Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do yamaha S2000

topolo

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem nowych kolumn do yamaszki. do około 3,5 tyś

pomieszczenie 18m. raczej muszą stać blisko ściany. powinny dobrze grać przy cichym słuchaniu. muza od jazzu przez vollenweidera, chill out, nowe brzmienia, orient, frank sinatra, stary rock, barbara streisand , i wszystko co się da.

myślę nad monitorami lub małymi podłogówkami, obecnie mam avance dana 509 i grają słodko tylko - niestety wymagają dalekiego odstawienia od ściany i ciut większego pomieszczenia - a moje dzieciaki nie mogą mieć na środku kolumn i tu jest problem.

Może ktoś słuchał zestawu 2000 z różnymi kolumnami i chciałby się podzielić wrażeniami, z góry bardzo dziękuję.

- dynaudio 42,52

- focal

- usher v601

- B&w cm1

itp.

https://www.audiostereo.pl/topic/46590-kolumny-do-yamaha-s2000/

bardzo dziękuję za chęć dzielenia się swoimi wrażeniami, większość w systemowy sposób krytykuje ten zestaw, ale może by tak ktoś zechciał się rzeczowo wypowiedzieć, byłoby fajnie. Można by komuś pomóc :).

Czytając forum odnoszę wrażenie że jest ono - typowym obrazem naszego społeczeństwa, nawet ludzie będący blisko związani swoim hobby,raczej "pokazują sobie rogi", wolą kłótnie, wymądrzanie się, gonienie za "NIE" bo MOJE NIE JEST LEPSZE . . .

pozdr dla tych co są ponad tym. i śmieją się z tych nadmuchanych jak balony. ...

OLEK

no ja Ci nie pomoge bo nie mialem do czynienia z tymi sprzetami , poczekaj troche a moze ktos sie odezwie po odwiedzinach na grobach - sporo osob wyjechalo i moze dla tego nikt sie nie odzywa

pozdrawiam

Bardzo miło, że się Pan dicomaniac71 zainteresował. Bardziej chodzi mi o to, że koledzy np. słuchali zestawu i powiedzieli np. "nie grało to" ipt. ja byłbym wdzięczny gdyby ktoś zechciał napisać coś więcej.

Ja doprawdy nie szukam dziury w całym i nie żałuję wydanej złotówki.

No fakt może nie jestem cierpliwy, ale obawiam się, że w natłoku innych wątków, za czas jakiś będę na drugiej stronie - i po moim pytaniu.

pozr dla discoaniac71 (jeśli 1971 to mój rocznik pozdr)

• 4 tygodnie później...

Szkoda, że wątek nie został rozwinięty. Mam podobny problem. Również posiadam wspomniany zestaw Yamaha S- 2000 i poszukuję do nich kolumn, z tym, że przedział cenowy wynosi do 8- 10 tyś. Mam podobny metraż jak topolo. Może ktoś coś konstruktywnego zaproponuje?. Słucham muzyki różnej:klasycznej, jazzowej, instrumentalnej, trochę progresywnego rocka.

• 1 miesiąc później...

Właśnie zakupiłem chario delphinus - 4 tyś .

Podczas odsłuchów w salonie było super, w domu dojrzewają. Uważam, że jest to dość dobre połączenie.

Z przedziału około 4 koła, żadne podłogówki nie były w stanie ich przebić - oczywiście wg moich preferencji. Teraz mnie kręci zmiana na coś innego, i nie wiem czy nie wrócę do podłogówek (6 - 8 tyś).

A czy kolega coś słuchał?

Jakie wrażenia?

Będę wdzięczny za odpowiedź.

pozdr

• 2 tygodnie później...

Wczoraj minął rok od zakupu YAMAHY 2000 podłączyłem do swoich B&W Nautilus 804 i słucham muzyki.Po kilku miesiącach myślałem o zmianie ustawienia głośników,na razie zwiększę grubość podkadek z 6 na 10cm być może po roku może coś zmienię.

• 4 tygodnie później...

w tej chwili graja u mnie AA Hyperion III - opinia w blizniaczym watku topolo.

Docelowo beda graly jednak Vienny: albo Bachy albo Mozarty. Dobre polaczenie jesli do detalicznosci wzmaka yamahy chcemy dolozyc miuzykalnosc.

• 3 miesiące później...
  • 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.