Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

po przejsciu z marantza 7001ki stereo troszke slabiej na poczatku, pozniej troszke sie pobawilem podciagnalem basy i wysokie juz lepiej, musze sie przyzwyczaic ze trzeba troszke dluzej galka krecic by byl efekt w marantzu na godz 9 bylo glosniej efektywniej i ostrzej, jutro podlacze w bi ampingu zobacze co to zmieni, zadowolonie stereo na dzisiaj jak do moich preferencji 90%, mialem zamiar sprzedac marantza ale jeszcze sie wstrzymam bo jak bedzie nie dosyt w stereo to wspomoge nim yamahe, powiem tak w kine domowym yamaha 3900 to rewelacja pod kazdym wzgledem, za duzo by pisac zadowolenie 200%, po za tym podlaczylem do sieci i tu jeszcze wiecej zabawy. w sferze KD cel osiagniety mysle ze to ampli na kolejne 5-10lat, a stero to juz inna bajka zawsze mozna pokombinowac, y3900 z reka na sercu moge do kina kazdemu polecic, teraz jeszcze musze popracowac nad wykorzystaniem wiekszosci jej mozliwosci,

dobranoc

jesli sa jakies pytania chetnie odpowiem.

Interesuje mnie czy moze juz na spokojnie w domu sprawdzales moze jaki efekt przynosi użycie trybu 'pure direct' w stereo czy zauwazasz widoczna poprawe dzwieku czy moze odwrotnie :) w sklepie nie bardzo jest sie to wstanie okreslic

Pozdrawiam

za 5 lat to się tak poprzekręcają nowe standardy w KD że ta yamaszka będzie stara jak świat ;)

a tak poważnie to strasznie szybko ampli KD się moralnie starzeją... no cóż taki rynek

pozdr

Focal + Naim

po rzelaczeniu na pure direct gra ciszej, ale po podkreceniu dzwiek stero jest czystszy i bardziej dynamiczny, dzis podlaczylem ja w bi ampli, stala sie mocniejsza i zywsza stero sie poprawilo, chodz do poziomu mojego 7001ki jescze brakuje,

tak

przykladowo slucham cd na 2ch stereo i przelacze na pure to gra ciszej niemowie juz o np 7ch stereo i przelaczeniu na pure, dodam ze nadal walka we mnie jest, co robic ze stereo, odpuscic czy nie, ciagnie wilka DO LASU, wiec narazie marantza zostawiam, zobacze co czas przyniesie,

dariob135 no Yamaszka prezentuje sie ladnie i bardzo majestatycznie szczegolnie w czrnym kolorze zreszta od 1700 w gore wszystkie fajnie wygladaly ciekawe czy teraz wyzsze modele Yamahy tez dostana te niebieskie wyswietlacze

a to tez 3900 ale z blurayem

post-21568-100003952 1243276738_thumb.jpg

piekny zestaw prezentuje sie super, ja wybralem blureya panasonica bd60, tanszy i ma wiecej mozliwosci zestawilem wszystko obraz super dzwiek powala chodz jeszcze do konca nie skompletowalem wszystkich kolumn,

Kupiłem YAMAHE CDX-730E.

Przeczytałem na AS coś takiego:

"Można brać sygnał napięciowy wprost z daca. Noga 9. Prosto do wzmacniacza, bez kondensatorów. Przecież żadna Yamaha nie gra dobrze w wersji fabrycznej. W modelach 530E i 730E bardzo łatwo to zmienić"

Czy ktoś może mi dokładnie opisać co gdzie przelutować, jak to zrobić?

Witam

Tak sie zastanawiam jak to jest ze wiele osob na samo wspomnienie ze Yamaha zaczyna spowrotem robic dobre stereo to wysmiewa a ich odtwarzacze uwazaja za niegodne zainteresowania przeciez Yamaha tak naprawde ma wielkie doswiadczenie w tej dziedzinie i ich dawne modele CD sa do dzis obiektem pozadania :) pozatym i dzis w konfrontacji z niejednym nowym CD sa w stanie je zdeklasowac skad wiec taki sceptycyzm do nowych produktow Yamahy ? Nie jestem specjalista od elektroniki ale jak dla mnie te konstrukcje CD robily ogromne wrazenie :) podobnie jak teraz nowa seria 2000/1000 czy 700

post-21568-100003092 1244401712_thumb.jpg

post-21568-100003093 1244401712_thumb.jpg

post-21568-100003094 1244401712_thumb.jpg

Wielu ludzi twierdzi ze Yamaha przestala produkowac hiend dawno temu a nowej seri 2000 daleko do tego moze nie jestem ekspertem ale nikt nie zaprzeczy ze sa to swietne odtwarzacze za umiarkowana cene w porownaniu do konkurencji pozatym sa na jak najlepszej ku temu drodze.Co do produkcji hiendowej nawet gdy zacznie to robic to tak naprawde kogo bedzie stac na to zeby w jego salonie stalo cos takiego jak to :) i teraz malo kogo bylo by stac aby kupic to cudo uzywane.

post-21568-100003089 1244402772_thumb.jpg

post-21568-100003090 1244402772_thumb.jpg

Jeśli kolega rozważa chario, miałem delphinusy i w sklepie było ok, ale w domu tragedia, po dwóch miechach sprzedałem. chiperiony grają jak dla mnie dużo lepiej.

pozdr olek

ja chyba gust mam jasno sprecyzowany: z yamaha najlepiej graly mi Vienny: i Bachy i Mozarty, ale z powodow finansowych musialem pojsc w przejsciowe rozwiazania i kupilem Acoustic Energy Neo 3 - w wyprzedazy za polowe ceny. I musze wam powiedziec ze jest super z Yamaha. Neutralnie ale po cieplej stronie - bardzo muzykalne i gladkie brzmienie.

• 2 tygodnie później...

Test Yamaha MCS-1330 w Stereo: http://www.stereo.de/index.php?id=555

post-17176-100001883 1245677610_thumb.jpg

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Yamaha MCS-1330 jest bardzo fajnym mini zestawem z juz bardzo przyzwoitymi glosniczkami w zestawie (podobnie jak stare Piano choc to klasa nizej) mimo to w testach 1330 rozwijalo skrzydla dopiero z innymi glosnikami,jedyne co mnie osobiscie razi w tym zestawie to ten zintegrowany dock ipoda choc sam jestem urzytkownikiem ipoda/iphona uwazam ze to takie uszczesliwianie na sile pozatym strasznie szpeci to te mini :( ciekawostka jest ze jakosc muzyki z ipoda byla dla wielu wielkim zaskoczeniem na plus ;)

post-21568-100001876 1245691457_thumb.jpg

Ustawisz Cd nad wzmakiem i już tego nie widać ;) Choć nie wiem jak tam jest z nagrzewaniem się wzmaka ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 2 tygodnie później...

dariob ja jestem posiadaczem rxv3800 z nowym softem rowniez twierdze ze w kinie to mistrzostwo bije te onkyo i denony poprostu yamaha to czysto kinowe brzmienie

rowniez jestem fanatykiem yamahy w kinie natomiast w stereo niestety stara sony seria es wyparła yamaszke bo w stereo 3800 to wiecej jak tandeta:)))

posiadam rowniez dvd s2700 najwyzsze dvd jakie oferowala yamaha 7 kg klocek rowniez super zbudowany w kinie rowniez rewelacja

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.