Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Q-21 wypożycz sprzęt, płacisz tylko za przesyłki, może warto?

Najlepiej sam wybierz się do jakiegoś salonu, na końcu świata

przecież nie mieszkasz, a ile masz do wydania, i w jakim

pomieszczeniu ma to grać (m2).Pozdr.

,,w tak małym miasteczku,,,,

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Warto się pakować w wzmacniacz a-s201 myślałem jeszcze nad as-300 ale ten pierwszy ma chyba większy zapas mocy.

Jeśli ma być Yamaha, to polecam serdecznie model M-4 (końcówka mocy z regulacją)...

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Kolega z Gdańska, właśnie mi o tym ogłoszeniu powiedział i że stale włącza się automatyczna sekretarka. Nagrał się - poprosił o jakieś zdjęcia tych kolumn, no i o odzew telefoniczny, no i nic, cisza.

ceny wzmacniaczy AS1000 i 2000 poszybowały w górę

Rzeczywiście, ja dałem 5.190, a teraz 5.849 , szok??

Ceny sprawdziłem przed chwilą w TopHiFi.Pozdr.

Czy może mi ktoś napisać jaki bas jest we wzmakach A-S500 i A-S700? Wzmaki te zbierają dobre opinie na forach za szczegółowość i ogolnie za całokształt. Ale jaki w nich jest bas? Czy jest mocny, czy schodzi nisko i jest ocieplony, czy raczej mocny ale szybki, suchy? A może szybki ale nie schodzi nisko?

Jak pograją pół dnia, to atmosfera środowiska się ociepla.

Mój dzisiaj pograł z 10h, i w pokoju zrobiło się milutko.

nie ocieplą.

He,he!!

W recenzjach piszą aby pobić ten bass, to trzeba by kupić piecyk trochę droższy

innej firmy, ale czy to prawda, samemu by trzeba sprawdzić.Opinie zawsze są różne.

Pozdr.

Fakt zależy od kolumn ale wzmacniacz ma tu do powiedzenia 50%, jaki jest bas z AS1000 hmm zróżnicowany, potrafi oddać pomruk niczym organy ale nie jest on sklejony z wokalem, nie zamula go.

Brzmienie Yamahy można ocieplić na kilka sposobów, wszystko zależy od zasobów (sama Yamaha jest raczej neutralna, precyzyjna, sterylna dzięki różnym zabiegom można z nią zrobić bardzo wiele w żądanym kierunku) możliwości to podkładki antywibracyjne, kable zasilające, sygnałowe, głośnikowe, listwa, a przede wszystkim kolumny.

(trochę tego miałem od serii 396, przez 596 później Primare, Arcamy i powrót jakieś 3 lata temu do Yamahy - seria 2000). Z odtwarzaczem można kombinować ale z doświadczenia - u mnie zawsze Yamaha najlepiej grała z Yamahą (naprawdę niezłym odtwarzaczem w swojej klasie był cdx 596 - przynajmniej ja tak go wspominam - obecnie "katuje" go kolega i działa ok. mając jakieś 12 lat)

Witam.

Mam dwa pytania do kolegów.

1.Czy odtwarzacz cd-s 2000 można podłączyć bezpośredni do końcówki mocy.

2.Czy wzmacniacz a-s1000 można podłączyć jako przedwzmacniacz do końcówki mocy.

1.Czy odtwarzacz cd-s 2000 można podłączyć bezpośredni do końcówki mocy.

Nie ma wyjścia regulowanego, czyli końcówka w tym połączeniu by grała na 100%

Co do wzmacniacza to mam A-S 2000, tam można, ale czy w A-S 1000, sprawdź w necie,

musi mieć wejście Main Direct.Pozdrawiam :)

Edytowane przez kiza

Wzmacniacz a-s1000 ma gniazda pre-out i main in to może robić za przedwzmacniacz.

Jak masz instrukcję do wzmaka, to zajrzyj, tam masz rozrysowane wszelkie połączenia, lub poszukaj w necie

nie chcę przypadkowo wprowadzić Cię w błąd.:)

przemek_s , ma chyba A-S 1000.

• Redaktorzy

Tak, A-S1000 ma na tylnej ściance gniazda do rozłączenia wzmacniacza na działanie samego preampu lub tylko końcówki mocy.

post-49078-0-00434800-1393567578_thumb.jpg

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Dzięki Kiza,Knagie.

Czy jest ktoś może z klubowiczów kto próbował a-s1000 jako przedwzmacniacza,lub słyszał jak to gra,

albo napisać czego mogę się spodziewać po takim połączeniu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.