Skocz do zawartości
IGNORED

Znowu uciekł.. Półka wyżej niż Nad C 370

lepiotrek

Rekomendowane odpowiedzi

A idźże człowieku spać, bo bredzisz. Czemu mam zaprzeczać, jakimś debilnymm niedomówieniom albo aluzjom? Spadówa, bo nic merytorycznego nie wnosisz. Spać!!!

Czyli jednak lampa?

Trza żonie chyba kupić torebkę i buty żeby się zgodziła :)

te Dussuny o których pisał Mc gdzieś widziałem po 350 euro + 150 przesyłka czyli chyba nie tak źle?

Muszę spytać sprzedawc czy wysle do Polski?

Może być kłopot, Anglicy drętwieją na słowo Polska a faszyści od razu mówią nein.

McGyver, 25 Paź 2008, 22:38

>Angole nie drętwieją. Zrobisz przelew, to grzecznie wyślą. Ale z niemiaszkami rzeczywiście jest

>problem.

Może rzeczywiście nietrafnie dobrałem słowa, tak naprawdę to rzadko który sklep chce wysłać poza U.K.

aaa, sklepy to i owszem, ale zwykli indywidualni użytkownicy ebay to co innego. To może nawiąż kontakt z którymś z forumowiczów pracujących w UK? Może zgodzi się kupić dla Ciebie i Ci wysłać? Emigrantów z Polski teraz wszędzie pełno, zwłaszcza na Wyspach.

Jet jeszcze inna opcja.Kupujesz uzywana kocowke mocy NADa podpinasz pod preout w swojej integrze i napedzasz swoje trojdrozne diy bi-amp. pozdr.

No dobra:

"Tak, to JEST diametralnie inny dźwięk. Słuchałem dziesiątków wzmacniaczy na KT88, i trochę mniej na diabełkach. Oba typy lamp mają swoje wrodzone cechy brzmieniowe które są słyszalne w niemal każdej aplikacji. Obecnie mam w domu i wzmacniacz na KT88, i wzmacniacz na diabełkach. Zapraszam na porównanie. Nawet siedząc w kiblu słychać różnicę ;-)))"

McGyver

Muzykalny cd do 3-3,5 tyś

7 Mar 2008, 10:50

annawroc, 7 Mar 2008, 12:43

>przecież to Ty przypisałeś cechy danym lampom- dla ułatwienia kt88 i diabełkom, więc tym samym

>stwierdziłeś, że kt88 gra tak, a diabełki tak. Nie rozumiesz tego, co napisałeś? Ja cały czas mówię,

>że najwięcej zależy od danego wzmacniacza, a nie od rodzaju lamp w nim użytych

Nie przypisałem, bo one są przypisane same z siebie. Ja je tylko opisałem. One tak grają.

A później"6CG7 i 6FQ7 to w zasadzie to samo. Różnica polega na tym że w 6CG7 do nóżki 9 podłączono wewnętrzny ekran, a w 6FQ7 nic nie jest podłączone do tej nóżki. Oba typy można wstawiać zamiennie za 6N1. Natomiast 12AT7 czyli ECC81 NIE WOLNO wstawiać zamiast 6N1 bo mają inny rozkład nóżek (inaczej podłączone żarzenie).

Które są lepsze? Zależy do czego. Jak w przykładzie powyżej, dla silnika benzynowego jedynym właściwym paliwem jest benzyna. Dla diesla będzie to olej napędowy. W przypadku lamp to, którą należy zastosować zależy od aplikacji, czyli od konkretnego urządzenia. Jeżeli ktoś będzie chciał wstawić 12AT7 zamiast 6N1 to będzie musiał wpierw przerobić wzmacniacz."

A przecież negowałeś (mogę cytować) moje zdanie, że to zależy od całej reszty, a nie od użytych lamp i twierdziłeś, że to same lampy determinują "dźwięk" (też mogę cytować).

A odróżniasz pentodę od triody? Odróżniasz lampę sterującą od lampy mocy? Z tego coś wkleił wynika że NIE.

Podtrzymuje to co napisałem. Diabełki grają inaczej niż KT88.

Co więcej, lampy STERUJĄCE o których pisałem, 6N1P, 6CG7 i 6SN7 też mają swoje indywidualne, powtarzalne cechy brzmieniowe. W telegraficznym skrócie 6SN7 gra cieplej, 6N1P gra przejrzyściej.

Bardzo chcesz się doczepić, ale wiedzy brakuje. Dlatego wybaczam, bo nie wiesz co czynisz. Zatem idź, i nie bredź więcej.

Hmm chyba odróżniam.

