Skocz do zawartości
IGNORED

dvd Yamaha S-700 czym zastapić?

kuty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowym użytkownikiem forum i posiadaczem odtwarzacza dvd-yamaha s-700,jestem z niego bardzo zadowolony jeśli chodzi o dzwięk stereo jest dla mnie rewelacyjny w porównaniu z odtwarzaczem stereo denon DCD910 który kiedyś miałem to yamaha jak mercedes do syrenki.

W związku z tym bardzo mi zależy na dzwięku stereo jaki oferuje dvd yamaha s-700 a jednocześnie nie chce rezygnować z dvd ponieważ czesto oglądam koncerty wiec dvd jest nizbedne.

Niestety ta yamaha ma jedną wade nie czyta wypalanych płyt za nic po za tym org dvd,-cd czyta bez problemu,mam spora kolekcje zripowanych płyt w formacie flac i zależy mi na ich wypaleniu po wcześniejszym zripowaniu na nośnik dvd-r cd-r jeśli polecicie mi odtwarzacz DVD o podobnym dzwięku najlepiej takim samym używany potrafiącym obsługiwać wypalane płyty więcej do szczęścia nie bedzie mi nic potrzebne jeśli chodzi o jakość dzwieku.

Kwota jaką moge przeznaczyć na używane dvd to tak do 300zł

https://www.audiostereo.pl/topic/46996-dvd-yamaha-s-700-czym-zastapi%C4%87/

warto dopłacić:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ew. wylicytować tego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Te odtwarzacze trochę przekraczają mój budżet jaki ma obecnie do dyspozycji ale jeśli bym dołożył to czy naprawdę się nie zawiodę, i czy one dzwiękowo są na tym samym poziomie co s-700 ?

Widziałem też na allegro modele S-530 czy to inna klasa dzwięku?

Z góry dziękuje za zainteresowanie i chciałem zapytać, czy dla tej mojej nieszczęsnej yamahy niema jakiś sposobów na odtworzenie muzyki na nagrywanych płytach? czytałem gdzieś na zagranicznych forach że coś tam kombinowali z płytami dvd+r jak narazie na próbę wypaliłem pliki waw na dvd-r bo taka miałem pod reką i niestety nie czyta,aczkolwiek długo kreci i myśli ale potem coś sie blikuje i muszę wyłączać zaśilanie.

Sprawa się trochę komplikuje bo zapomniałem dodać że odtwarzacz musi mieć koniecznie wbudowany dekoder DD ponieważ mój wzmacniacz Yamaha DSP-A592 nie posiada wejścia cyfrowego,i w związku z tym mam bardzo zaćiśnięty krąg poszukiwań jeśli chodzi o odtwarzacze z drugiej ręki z wbudowanym decoderem i o dzwięku porównywalnym do s-700 aczkolwiek może coś by dało rade wyszukać na allegro tylko nie wiem co? w desperacji ostatecznie myślałem nad jakimś marketowym dvd i zakupie zewnętrznego daca Lampucery i połaczeniu go złaczem cyfrowym,tylko czy oferowana jakość dzwięku dorówna s-700 dynamiką i przestrzenią?

Tak ale jak już mówiłem niewiele jest używanych odtwarzaczy cd w cenie do 300zł które dorównały by brzmieniowo dvd-s700 yamahy a cd miałem denona stary model na PCM56 czy coś takiego model dcd-910 i nieumywa się z dzwiękiem do dvd-yamahy zresztą ten odtwarzacz w stereo jest oceniany jako deklasujący budżetowe odtwarzacze cd stereo.

Dlatego nichciał bym wydawać pieniadze na dodatkowe pudło które mi tylko zajmie miejsce a dzwiekowo nie dorówna dvd-yamaha,mówimy tu o dvd do 300zł używce ew cd do 300zł chyba bedzie niewiele które dorównają w stereo s-700

Nie pchaj się w stare DVD, bo te zazwyczaj mają duże problemy z odczytem nagrywanych CD/DVD

Na dzisiejsze czasy to zarówno twoje DVD jak i amplituner to już mocno archaiczny sprzęt. Jeżeli chcesz wymienić tylko DVD to zwróć uwagę na kilka rzeczy:

- każdy DVD odtwarza Dolby Digital, nieważne czy ścieżka nagrana jest w 5.1 lub w 2.0. Rozumiem, że interesuje cię TYLKO STEREO, więc w twoim przypadku spokojnie możesz kupić Yamaha DVD S557 lub 559. W 300 zł akurat się zmieścisz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- nie każdy DVD ma wbudowany dekoder DTS, więc aby opcjonalnie posłuchać ścieżek w tym formacie musisz się trochę pomęczyć i poszukać odpowiedniego modelu bo inaczej usłyszysz jedynie dość nieprzyjemny pisk

- może warto rozejrzeć się za nowszym amplitunerem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

discomaniac71 moj ulubieniec jak zwykle pokazuje swoją pseudo fachowość

hehehehe

moj dvd s2700 moze konkurowac z nie jednym cdekiem ośle dardanelski i wygrywa w mig jakoscia brzmienia

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zadalem sobie trud zeby przesledzic wpisy Vitold_Man'a. No coz merytoryka az poraza. W kolko tylko Tonsil i kino domowe - wspolczuje. A co do Twojego rzekomo ulubionego Mercedesa W 124 (tez go bardzo lubie) to robiono go nie do 1995 roku a jeszcze do 1997. To tak nawiasem mowiac. Zeby nie byc goloslownym:

http://www.autotrader.pl/details,29778,103619050.asp 1996 rok

http://www.topcar.autotrader.pl/pp4/details,24091,105779471.asp 1997 rok

ale ten philips cd100 to ctary odtwarzacz cd i podobno bardzo dobry brzmieniowo mugł bym go dokupić bo w cenie do 300zł się zmieszcze i w ten sposób oglądać koncerty na dvd a na cd słuchać też o bardzo dobrej jakośći dzwięku.

