Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie naprawić VINCENT 'a sv 226 pomocy!

jahus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów,

Chciałem prosić o radę w kwestii naprawy wzmacniacz VINCENT SV 226. Kupiłem jako używany jakiś czas temu, byłem ( i jestem nadal) bardzo zadowolony z dźwięku, niestety od jakiegoś czasu prawy kanał nie gra lub przerywa na niskich poziomach głośności. Sytuacja ta ma przede wszystkim miejsce, gdy piec jest zimny.

Niestety z tego co się zdążyłem zorientować serwisu firmowego raczej nie znajdę. Czy ktoś się orientuje gdzie w okolicach Poznania można to naprawić, a może ktoś z szanownych Forumowiczów mógłby mi w tej kwestii pomóc?

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc!

Możesz uderzyć do znanego wszystkim na forum Marka Michalczyka ... człowiek jest z Krakowa, zawsze to bliżej. W każdym bądź razie polecam.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 1 miesiąc później...

Mam (a raczej miałem - bo już powoli się wysprzedaje) sporo sprzętu Vincenta. Z moich doświadczeń wynika, że takie objawy najczęściej dają uszkodzone przekaźniki załączające wyjście na kolumny (zawieszają się lub nie kontaktują). Jeśli to one, to wymiana samodzielna nie przekracza możliwości średnio uzdolnionej potrafiącej posługiwać się lutownicą osoby. Vincenty skonstruowane są raczej z dużym zapasem dot. punktów pracy zastosowanych elementów i dlatego większość niedomagań ma charakter banalny.

Pozdrawiam Maciek

• 2 tygodnie później...

Maciekw. Miałeś rację. Bardzo dziękuję za wskazówkę. Wymontowałem przekaźniki używając lutownicy i odsysacza do cyny. Przeszlifowałem styki papierem ściernym 2000 ( używa się takiego do polerowania samochodów po malowaniu}. Od kilku godzin robię odsłuch na minimalnym poziomie głośności i wszystko jest OK. Pozdrawiam. ryszardH.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.