Odróżniam też dźwięki i podtrzymuję, że te same lampy mogą zagrać różnie w zależności od tego, do jakiego wzmacniacza się je "włoży", w co wątpisz.

Pewnie że różne wzmacniacze na takich samych lampach mogą grać różnie, nigdy nie twierdziłem że jest inaczej. To ty twierdziłeś że wzmacniacz na diabełkach może grać tak samo jak wzmacniacz na KT88... kurde, żeby coś takiego twierdzić to trzeba być kompletnym analfabetą technicznym. Obie omawiane lampy mają pewne "wrodzone" cechy brzmieniowe, i dla każdej z nich są to zupełnie odmienne cechy. Różne są też głośniki z którymi te lampy się "lubią", najczęściej to, co zgrywa się z diabełkami będzie się gryzło z KT88, i odwrotnie.

Naprawdę idź już spać zanim palniesz kolejną bzdurę.

"Różne są też głośniki z którymi te lampy się "lubią", najczęściej to, co zgrywa się z

>diabełkami będzie się gryzło z KT88, i odwrotnie.

>Naprawdę idź już spać zanim palniesz kolejną bzdurę."

I znowu się mylisz (chodzi o zgrywanie). No chyba, że piszesz o chińczykach ;), ale oni mają oczy jakby spali, więc wszystko ok.

Nie, ja się nie mylę, za to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem, wolisz czytać między wierszami to, czego nie ma. Napisałem że "najczęściej", a nie "zawsze" czy "nigdy". A to oznacza że wyjątki nie są wykluczone. A jak wiadomo, wyjątek potwierdza regułę ;-)))

Jeżeli jednak twierdzisz że każde głośniki dobrze współpracujące z diabełkami zgrają się świetnie również z KT88, to jest to kolejna piramidalna bzdura którą palnąłeś po to tylko, by mieć odwrotne zdanie niż McGyver. Nad tak żelazną konsekwencją bez względu na skutki trzeba się pochylić ;-)))

A ja dobrze radziłem żebyś poszedł spać zanim znowu coś palniesz. Nie posłuchałeś, i teraz masz ;-)))

Jak już dzielony NAD to chyba coś takiego się sprawdza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli jednak twierdzisz że każde głośniki dobrze współpracujące z diabełkami zgrają się świetnie

>również z KT88, to jest to kolejna piramidalna bzdura którą palnąłeś po to tylko, by mieć odwrotne

>zdanie niż McGyver. Nad tak żelazną konsekwencją bez względu na skutki trzeba się pochylić ;-)))

> A ja dobrze radziłem żebyś poszedł spać zanim znowu coś palniesz. Nie posłuchałeś, i teraz masz

>;-)))"

A gdzie ja takie coś napisałem? Problemy z czytaniem?

A tak w ogóle poczytaj sobie ten wątek:

Ukryta Zawartość

jednak ludzie uważają tak, jak ja, a nie ty, ale ty wiesz najlepiej. Poza tym w pisaniu bzdur jesteś mistrzem i niedoścignionym wzorem ;)

Ukryta Zawartość

Człowieku, przestań kręcić, bo zaprzeczasz sam sobie. Palnąłeś bzdurę, a teraz się z tego rakiem chcesz wykręcić? Nic z tego. To co napisałeś jest tu na stałe, każdy sobie może przeczytać. Napisałem, że głośniki które zgrywają się z diabełkami często gryzą się z KT88, a ty na to, że to nieprawda. Czyli co? Zgrywają się, czy nie? Bo raz twierdzisz że się zgrywają, a zaraz potem temu zaprzeczasz ... zdecyduj się. I skończ już, bo to się robi nudne, co wpis, to coraz większe bzdury wypisujesz. Podsumujmy:

-Twierdzisz że diabełki grają tak samo jak KT88

-Twierdzisz że brzmienie wzmacniacza nie zależy w ogóle od zastosowanych w nim typów lamp, a wyłacznie od aplikacji

-Twierdzisz że diabełki zgrywają się z takimi samymi głośnikami jak KT88. A może nie twierdzisz? Nie wiadomo, bo raz twierdzisz, raz zaprzeczasz.

I po wygenerowaniu tylu bredni jeszcze śmiesz twierdzić że to ja piszę bzdury... żałosne.

Twierdzisz też że "ludzie" myslą tak jak ty? Chyba tylko kompletni ignoranci.

no to po kolei:

"Napisałem, że głośniki które zgrywają się z diabełkami często gryzą się z KT88, a ty na to, że to

>nieprawda. Czyli co?"

Czyli to, że wcale nie często.

"Bo raz twierdzisz że się zgrywają, a zaraz potem temu

>zaprzeczasz ... zdecyduj się."

