Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Ja również się dopisuję - na razie stoi u mnie wzmacniacz A-S500.

Niedługo dołączy do niego odtwarzacz sieciowy CD-N500:)

Korzystając z okazji od razu pytanie/problem - zauważyłem, że w moim A-S500 podczas kręcenia potencjometrem od LOUDNESS występują trzaski (w różnych pozycjach potencjometru, raz mocniejsze, raz lżejsze). Podobny leciuteńki trzask występuje podczas podkręcania potencjometru VOLUME (przy maksymalnie ściszonym).

Wzmacniacz ma rok, jest na gwarancji - czy powinienem to reklamować, czy sam coś z tym zrobić, czy po prostu ten model tak ma??

pzdr

Zadnych trzaskow nie ma prawa byc slychac, natomiast jesli sa to najpierw do serwisu

Dokładnie!

p.s

Mam farta, udało mi się znaleźć oryginalne fronty do NS1000M za śmieszne 25 eur!

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Witam Panowie, mam pytanie, szukałem wzmacniacza do muzyki w stylu ATB, miałem dwa typy, Pioneer a 70 i Rotel 1520, jednak po dzisiejszej wizycie w sklepie sprzedawca odradził mi oba a zdecydowanie polecił Yamahę a-s1000 w tej cenie. Czego oczekuję to porządnego zejścia na basie. Popatrzyłem na ten wzmacniacz, hmmm 20kg wagi, 4x18000uF w końcówce no nieźle, ale mogę odsłuchać dopiero 28 więc pytanie czy ten wzmacniacz ma konkretny wykop?

Edytowane przez przemek_s

Prawie każdy wzmacniacz będzie miał wykop, pod warunkiem że podłaczysz do niego konkretne kolumny, a nie pierdziawki. Bardzo ważna jest akustyka pomieszczenia i samo ustawienie kolumn. Co ciekawe mało kto zwraca uwagę na te podstawowe warunki.

dajmy na to że kolumny dadzą radę to czy ta Yamaha tak jak powiedział sprzedawca będzie do tej muzyki ok?? każdy wzmacniacz ma preamp i on ma wpływ na barwę również więc pytam, gdyby tak nie było to wystarczyłoby podłączyć byle co do kolumn hi end i gitara

Czego oczekuję to porządnego zejścia na basie.

To uzyskasz z dobrze dobranej kolumny. Bo ten bas jest zależny od konstrukcji kolumny, zastosowanych przetworników itp itd plus akustyka. Jedni Yamahę chwalą, drudzy psy wieszają. Wszystko zależy od upodobań. Mam Yamahę kilka lat, model z początku lat 90, do tego dopasowane kolumny i napewno jeszcze długo nic nie będę zmieniał. Ponieważ pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł, wstrzymaj się do 28 i wtedy sam ocenisz czy Ci pasuje czy nie. Pamietaj tylko o jednej rzeczy, wzmak może grać inaczej w salonie, niż u Ciebie w domu, dlatego jesli będzie taka możliwość to przetestuj ją u siebie.

Mam Yamahę AS-2000, zejście na basie wyregulowałem odpowiednim ustawieniem kolumn względem ścian.

Czyli, jak przedmówca pisze, odpowiednie dobranie kolumn, i w miarę możliwości adaptacja akustyczna pomieszczenia, i powinno być dobrze?

Z ciekawości porównaj 28, z innymi piecami, tak dla bezpieczeństwa. Gra cały system, włącznie z pomieszczeniem.Kolumny już masz, czy będziesz dobierał?,słuchaj, słuchaj i jeszcze raz słuchaj, a potem ochłoń, i podejmij decyzję.Pozdr. powodzenia.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Prawie każdy wzmacniacz będzie miał wykop, pod warunkiem że podłaczysz do niego konkretne kolumny

?.....!!! (konkretne, czyli co i do czego )

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Dzisiaj Wigilia !!!! Wszystkiego najlepszego, zdrowych i wesołych świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku!!! Aby nasze sprzety się nie psuły i grały coraz ładniej !!!

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Życzę Wam Świętego Spokoju, powolnie płynącego czasu, rewelacyjnego zdrowia, słuchu jak u nastolatka i wielkich pieniędzy na wszystkie nowe gadżety!

Czy ktoś doradzi ??? Mam dsp-az1 i blu bds-1067. Chcę wymienić na klocki Harman Kardon . Za stereo wzmak hk-990 i hd990, a za kino avr 365 i blu bdt-30. Kolumny Swans RM600f zostają. Czy ktoś ma jakieś porównanie lub jakieś inne własne opinie. Proszę doradźcie czy warto???

