Skocz do zawartości
IGNORED

E-mu 0202 czy Go-vibe do słuchawek

demageron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nabyłem ostatnio słuchawki Grado SR60 co uświadomiło mi pewną sprawę - dźwiękówka w laptopie brzmi strasznie :P Wcześniej aż tak tego nie odczuwałem ale teraz nie mogę niczego słuchać bez uszczerbku na psychice :) Przeglądałem trochę tematów i wybór padł między E-mu 0202 USB a DAC Go-vibe, tylko że z tym drugim są 2 problemy - raczej nie dostanę tego w Polsce i musiałbym dokupić jakiegoś pclinka co zwiększa koszt zestawu. Różnica w jakości muzyki będzie aż tak znacząca że opłaca się ściągać Go-vibe z zagranicy i kupować pclinka? Z tego co wiem emu ma zintegrowanego wzmaka słuchawkowego. Może się ktoś wypowiedzieć bardziej doświadczony w tym temacie? :)

Nie mialem Emu 0202, ale posiadam za to GO VIBEa.

Przede wszystkim, nie potrzeba do niego pclinka, Govibe posiada tylko wejscie USB, czyli podpinasz go bezposrednio do komputera. Dzwiek dla osob poza tematem audio, jest niesamowity, wszystkim ktorym puszczalem muzyke z govibea, byli bardzo pozytywnie zaskoczeni.

Oczywiscie dla osoby ktora wie co to DAC, interesuje sie i ma do czynienia z lepszym sprzetem, go vibe nie bedzie niczym specjalnym :).

Drogie urzadzenie to nie jest, wiec imho, warto kupic.

Emu wg recenzji sprawuje sie calkiem niezle, ale jezeli nie bawisz sie w tworzenie muzyki, to odpusc.

szkoda kasy.

Którego masz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy

Ukryta Zawartość

Różnica jest tylko w ilości wejść i możliwości działania na bateriach czy w czymś jeszcze? No i gdzie mogę to dostać w Polsce? (Kraków, Warszawa, Lublin, sklep internetowy).

Może ktoś ma E-mu, dla porównania ;]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam tego z drugiego linka.

Sugeruj sie wylacznie zdjeciami w dalszej czesci opisu, gdyz na tej aukcji z tego co widze wystepuja rozne. Go vibe ma jedno wyjscie sluchawkowe i jedno wejscie usb.

z tego co widze, ten drugi to to samo (pcm 2702), z tym ze pelni tez funkcje przenosnego daca i wzmacniacza sluchawkowego zarazem.

sa dwie opcje podlaczenia:

do kompa przez usb i sluchawki.

ewentualnie pakujemy tam batiere, do wejscia liniowego podlaczamy zrodlo, a do sluchawkowego sluchawki ;)

W polsce nigdzie tego nie kupisz, nie ma dystrybutora, ja kupilem od znajomego ktory sprowadzal indywidualnie od producenta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.