Kiedy, gdzie tak napisałem, zacytuj.

"Twierdzisz że diabełki grają tak samo jak KT88"

Nigdzie tak nie napisałem, natomiast napisałem, że moga grac bardzo podobnie. wyczuwasz, tę subtelną różnicę?

"Twierdzisz że brzmienie wzmacniacza nie zależy w ogóle od zastosowanych w nim typów lamp, a

>wyłacznie od aplikacji"

Nie napisałem, że w ogóle, natomiast uważam, że wieksze znaczenie ma aplikacja niz rodzaj użytych lamp.

"Twierdzisz że diabełki zgrywają się z takimi samymi głośnikami jak KT88. A może nie twierdzisz? Nie

>wiadomo, bo raz twierdzisz, raz zaprzeczasz"

Owzsem mogą i to normalne. Dobrze zrobione KT88 i dobrze zrobione "diabełki" będa grały dobrze z tymi samymi kolumnami. Uważasz inaczej? Hmm

"I po wygenerowaniu tylu bredni jeszcze śmiesz twierdzić że to ja piszę bzdury... żałosne.

>Twierdzisz też że "ludzie" myslą tak jak ty? Chyba tylko kompletni ignoranci"

Koobal- "Moim zdaniem nie ma Samych lamp o ciepłym brzmieniu - są wzmacniacze które brzmią ciepło lub nie. Słyszałem wiele lamp i to jak grają zależy tylko i wyłącznie od aplikacji" może i ignorant, nie wiem.

pawcio- "Charakter lamp zależy od topologii układu.

Ta sama lampa może zagrać diametralnie różnie w różnych wzmacniaczach." może i ignorant, nie wiem.

itd...

i na koniec: ">Człowieku, przestań kręcić, bo zaprzeczasz sam sobie. Palnąłeś bzdurę, a teraz się z tego rakiem

>chcesz wykręcić? Nic z tego. To co napisałeś jest tu na stałe, każdy sobie może przeczytać"

gdzie ta bzdura? sam ją sobie wymyśliłeś? ja mogę przytoczyć bzdury , które wypisywałeś, a nie które sobie wymyśliłem, chcesz? ;)

Mac i jeszcze jedno. Jak nie mam o czymś pojęcia, to się nie wypowiadam, ty natomiast tak i to w dodatku kategorycznie i w tonie mentora. Po co?

annawroc, 26 Paź 2008, 10:53

>no to po kolei:

>"Napisałem, że głośniki które zgrywają się z diabełkami często gryzą się z KT88, a ty na to, że to

>>nieprawda. Czyli co?"

>Czyli to, że wcale nie często.

Oj często, często.

>"Bo raz twierdzisz że się zgrywają, a zaraz potem temu

>>zaprzeczasz ... zdecyduj się."

>

>Kiedy, gdzie tak napisałem, zacytuj.

a proszę bardzo, cytujesz mój wpis a potem mu zaprzeczasz, co oznacza że twierdzisz coś odwrotnego:

annawroc, 26 Paź 2008, 00:26

>>>"Różne są też głośniki z którymi te lampy się "lubią", najczęściej to, co zgrywa się z

>>>diabełkami będzie się gryzło z KT88, i odwrotnie.

>>>Naprawdę idź już spać zanim palniesz kolejną bzdurę."

>

>I znowu się mylisz (chodzi o zgrywanie).

>"Twierdzisz że diabełki grają tak samo jak KT88"

>

>Nigdzie tak nie napisałem, natomiast napisałem, że moga grac bardzo podobnie. wyczuwasz, tę subtelną

>różnicę?

Napisałeś coś, co sugerowało taką właśnie interpretację. Na przyszłość radzę wyrażać się jasno i jednoznacznie, to nie będziesz musiał później dodawać uściśleń typu "co poeta miał na myśli" ;-))

>"Twierdzisz że brzmienie wzmacniacza nie zależy w ogóle od zastosowanych w nim typów lamp, a

>>wyłacznie od aplikacji"

>

>Nie napisałem, że w ogóle, natomiast uważam, że wieksze znaczenie ma aplikacja niz rodzaj użytych

>lamp.

Znaczenie ma i aplikacja, i typy użytych lamp, i jeszcze "parę" innych rzeczy. Końcowe brzmienie wzmacniacza jest wypadkową tych czynników, nigdy nie twierdziłem inaczej. Twierdzę natomiast że diabełki mają swój wrodzony, wyraźny charakter, i jest to charakter diametralnie inny niż mają lampy KT88. Zaprzeczanie temu ostatniemu świadczy o krańcowej ignorancji.