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Uwaga!

Niezła promocja na serię 1000 Yamaha:

http://www.tophifi.pl/index.php?text=yamaha+1000&skey=products&action=search&x=45&y=13

post-17176-0-61304900-1356896685_thumb.png

Edytowane przez Violet

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Czy ktoś się orientuje kiedy ma wejść na Polski rynek seria 3000, i jakie będą ceny w pzł.Pozdr.

Witam, Panowie możecie mi coś napisać o C-45 ? jak gra? czy jest do tego pilot? czy warto poszukać ?

Edytowane przez Maciej Bieliński

Czy ktoś się orientuje kiedy ma wejść na Polski rynek seria 3000, i jakie będą ceny w pzł.Pozdr.

też byłem ciekawy ale na forach niemieckich, australijskich, amerykańskich czy francuskich tylko "stare" informacje sprzed 3 miesięcy po targach IFA, gdzie sprzęt stał za szybą z napisem "Spring 2013". Wszędzie mówi się o 4000 za klocek w zależności od kraju podając w USD, EURO czy AUD (a to spora różnica).

Gdyby to była prawda to cena zaporowa. Innymi słowy mało wiadomo ale wygląda na to, że tanio to już było.

Panowie Jarula, Przemek_s, dzięki.Poczekamy do wiosny, może coś się ruszy, oby tylko te ceny nie były takie jak pisze Jarula.

Dzięki, pozdr.

Ja kupiłem pół roku temu CD+wzmak serii 2000. Jestem usatysfakcjonowany tymi grajkami i nie planuję kupować serii 3000 choćby w środku były złote kable.

Ciekawi mnie bardziej jako nowość przez sentyment do marki. Wolę inwestować w muzykę niż w nowości sprzętowe.

Jarula, mnie tak bardziej na razie z ciekawości interesuje AS-3000, żeby porównać z AS-2000.Czy ta propozycja będzie warta w ogóle do przemyślenia.CD sobie odpuszczam całkowicie.Jak tam spisują się Logany.Już wszystko skonfigurowałeś, pod swoje granie? Pozdr.

Skonfigurowałem na razie klocki z Loganami, stolikiem i listwą Tomanka. Takie zestawienie zostało zaakceptowane "wizualnie" przez żonę aczkolwiek nie obyło się bez marudzenia, ale do tego to już się przyzwyczaiłem po 28 latach małżeństwa (jutro rocznica, żebym nie zapomniał !).

A więc najtrudniejszy etap już za mną. Jakiś koleś naopowiadał żonie, że to kupę kasy musiało kosztować, ale o szczegóły nie pytała więc jakoś odkręciłem kota ogonem. I tak by nic nie zrozumiała gdybym wszedł w szczegóły finansowo-akustyczne.

Teraz już pozostało na spokojnie szlifowanie drobiazgów jak kable, granity pod kolumny i jeszcze jeden element "audiofilski" niedoceniany przez wielu to jest: ... sofa. W końcu na czymś muszę siedzieć w "sweet spot" Loganów. Wymyśliłem sofę z funkcją relaks. Mam już niemłode gnaty i wymyśliłem, że najlepiej muzyka będzie mi smakowała w pozycji półsiedzącej z podparciem na nogi. Jak już zakupię sofę to ostatecznie ustawię to wszystko w pokoju i koniec konfiguracji sprzętowej. Niech gra muzyka. Zapraszam wtedy na odsłuchy.

Wygląda, że seria 3000 będzie najwyższym modelem Yamahy. A jak sądzicie jaki będzie los dotychczasowej "górnej półki" czyli serii 2000 ?

Będzie nadal produkowana czy dodadzą jakiś gadżet np. wejście USB + nową (wyższą oczywiście) cenę i pod nazwą np. 2100 stanie się przedostatnim modelem od góry ?

Jarula , gratuluję dobrego zainwestowania pieniędzy, pod swój gust, a resztę olać.

Ja nadal stoję w miejscu, nie mogę sprzedać kolumn, zbyt znana marka? Pozdr.

ja myślę, że jeśli te serie 1000 i 2000 się sprzedają to na pewno jeszcze jakiś czas będą produkowane a czy doda im się usb hmmmm prędzej zmodyfikują cd aby czytał flac:)

Po targach IFA 2012 kompletnie nic na necie o nowej serii 3000. Zero przecieków (info/dane), zdjęć nowych :(

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.