Co się tyczy mojego wzmacniacza yamaha DSP-592 to nie jest amplituner tylko sam wzmacniacz 6kanałowy który w stereo gra jak dla mnie bardzo dobrze, i wzmacniacz unitry 303 stereo rozwala na łopatki z kolumnami canton Fonum 50

a tak apropo starych sprzętów audio to teraz to zgłupiałem jedni zachwycaja się sprzetem poobijanym z lat osiemdziesiątych a inni gardzą i mówią że to stare złomy i lepiej kupić coś nowego z MM

fakt DVD serii 1700/800 czy wyższej 2700/800 mogą spokojnie konkurować z CD do 1,5-2tyś złotych.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

do discomaniaka:) ale zes teraz dal :) plame na mercedesach mnie nie oszukasz bo tym temacie siedze od lat jestem uzytkownikiem tej marki od dziecka:)

i prosze nie pisz ze w124 byl produkowany do 97 roku :) bo to totalna bzdura

w 95 roku rownolegle juz wchodzil do produkcji w210 w czerwcu 95 roku zostala skonczona definitywnie produkcja w124 :) no chyba ze sobie kupiles auto w niemczech gdzie logiką jest pokazywanie rocznika jako ERSTZULASSUNG czytaj pierwsza rejestracja i tym sposobem

w124 rok produkcji 95 stalo u dilera 2 latka ktos sie nim zainteresowal :) i ma w briefie wbite 1997 bałwanie :)

oczywiscie mowa to u modelu w124 :) wersja sedan

jak sam temat mowi W124

okresem przejsciowym byly natomiast kombi i sportowa wersja coupe

jednak mialy inne oznaczenia nadwozia T i coupe

i ta sama sytuacja byla z w123 produkowany do 1985 roku w tym okresem przejsciowym byly

serie z nadwoziem T I coupe !

mam nadzieje ze wytlumaczylem

w124 to w124 sedan !!

apropo tego w124 z pierwszego linka to stara wersja bez listwy poszerzanej nie chce sie zaglebiac w szczegoly ale strzelam ze to rok 87 :) buhahaha FACHOWIEC motoryzacji moze mi jeszcze powiesz ze jestes mistrzem w dziedzinie MECHANIKI :-)

APROPO DVD S2700 NIE WYPOWIADAL BYM SIE TAK POCHOPNIE DZWIEK Z TEGO DVD JAK NA DVD JEST RASOWY

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Vitold_Man poki co jest to forum audio i ma zakladke kino domowe. Badz uprzejmy tam sie udzielac bo niczego merytorycznego nie wnosisz. Ciagle tylko dvd i Tonsile. Wspolczuje. Musisz wiecej chleba zjesc zanim zaczniesz mnie oceniac. Wygorowane mniemanie o sobie niestety nie wystarczy.

przepraszam merc z drugiego linka mnie powalil 97 rok hehe chyba w polsce w tym roku skladany :))))))) panowie co sie znaja na temacie zobaczcie jakie linki do kupna mercedesow przeslal kolega disco ! bez obrazy disco ale nie jestes pewien nie znasz sie to unos głosu

spojrzcie na merce i ich roczniki ! pierwszy moze byc 96 ale erstzulasung pierwsza rej w reichu

natomiast drugi to ewidentna bomba;) merc 87 rok przerobiony w polsce na 97 heheh

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ok ja nie jestem pewien a propos motoryzacji i nie kwestionuje Twoich odpowiedzi ale Ty powstrzymaj sie od miarodajnych uwag na temat audio (z wyjatkiem Tonsila) bo nie masz o tym zielonego pojecia.

Witam ponownie ale jak narazie to sporo dowiedziałem się o Mercedesach a mało o tym czy warto kupić tego starego CD100 i czy jego dzwięk będzie na tym samym poziomie co z dvd-s700 albo jeszcze lepszy?

Jeszcze jedno,dowiedziałem się że podobno takie odtwarzacze nie potrafiące odtwarzać płyt CD-R i czytają tylko orginalne można oszukać poprzez nagranie piosenek na płycie cd-r z czarnym spodem,podobno ten spud nie jest czarny tylko pod światłem wpada w ciemną czerwień i laser może łatwiej odczytać dane z takiego nośnika.

Wyczytałem gdzieś że koleś miał taki odtwarzacz który nic nie czytał za wyjątkiem orginalnych płyt a na tych z czarnym spodem załapał,więc musze gdzieś poszukać takiej płyty i spróbować o nuż widelec się uda.

witam!!!

mam pytanie jakie zużycie paliwa powinien mieć Mercedes 124 2.5 Diesel 20V z 1993 r

chciałem takiego kupić i nie wiem na co patrzeć

również interesuje mnie AUDI A4 1800 benzyna również takie samo pytanie

proszę o info :)

ha ha

Takie memorexy możesz kupić za 16 zł za 10cd. Sprawdzają się i dobrze czyta. Jednak sam wybór płyty to nie wszystko, trzeba też dobrze to nagrać, na nagrywam Burrrn'em na prędkości 12x lub 16x i wszystko jest ok. Dvd całkiem szybko reaguję na taką płytę.

Ukryta Zawartość

post-17052-100001074 1227027775_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.