>"Twierdzisz że diabełki zgrywają się z takimi samymi głośnikami jak KT88. A może nie twierdzisz?

>Nie

>>wiadomo, bo raz twierdzisz, raz zaprzeczasz"

>

>Owzsem mogą i to normalne.

Że MOGĄ, to rzeczywiście normalne. Np. i diabełki, i KT88 grają dobrze z tweeterami Morela. Ale "dobrze" nie znaczy "identycznie". Grają z tymi głośnikami dobrze, ale każda lampa po swojemu.

Dobrze zrobione KT88 i dobrze zrobione "diabełki" będa grały dobrze z

>tymi samymi kolumnami. Uważasz inaczej? Hmm

Uważam inaczej. Uważam że dobrze zrobione KT88 i dobrze zrobione "diabełki" W NIEKTÓRYCH PRZYPADKACH będa grały dobrze z

tymi samymi kolumnami. Nie jest to ani pewnikiem, ani regułą. Znacznie częściej to, co zagra dobrze na diabełkach będzie się gryzło z KT88, w drugą stronę tak samo.

>"I po wygenerowaniu tylu bredni jeszcze śmiesz twierdzić że to ja piszę bzdury... żałosne.

>>Twierdzisz też że "ludzie" myslą tak jak ty? Chyba tylko kompletni ignoranci"

>

>Koobal- "Moim zdaniem nie ma Samych lamp o ciepłym brzmieniu - są wzmacniacze które brzmią ciepło

>lub nie. Słyszałem wiele lamp i to jak grają zależy tylko i wyłącznie od aplikacji" może i ignorant,

>nie wiem.

Ten sam Koobal uważa że lampy 6SN7 grają ciepło, a czasem nawet mulasto, a E182CC dynamicznie, detalicznie i przejrzyście. Nie jest więc ignorantem. Zresztą Koobala akurat znam osobiście, jest to człowiek kompletnie atechniczny, ale bardzo inteligentny.

>pawcio- "Charakter lamp zależy od topologii układu.

>Ta sama lampa może zagrać diametralnie różnie w różnych wzmacniaczach." może i ignorant, nie wiem.

>itd...

A czy ja twierdzę coś innego? NIE. Twierdzę natomiast że diabełki i KT88 mają swoje wrodzone charaktery brzmieniowe, i są to charaktery zdecydowanie różne. Zresztą cytowany przez Ciebie Pawcio kombinuje w swoim wzmacniaczu z lampami tego samego typu, ale pochodzącymi od różnych producentów, jak myslisz, dlaczego? Co więcej, Pawcio opisuje w szczegółach jakie wrodzone cechy brzmieniowe wykazują dane lampy.

>i na koniec: ">Człowieku, przestań kręcić, bo zaprzeczasz sam sobie. Palnąłeś bzdurę, a teraz się z

>tego rakiem

>>chcesz wykręcić? Nic z tego. To co napisałeś jest tu na stałe, każdy sobie może przeczytać"

>

>gdzie ta bzdura? sam ją sobie wymyśliłeś? ja mogę przytoczyć bzdury , które wypisywałeś, a nie które

>sobie wymyśliłem, chcesz? ;)

Jak na razie to ja przytoczyłem bzdury przez ciebie wypisywane. Rzekome bzdury które niby miałem wypisywać są tylko twoim pobożnym życzeniem.

naprawdę daruj sobie kontynuację, to jałowe, i nie chce mi się tego ciągnąć. A i dla ciebie będzie lepiej nie robić z siebie jeszcze większego idioty.

jeżeli już nazwałeś mnie idiotą to cytat:

">annawroc, 15 Maj 2008, 21:00

>

>>"W pięknym saksofonie nie było zatem ni drewna..." jak to? Wszak to instrument dęty drewniany. ;)

>

>>"McGyver 15 Maj 2008, 21:24

>A właśnie że nie. To instrument dęty blaszany.

>Zbliżonym instrumentem, ale drewnianym jest klarnet."

No ale przecież: ">Jak na razie to ja przytoczyłem bzdury przez ciebie wypisywane. Rzekome bzdury które niby miałem

>wypisywać są tylko twoim pobożnym życzeniem."

No dobrze, to nie bzdura, masz rację jak zwykle, to tylko moje życzenie. Pewnie to ja napisałem i się pod ciebie podszyłem:))

">>>nieprawda. Czyli co?"

>>Czyli to, że wcale nie często.

>

>Oj często, często.

Wg ciebie często, wg mnie nie, ale ja mało słucham chińczyków, więc piszę o nieco innych wzmacniaczach więc pewnie w tym temacie mało wiesz.

