Skocz do zawartości
IGNORED

jak oceniacie rząd Tuska po roku?

anastazy

Rekomendowane odpowiedzi

w TV dostał 3+ czyli bardzo wysoko, nie?

mnie najbardziej cieszy , że nie muszę oglądać wicepremierów Leppera i Giertycha.

merytorycznie co zrobił ten rząd? niewiele, ale trudno znaleźć jakieś solidne podsumowania.

u nas jednak liczy się pranie mózgów przez media. media chwalą to dobrze, media ganią to źle.

PiS jako opozycja jest strasznie upierdliwy, powiem szczerze, że zaczynają mnie powoli wqrwiać (PiS),

ale pamiętam jak ciężko z mediami miał PiS.

obecna sytuacja dobitnie pokazuje jak niszczącym systemem dla kraju jest demokracja.

https://www.audiostereo.pl/topic/47065-jak-oceniacie-rz%C4%85d-tuska-po-roku/

xniwax, 19 Lis 2008, 14:33

>Co byś zaproponował w zamian za demokrację?

nic nie zaproponuje, bo nic lepszego nie wymyślę,

oczywiście istnieją odpowiedzi typu : oświecona dyktatura czy monarchia ale nie są to raczej trafne odpowirdzi

Dla mnie największym szkodnikiem oprócz ś.p. LPR i Samoobrony jest PiS.

Dlatego dopuki istnieje grożba recydywy PiSu doputy będę popierał PO.W obecnej sytuacji dla mnie innej alternatywy nie ma.

A jak oceniam rząd?Tak na 3.Lekko rozczarowuje.

Wkurza mnie, że skutecznie robi tak mało. Niestety są wyjątkowo chamsko blokowani w ważnych sprawach w imię chorego poczucia równości obywateli.

Jak dla mnie to to coś co mieni się prezydentem już dawno powinno stanąć przed trybunałem stanu za działania na szkodę kraju.

w skali od 0 do 1 daję 1

anasatzy merytorycznie to możesz oceniać znając roczny plan do wykonania i porównać z efektami....a co masz..obietnice wyborcze rozłożone na cztery lata po upływie których możesz ocenieć procent zrealizowania obietnic wyborczych...100% tylko dyktatury realizują...

"obecna sytuacja dobitnie pokazuje jak niszczącym systemem dla kraju jest demokracja"

wybieraj..

* anarchia (bezrząd)

o anarchokomunizm

o anarchokapitalizm

o zielony anarchizm

o ekofeminizm

o socjalizm libertariański

* autorytaryzm

* autokracja

o absolutyzm

+ absolutyzm oświecony

o despotyzm

+ despotyzm oświecony

o dyktatura

+ Dyktatura proletariatu

+ dyktatura wojskowa

# junta

o monarchia

+ monarchia absolutna

+ monarchia feudalna

# szogunat

+ monarchia konstytucyjna

+ monarchia parlamentarna

+ księstwo

# wielkie księstwo

+ monarchia elekcyjna

+ emirat

+ monarchia dziedziczna

+ Popular monarchy

+ New Monarchs

+ Self-proclaimed monarchy

+ wicekrólestwo

o system patriarchalny

+ patrymonializm

o tyrania

* demokracja

o demokracja bioregionalna

o demokracja obradująca

o demokracja bezpośrednia

o demokracja ludowa

o demokracja partycypacyjna

o demokracja przedstawicielska

+ system westminsterski

+ system parlamentarny

# Consensus government

+ system prezydencki (system kongresowy)

+ system półprezydencki

* faszyzm

* federacja

* kapitalizm

* komunizm

* oligarchia

o arystokracja

o timokracja

o korporatyzm

o gerontokracja

o hierokracja

o kakistokracja

o kleptokracja

o kryptokracja

o merytokracja

o plutokracja

o klika

o technokracja

* państwo policyjne

* republika

o republika federalna

o wspólnota

o republika ludowa

o republika socjalistyczna

o republika demokratyczna

* socjalizm

* teokracja

o monarchia

o republika islamska

o Stolica Apostolska

o sułtanat

* totalitaryzm

* ochlokracja

xniwax

19 Lis 2008, 14:33

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1191 / 4440 / 1 Co byś zaproponował w zamian za demokrację?

uwazasz ,ze w polsce mamy demokracje?

to republika bananowa z ustojem mafiokracyjnym.

"kaczyzm" określa wizję państwa przypisywaną tej partii i jest synonimem konserwatyzmu obyczajowego, nietolerancji, nacjonalizmu oraz ideowych powiązań ze środowiskiem Radia Maryja. Wśród cech "kaczyzmu" wymieniana jest również koncentracja na rozliczeniach przeszłości (poparcie dla dekomunizacji i lustracji) oraz skłonność do populizmu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-803-100001026 1227111206_thumb.jpg

post-803-100001027 1227111206_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Frank, 19 Lis 2008, 17:13

>"kaczyzm" określa ...

