i podaje także ich namiary. Wtedy to może nie będzie mała szkodliwość do 200zł tylko coś większego i ktoś na Policji będzie zmotywowany działać?

Ja pieniądze przelałem 26.09.2008.

Gdy 07.10.2008 zapytałem o przesyłkę, w tym samym dniu potwierdził, że wysłał, podał nawet numer przesyłki. Oczywiście takiej przesyłki na mojej poczcie nie było.

Kupowałem tylko 1 szt. PA-001, a więc kwota poniżej 200 zł. Mieszkam 330 km od niego, tak że osobista wizyta nie wchodzi w grę. Poza tym, czy ktoś go kiedyś widział na żywo? Jak będzie bystry, to w oczy powie, że on to nie on. Wydaje mi się, że jedynym wyjściem jest zgłoszenie sprawy na Policję przez kogoś, kto umoczył więcej niż 200 zł i podanie przy tym namiarów innych pokrzywdzonych.

U mnie miały być zmontowane płytki PA-012, kwota też poniżej 2 setek. Jednak myślę że w takim przypadku kwoty się sumują. Jeśli jestem w błędzie niech mnie ktoś uczony w prawie oświeci.

Odległość w moim przypadku też przekracza 300km. Trzeba zapytać pozostałych z wątku ,,kostki do wzięcia" : ile oni zainwestowali?

Z tego co wiem to nie ma znaczenia czy do 200zł czy 2000zł.

Zawiadomienie możecie złożyć.

Powodzenia

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

jak sie jeszcze chwile nie odezwie napewno zglosze sprawe na policje. jesli ktos ma tez taki zamiar to podam mu ile kasy dokladnie wplacilem z jakiego rachunku kiedy co i jak.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Witam, nie jestem zainteresowany w tej sprawie i nie znam Hammonda, ale przyglądam się z boku.

Sprawa jest poważna, nie można jej lekceważyć. Zanim jednak zaczniecie sankcje prawne dajcie koledze jeszcze trochę czasu. Może rzeczywiście ma jakieś kłopoty i nie może ustosunkować się do wynikłych opóźnień. Nie sądzę żeby dla tych paru groszy chciał sobie nabruździć w życiorysie, tymbardziej, że jego dane są znane na forum i w innych portalach. Wszystkimi jak widzę targają emocje, ale zachęcam do ochłonięcia i odczekania jeszcze kilka, może kilkanaście dni. Napewno się wszystko wyjaśni. Jeśli nie to wtedy sprawa dla prokuratury.

Pozdrawiam serdecznie

Witam

Przyszły wreszcie dzisiaj do mnie zamawiane u Hammonda toroidy.

Co prawda nie ma tam ani słowa o przyczynie opóźniania, ale niech tam.

Mam nadzieję, że również pozostali koledzy doczekają się swoich przesyłek.

Pozdrawiam mrelektronik

Do Skibus:

Bierzemy pod uwagę że rzeczywiście coś się mogło stać i dlatego nikt jeszcze nie leci ,,na komendę". Jednak zgodność danych osobowych z zawieszonym kontem na allegro jest bardzo niepokojąca. Tam też nie dotarły zakupione przedmioty.

Do mrelektronik:

Miło słyszeć że coś dotarło. Czy da się odcyfrować datę nadania przesyłki?

Jeszcze do Skibus:

Próbowałem się skontaktować na e-mail i pw - bez odpowiedzi. Nr telefonu uzyskany od jednego z użytkowników tego forum odbiera ktoś kto nie wie nic o sprawie (lub udaje że nie wie) i twierdzi że nie ma nic wspólnego z hammondem.

Mogl wyladowac w psychiatryku... maili i PW nie odbiera, a co do telefonow ... jak się na debilny uśmieszek na Twarzy to może tez nie wie kim się jest ?? Nie wiem bo nigdy nie byłem na takiej terapii .... poza tym mógl tez we Włoszczowej wulkan wybuchnąc albo meteor pieprznął i strefa 11 zabrania mediom o tym mowić.

Skibus, 24 Paź 2008, 23:15

>No wiesz, jak wylądowałem w szpitalu to też mail i PW nie odbierałem :D

A wypowiedź w wątku ,,...kostki do wzięcia", o tym że JUŻ WYSŁAŁ wszystkie paczki to napisał przed, w trakcie czy po wylądowaniu w szpitalu? :-)

Przed chwilą zajrzałem na stronę internetową hammonda. Widnieje tam tekst:

WITAM WSZYSTKICH OCZEKUJĄCYCH NA MOJE KONSTRUKCJE

DO KOŃCA PAŹDZIERNIKA JESTEM NIEDOSTĘPNY

WSZYSTKIE ZAMÓWIENIA I WYSYŁKI BĘDĄ REALIZOWANE PO 28.

PAŹDZIERNIKA.

Dla przypomnienia adres strony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Niestety muszę się też wpisać w listę ofiar Hammonda.

Wysłałem do niego z Niemiec napęd CD Technics SL-PA10 do naprawy, tak więc mam trochę więcej do stracenia niż 200 zł.

Hammond napisał mi, że wysłał go 30.09 ale nie dotarł. Firma kurierska nie zarejestrowała takiej przesyłki a Hammond od tej pory nie reaguje na maile i telefony.

Jak by ktoś widział Technicsa SL-PA10EG-A numer seryjny: FDOGBO1336, znak szczególny: brak tekstu i grafiki "Power, -off _on" koło przycisku zasilania - proszę o informację i powiadomienie policji o sprzęcie z kradzieży.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@ Skibus

To że mógł mieć wypadek nie tłumaczy faktu, że kłamie w żywe oczy twierdząc, iż coś wysłał a tego nie zrobił.

Jego ostatni login na świstaku miał miejsce 4 dni temu, więc tak źle z nim być nie może.

Cisza i tylko wiatr ją zakłóca, jakby powiedział poeta.

Ja daję hammondowi czas do końca tego miesiąca i jeśli nie będzie przesyłki lub zwrotu pieniędzy zgłaszam sprawę na policję. Amen.

Nie do końca cisza. Na stronce hammonda (adres jest trochę wyżej) napisano że od dzisiaj ,,zaczyna" wysyłkę zaległości.

Wszyscy oczekujący proszeni są o wstrzymanie oddechu. W razie gdyby przesyłki zaczęły docierać proszę wspomnieć o tym na forum.

Co ciekawe, jednocześnie zniknęła ze stronki większość dokumentacji technicznej hammonda.

Strona na elektrodzie jest offline.

Została jeszcze ta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.