">>Kiedy, gdzie tak napisałem, zacytuj.

>

>a proszę bardzo, cytujesz mój wpis a potem mu zaprzeczasz, co oznacza że twierdzisz coś odwrotnego:"

Oczywiście, że twierdzę coś odwrtonego, bo się z tobą nie zgadzam. Co w tym dziwnego? Chyba się trochę pogubiłeś.

">Napisałeś coś, co sugerowało taką właśnie interpretację. Na przyszłość radzę wyrażać się jasno i

>jednoznacznie, to nie będziesz musiał później dodawać uściśleń typu "co poeta miał na myśli" ;-))"

Tobie sugerowało. Radzę czytać i myśleć, a nie fantazjować. Dodać musiałem, bo nie zdołałeś zrozumieć prostych zdań.

">Znaczenie ma i aplikacja, i typy użytych lamp, i jeszcze "parę" innych rzeczy. Końcowe brzmienie

>wzmacniacza jest wypadkową tych czynników"

Tu się zgadzam.

"Twierdzę natomiast że

>diabełki mają swój wrodzony, wyraźny charakter, i jest to charakter diametralnie inny niż mają lampy

>KT88. Zaprzeczanie temu ostatniemu świadczy o krańcowej ignorancji."

Możesz tak twierdzić, a ja się z tym nie zgadzam.

"Że MOGĄ, to rzeczywiście normalne. Np. i diabełki, i KT88 grają dobrze z tweeterami Morela. Ale

>"dobrze" nie znaczy "identycznie". Grają z tymi głośnikami dobrze, ale każda lampa po swojemu."

A czy ja napisałem, że identycznie? Natomiast ty napisałeś, że rzadko się zgrywają z tymi samymi kolumnami, więc jak to jest? Jedna i druga gra dobrze, ale jedna się zgrywa, a druga nie?

"Uważam inaczej. Uważam że dobrze zrobione KT88 i dobrze zrobione "diabełki" W NIEKTÓRYCH PRZYPADKACH

>będa grały dobrze z

>tymi samymi kolumnami. Nie jest to ani pewnikiem, ani regułą. Znacznie częściej to, co zagra dobrze

>na diabełkach będzie się gryzło z KT88, w drugą stronę tak samo."

Czyli na w miarę neutralnych kolumnach jeden będzie grał dobrze, a drugi źle? Czy są aż tak kiepskie(przynajmniej jeden z nich)? Nie sądzę.

"Ten sam Koobal uważa że lampy 6SN7 grają ciepło, a czasem nawet mulasto, a E182CC dynamicznie,

>detalicznie i przejrzyście. Nie jest więc ignorantem. Zresztą Koobala akurat znam osobiście, jest to

>człowiek kompletnie atechniczny, ale bardzo inteligentny."

Jednak twierdzi coś innego niż ty ;)

"pawcio- "Charakter lamp zależy od topologii układu.

>>Ta sama lampa może zagrać diametralnie różnie w różnych wzmacniaczach." może i ignorant, nie wiem.

>>itd...

>

>A czy ja twierdzę coś innego? NIE. Twierdzę natomiast że diabełki i KT88 mają swoje wrodzone

>charaktery brzmieniowe, i są to charaktery zdecydowanie różne."

No twierdzisz

Ludzie, może sobie gdzieś przy piwku, w realu podyskutujecie, nie każdy czerpie zadowolenie z przebijania sie przez te fascynujące elaboraty.

annawroc, 26 Paź 2008, 12:31

>jeżeli już nazwałeś mnie idiotą(...)

Nie nazwałem cię idiotą. Stwierdziłem natomiast, że sam robisz z siebie idiotę usiłując swoje urojenia podnieść do rangi jedynie słusznej prawdy objawionej. Oczywiście w każdej chwili możesz przestać robić z siebie idiotę, wybór należy do ciebie.

>to cytat:

>">annawroc, 15 Maj 2008, 21:00

>>

>>>"W pięknym saksofonie nie było zatem ni drewna..." jak to? Wszak to instrument dęty drewniany. ;)

>>

>>>"McGyver 15 Maj 2008, 21:24

>>A właśnie że nie. To instrument dęty blaszany.

>>Zbliżonym instrumentem, ale drewnianym jest klarnet."

>

>No ale przecież: ">Jak na razie to ja przytoczyłem bzdury przez ciebie wypisywane. Rzekome bzdury

>które niby miałem

>>wypisywać są tylko twoim pobożnym życzeniem."