To jak nazwać pustosłowie, niespełnione cuda i obietnice miłościwie nam rządzącego Donalda? Chyba PO-pulizm. Czy PO spełniła chociaż jedną obietnicę wyborczą?

Kaczyńscy i PiS ideałami nie byli, wzięcie do spółki Leppera i Giertycha to była tragedia, ale zrobili chociaż jedną rzecz dobrą dla Polaków. Mianowicie znieśli podatek od spadków i darowizn w ramach najbliższej rodziny. Już za to można im się kłaniać w pas.

gondoljerzy

19 Lis 2008, 18:29

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 42 / 4 / 0 Frank, 19 Lis 2008, 17:13

>"kaczyzm" określa ...

To jak nazwać pustosłowie, niespełnione cuda i obietnice miłościwie nam rządzącego Donalda? Chyba PO-pulizm. Czy PO spełniła chociaż jedną obietnicę wyborczą?

Kaczyńscy i PiS ideałami nie byli, wzięcie do spółki Leppera i Giertycha to była tragedia, ale zrobili chociaż jedną rzecz dobrą dla Polaków. Mianowicie znieśli podatek od spadków i darowizn w ramach najbliższej rodziny. Już za to można im się kłaniać w pas.

i odsuneli na dobre od sejmu,samoobrone i lpr.o czym sie glosno nie mowi ,to byla wielka sztuka.

a tvn oczywiscie zow lansuje samoobrone.

gondoljerzy

"To jak nazwać pustosłowie, niespełnione cuda i obietnice miłościwie nam rządzącego Donalda? Chyba

PO-pulizm. Czy PO spełniła chociaż jedną obietnicę wyborczą?"

taki wpis to pustogłowie....kolejny do licytacji na obietnice

"Wprowadzimy dwie stawki podatku PIT (18 i 32%)" - program wyborczy PiS (jesień 2005, kampania wyborcza)"

"Już w 2006 roku zniesiemy podatek od zysków kapitałowych." (dochody z giełdy, lokat itp.) - (jesień 2005, kampania wyborcza, exposé Marcinkiewicza)"

""Istotnie jednak należy zrezygnować z dużej liczby należących do Kancelarii Prezydenta obiektów, na przykład z pałacyku w Wiśle, który – w razie mojej wygranej – przekażę na cele społeczne." - Lech Kaczyński (jesień 2005, kampania wyborcza)"

itd....

tomek ileśtam

Ty masz już chyba zupełną amnezję!To nie PiS odsunął LPR i Samoobronę od sejmu a wyborcy.

Pytanie za sto złotych.W czyim rządzie Giertych i Lepper byli wicepremierami?

"i odsuneli na dobre od sejmu,samoobrone i lpr.o czym sie glosno nie mowi ,to byla wielka sztuka.

a tvn oczywiscie zow lansuje samoobrone"

więc numerek powiadasz wielką zasługą było niegłosowanie zwolenników kurdupli na Leppera i Giertycha...jeszcze nie poinformowali że wyborcy decydują kto będzie w sejmie...

twój prezes mówił...

"Internauta: Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną?

Jarosław Kaczyński: Nie. My byliśmy głównym wrogiem Samooobrony do niedawna. Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie – SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie – Samoobrona i SLD"

i kto zrobił dwukrotnie z leppera wicepremiera...

PO też trzymało ale popuściło i smród ciągnie się po dziś dzień.

Ja nie rozumiem jak coś z niczego może tak smrodzic a zapowiada się na jeszcze wiekszy smród.

Co te P (olityczne) O (Osobliwości) żrą za przeproszeniem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax

a jaki to smród się ciągnie?....

PO nigdy w przeciwieństwie do PiS publicznie nie głosiło że nie będzie współpracowało z SLD...

niestety tej współpracy nie ma...natomist dzięki SLD PiS nadal ma media publiczne..

z wpisów wynika że podziały istnieją w stosunku do PiSu - za PiSem albo przeciw.

Przyznacie że w porównaniu do takiego UK czy USA do jestesmy w powijakach.

Może kiedyś dozyje tego że w Polsce będą dwie rzadzace partie dbające trochę o kraj a nie tylko skaczące sobie do gardeł.

anastazy

Wystarczy "spuścić" PSL i tak będzie ale czy dla dobra kraju - oj długo nie.

tomek7776

Nie pitol, ja jestem aspołeczna samorzadna i niezależna (?) jednostka i nie bywam za jakąś partią, opcją czy czymś tam. Jestem jednostką, która musi pracować żeby życ. Każda opcja ciągle stara sie mi w tym przeszkadzać.

Qrde nie uniem szczekać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.