Skocz do zawartości
IGNORED

Mocny budżetowy wzmak do 500 złotych

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

Składam drugi zestaw i poszukuję jakiegoś używanego wzmacniacza w cenie do 500 złotych. Interesują mnie wzmacniacze z półki budżetowej takich firm jak Yamaha, Pioneer, Denon, HK itd. Co byście polecili? jakie modele? żeby to chociaż z lekka nawiązywało do brzmienia np Rotela RA 930 AX czy też Kambodży A1

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Grać to będzie z Mission M34

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Miałem kilka wzmacniaczy budżetowych i zatrzymałem się na Sony ES a konkretnie na modelu podstawowym 570 - mocny, dynamiczny i co ważne neutralny. Poza tym przy odrobinie szczęścia można właśnie te niższe modele serii 5xx wyrwać za śmieszne pieniądze np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMHO do 500zł do prawie "best buy" ;)

Ukryta Zawartość

Nie ma dzisiaj żadnego Wujka Dobra Rada? jestem zawiedziony:(

polecam pioneer a-66x . czasam mozna wychaczyc na allegro za ~ 400 zl .. . Slyszalem go i nie mozna mu doslownie nic zarzucic. swietny zapas mocy

klasa A

Stosunek sygnal/szum: 115 dB !,

Moc wyjściowa (RMS): 2 x 150 W/4 Ohm, 2 x 100 W/8 Ohm,

Thd: 0,005 %,

Pasmo przenoszenia: 5 Hz - 20 000 Hz,

Phono selector: MC 0.2 mV / 100 Ohm / MM 2.5 mV / 50 kOhm,

Pobór mocy: 600 W,

w tej cenie raczej nie znajdziesz nic lepszego. jak szukasz jescze czegos mocniejszego to a-88 (pobor okolo 1000 w .. )

Może yamaha? AX-5XX; mocna, z wykopem i raczej neutralna.

np:

Ukryta Zawartość

a w dodatku: okazja unikat potęga mocy :) i posępnego czerepu :)

Ukryta Zawartość

Dzięki, już coś tam więcej wiem :-)

No ale Panowie - KODA? zero lansu, jakieś normy snobizmu chyba obowiązują;)

Można też spróbować coś z Onkyo Integra. Te wzmacniacze to małe spawarki. Nie kupuj tylko u handlarzy takich jak ten we wpisie powyżej, bo ich ceny w stosunku do rzeczywistej wartości sprzętu są zawyżone dwukrotnie.

Tak a propos Onkyo to słuchałem kiedyś w salonie wzmacniacza KD z kolumnami Jamo ( modelu nie pamiętam) i ten zestaw mógł startować w konkursie: najgorszy dźwięk 2 połowy roku 2008)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.