>

>No dobrze, to nie bzdura, masz rację jak zwykle, to tylko moje życzenie. Pewnie to ja napisałem i

>się pod ciebie podszyłem:))

Człowieku, pół roku temu zdarzyło mi się popełnić babola, nie zaprzeczam. Zresztą zostało to zaraz sprostowane, ku zadowoleniu wszystkich z wyjątkiem ciebie. Już wtedy widać było że masz uciechę, i napisałem że będziesz to wywlekał przy każdej okazji żeby się poznęcać. Nie myliłem się, z upodobaniem to wywlekasz po raz kolejny. O czym to świadczy jak nie o twojej małostkowości? A jak już przytaczasz, to przynajmniej miej na tyle odwagi cywilnej żeby nie wyrywać z kontekstu. Tu jest całość:

Ukryta Zawartość

>">>>nieprawda. Czyli co?"

>>>Czyli to, że wcale nie często.

>>

>>Oj często, często.

>

>Wg ciebie często, wg mnie nie, ale ja mało słucham chińczyków, więc piszę o nieco innych

>wzmacniaczach więc pewnie w tym temacie mało wiesz.

Jasne że mało wiem ilu i jakich wzmacniaczy słuchałeś, nie wiem w jakich warunkach akustycznych i w jakich konfiguracjach sprzętowych. Ty z kolei mało słuchałeś chińczyków, co sam przyznajesz, a mimo to przy każdej okazji wyrażasz się o nich pogardliwie. Jak to się ma do twoich szumnych zapewnień że nie wypowiadasz się o tym, o czym mało wiesz to niech sobie już czytelnicy ocenią.

>">>Kiedy, gdzie tak napisałem, zacytuj.

>>

>>a proszę bardzo, cytujesz mój wpis a potem mu zaprzeczasz, co oznacza że twierdzisz coś

>odwrotnego:"

>

>Oczywiście, że twierdzę coś odwrtonego, bo się z tobą nie zgadzam. Co w tym dziwnego? Chyba się

>trochę pogubiłeś.

Nie pogubiłem się. Napisałem dokładnie to, co właśnie raczyłeś potwierdzić. Że twierdzisz coś odwrotnego niż ja.

>">Napisałeś coś, co sugerowało taką właśnie interpretację. Na przyszłość radzę wyrażać się jasno i

>>jednoznacznie, to nie będziesz musiał później dodawać uściśleń typu "co poeta miał na myśli" ;-))"

>

>Tobie sugerowało. Radzę czytać i myśleć, a nie fantazjować. Dodać musiałem, bo nie zdołałeś

>zrozumieć prostych zdań.

Kto tu fantazjuje? To ty usilnie się starasz udowodnić że McGyver wypisuje same bzdury. Tylko ze jakoś ci nie wychodzi, i popełniasz coraz więcej bzdur. A zacietrzewienie wciąż wzrasta. ochłoń, to może do ciebie w końcu dotrze.

>">Znaczenie ma i aplikacja, i typy użytych lamp, i jeszcze "parę" innych rzeczy. Końcowe brzmienie

>>wzmacniacza jest wypadkową tych czynników"

>

>Tu się zgadzam.

>

>"Twierdzę natomiast że

>>diabełki mają swój wrodzony, wyraźny charakter, i jest to charakter diametralnie inny niż mają

>lampy

>>KT88. Zaprzeczanie temu ostatniemu świadczy o krańcowej ignorancji."

>

>Możesz tak twierdzić, a ja się z tym nie zgadzam.

Z tym, że diabełki mają swój wrodzony charakter się nie zgadzasz? Z tym, że KT88 mają swój wrodzony charakter się nie zgadzasz? Z tym, że te charaktery są zdecydowanie różne się nie zgadzasz? Jeżeli tak, to o czym to świadczy jak nie o analfabetyźmie technicznym i ignorancji?

>"Że MOGĄ, to rzeczywiście normalne. Np. i diabełki, i KT88 grają dobrze z tweeterami Morela. Ale

>>"dobrze" nie znaczy "identycznie". Grają z tymi głośnikami dobrze, ale każda lampa po swojemu."

>

>A czy ja napisałem, że identycznie? Natomiast ty napisałeś, że rzadko się zgrywają z tymi samymi

>kolumnami, więc jak to jest?

Ano prosto. Z niektórymi kolumnami zgrają się oba (choć nie zagrają tak samo), a z większością zgra się tylko jeden z nich, a z drugim będzie poracha. Co w tym trudnego do zrozumienia?

>Jedna i druga gra dobrze, ale jedna się zgrywa, a druga nie?

A gdzie czytanie ze zrozumieniem? Wszak pisałem, że akurat z Morelami obie lampy grają dobrze, choć nie tak samo. Czyli obie się z Morelami zgrywają. Proste jak drut.

>"Uważam inaczej. Uważam że dobrze zrobione KT88 i dobrze zrobione "diabełki" W NIEKTÓRYCH

>PRZYPADKACH

>>będa grały dobrze z

>>tymi samymi kolumnami. Nie jest to ani pewnikiem, ani regułą. Znacznie częściej to, co zagra

>dobrze

>>na diabełkach będzie się gryzło z KT88, w drugą stronę tak samo."

>

>Czyli na w miarę neutralnych kolumnach jeden będzie grał dobrze, a drugi źle?

na niektórych "w miarę neutralnych kolumnach" tak właśnie będzie. Np. diabełki świetnie się zgrywają z tweeterami Etona. KT88 z Etonami grają męcząco, choć detalicznie. Z kolei KT88 znakomicie współpracują z tweeterami Dynaudio. Diabełki z Dynaudio grają...hm, czegoś brakuje.

A może twoja ignorancja sięga tak daleko, że posuniesz się do twierdzenia, że dobry wzmacniacz zawsze będzie grał dobrze bez względu na konfigurację sprzętową? Że dobry wzmacniacz zgra się zawsze i z każdymi "w miarę neutralnymi kolumnami"? Bo z dotychczasowych twoich wypocin wyłania się taki właśnie obraz.

>Czy są aż tak

>kiepskie(przynajmniej jeden z nich)? Nie sądzę.

Nigdy nie twierdziłem że diabełki są kiepskie, nie twierdziłem też że KT88 są kiepskie. Twierdzę natomiast że są zdecydowanie różne. Różn ią się między sobą bardzo wyraźnie. A "rózne" to przecież nie to samo co "kiepskie". To chyba jasne, przynajmniej dla każdego oprócz ciebie.

>"Ten sam Koobal uważa że lampy 6SN7 grają ciepło, a czasem nawet mulasto, a E182CC dynamicznie,

>>detalicznie i przejrzyście. Nie jest więc ignorantem. Zresztą Koobala akurat znam osobiście, jest

>to

>>człowiek kompletnie atechniczny, ale bardzo inteligentny."

>

>Jednak twierdzi coś innego niż ty ;)

Koobal bynajmniej nie twierdzi że różne typy lamp nie mają własnego charakteru brzmieniowego, i nie twierdzi że wszystko jedno na jakich lampach jest wzmacniacz, nie twierdzi też że każdy dobry wzmacniacz zgra się z każdymi "w miarę neutralnymi kolumnami". W gruncie rzeczy Koobal nie twierdzi niczego innego niż ja, mimo że nasze upodobania brzmieniowe się nieco różnią. Ale zawsze można czyjąś wypowiedź wyrwać z kontekstu.

>"pawcio- "Charakter lamp zależy od topologii układu.

>>>Ta sama lampa może zagrać diametralnie różnie w różnych wzmacniaczach." może i ignorant, nie

>wiem.

>>>itd...

>>

>>A czy ja twierdzę coś innego? NIE. Twierdzę natomiast że diabełki i KT88 mają swoje wrodzone

>>charaktery brzmieniowe, i są to charaktery zdecydowanie różne."

>

>No twierdzisz

A ty temu, że "diabełki i KT88 mają swoje wrodzone charaktery brzmieniowe, i są to charaktery zdecydowanie różne" zaprzeczasz, czyż nie?

Naprawdę to się już staje nudne.

Ukryta Zawartość

Seba78, 26 Paź 2008, 13:59

>annawroc wkracza do wątku i robi się jatka. Chciało by się powiedzieć - a nie mówiłem:)

A bo annawroc ma misję: negować wszystko co napisze McGyver, choćby wbrew faktom i zdrowemu rozsądkowi. To widać ;-)))

W sumie NAD c372 (prawie to samo co c370) ma koncówkę mocy z NAD-a 272. Obiektywnie patrząc te NAD-y mulą, tzn. grają odrobinę relaksująco/ocieplająco/spowolnionym dzwiękiem, z tym że niektórzy tak lubią. To nie są wyczynowe wzmaki tzw. "żyleta" al'a wypasione koncówki mocy za 20kzł. To klasa budżetowa, ale z szybkimi i przejrzystymi/rozjaśnionymi kolumnami NAD gra ok. Liczy się cały system, nie pojedyńczy element. Napewno coś w systemie pójdzie na początek na odstrzał, ja stawiam na CD-player ;) Ze wzmakiem będzie gorzej, bo coś duuużo lepszego od NAD-a (różnica klas), będzie kosztować już trochę więcej.

Seba78, 26 Paź 2008, 13:59

>annawroc wkracza do wątku i robi się jatka. Chciało by się powiedzieć - a nie mówiłem

O, drugi guru z wybujałą fantazją ;)

"Stwierdziłem natomiast, że sam robisz z siebie idiotę usiłując swoje

>urojenia podnieść do rangi jedynie słusznej prawdy objawionej. Oczywiście w każdej chwili możesz

>przestać robić z siebie idiotę, wybór należy do ciebie."

Jak na razie, to ty usiłujesz wszystkim wmówić, że masz rację.

">Człowieku, pół roku temu zdarzyło mi się popełnić babola, nie zaprzeczam. Zresztą zostało to zaraz

>sprostowane, ku zadowoleniu wszystkich z wyjątkiem ciebie. Już wtedy widać było że masz uciechę, i

>napisałem że będziesz to wywlekał przy każdej okazji żeby się poznęcać. Nie myliłem się, z

>upodobaniem to wywlekasz po raz kolejny. O czym to świadczy jak nie o twojej małostkowości? A jak

>już przytaczasz, to przynajmniej miej na tyle odwagi cywilnej żeby nie wyrywać z kontekstu."

Czyli wg ciebie, to nie była bzdura tylko babol? A czym to się różni? Bzdur podobno nie piszesz ;)

A co takiego było wyrwane z kontekstu? To, że nie masz pojęcia o instrumentach, ale mimo wszystko pouczasz? ;)

"Ty z kolei mało słuchałeś chińczyków, co sam przyznajesz, a mimo

>to przy każdej okazji wyrażasz się o nich pogardliwie. Jak to się ma do twoich szumnych zapewnień że

>nie wypowiadasz się o tym, o czym mało wiesz to niech sobie już czytelnicy ocenią."

Zacytuj, proszę, te każde okazje.

""Bo raz twierdzisz że się zgrywają, a zaraz potem temu

>zaprzeczasz ... zdecyduj się."

>Kiedy, gdzie tak napisałem, zacytuj.

a to twoja odpowiedź:

>>>a proszę bardzo, cytujesz mój wpis a potem mu zaprzeczasz, co oznacza że twierdzisz coś

>>odwrotnego:"

co ona ma z tym wspónego?

">Kto tu fantazjuje? To ty usilnie się starasz udowodnić że McGyver wypisuje same bzdury. Tylko ze

>jakoś ci nie wychodzi, i popełniasz coraz więcej bzdur. A zacietrzewienie wciąż wzrasta. ochłoń, to

>może do ciebie w końcu dotrze."

wg mnie cały czas ty.

">>"Twierdzę natomiast że

>>>diabełki mają swój wrodzony, wyraźny charakter, i jest to charakter diametralnie inny niż mają

>>lampy

>>>KT88. Zaprzeczanie temu ostatniemu świadczy o krańcowej ignorancji."

czyli wzmacniacz na diabełkach i wzmacniacz na kt88 nie są w stanie zagrać podobnie? każdy wzmacniacz na danej lampie nie może zagrać podobnie do innego na innej lampie? uszy radzę myć, a może rzeczona ignorancja się troche zmieni.

">Z tym, że diabełki mają swój wrodzony charakter się nie zgadzasz? Z tym, że KT88 mają swój wrodzony

>charakter się nie zgadzasz? Z tym, że te charaktery są zdecydowanie różne się nie zgadzasz? Jeżeli

>tak, to o czym to świadczy jak nie o analfabetyźmie technicznym i ignorancji?"

Nie zgadzam i po podanych cytatach widać, że nie tylko ja.

>A może twoja ignorancja sięga tak daleko, że posuniesz się do twierdzenia, że dobry wzmacniacz

>zawsze będzie grał dobrze bez względu na konfigurację sprzętową? Że dobry wzmacniacz zgra się zawsze

>i z każdymi "w miarę neutralnymi kolumnami"? Bo z dotychczasowych twoich wypocin wyłania się taki

>właśnie obraz."

No właśnie tak uważam, że dobry wzmacniacz, z neutralnymi kolumnami (oczywiście reszta sprzętu taka sama) zgra się bardzo dobrze, bez znaczenia na jakich będzie lampach. Rozumiem, że uważasz inaczej?

">>>>Ta sama lampa może zagrać diametralnie różnie w różnych wzmacniaczach." może i ignorant, nie

>>wiem.

>>>>itd...

>>>

>>>A czy ja twierdzę coś innego? NIE. Twierdzę natomiast że diabełki i KT88 mają swoje wrodzone

>>>charaktery brzmieniowe, i są to charaktery zdecydowanie różne."

Twierdzisz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.