Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD z pazurem

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

ehh :) ten maranciunio :) ja z kolei musiałbym sie przemóc bo ostatnio nabyłem naima i jeszcze go nawet dobrze nie poznałem. dobra, jestesmy w kontakcie. nie mowie NIE i nie mówię TAK.

To jak to w końcu jest z tymi Denonami ? Jedni opiszą że kopią inni że zmulone. Ja słuchałem tylko DCD-1420, o zmuleniu nie było mowy, prędzej to krew z uszu, grał ostro i szczegółowo ale z płytkim basem, to już mój Technics daje mocniejsze kopnięcie :] Tego Pioneera którego proponuje McGyver chyba poniżej 500 zł się nie kupi (widze coś takiego na allegro). Jeszcze sobie znalazłem jakieś stare JVC, tylko tam siedzi taki egzotyczny laser optima4s, ktos się orientuje czy jeszcze dostępny ? Ewentualnei jakieś zamienniki ?

I love the sound of crashing guitars

tymek, 13 Gru 2008, 06:14

>Cd z pazurkiem, polecam Arcama

A jaki model konkretnie Arcama polecasz? Czy generalnie Arcamy mają pazurki? ;)

Strasznie brzydkie te klocki - trzeba je chyba w półmroku odsłuchiwać - ten wszechobecny plastik fantastic mnie osobiście odstrasza (mam na myśli serię alpha 7, 8, 9). Przy nich to nawet NADy są pełne uroku ;)

Słyszałem i czytałem, że grają bardzo otwartym dźwiękiem i są generalnie dość jasne - coś poza tym?

tak z ciekawosci to jakby ktos sie przymierzał do takich konstrukcji jak SO na kewlarowym scan speaku + mały revelator to są to głosniki bardzo otwarte i wiernie pokazują jakosc pozostałych elementów tj: wzmak, cd, kable. wczoraj zamiast ugrzecznionego procaba ls25 wpiąłem na lini wzmak - kolumny, kabel jamo flat, taki zwykły kabelek za 10 zł za metr. i co ? a i bas się zdescyplinował i góra dostała małego kopa :) troche srednica straciła na zwiewności ale pozostałe zmiany dla mnie były porządane. naprawde moge z czystynm sumieniem polecic wszystkim glosniki wysokotonowe SC revelator. jak dobrze sie dobierze do nich elektronikę to beda grały jak piórko ale kiedy trzeba przypier... to przypierd.... :)

zmiana kabla to napewno juz krok do przodu ale to jesczze nie to :)

pierwsza wersja stelmacha świetnie nadaje sie do zamulonych systemów, analityczna i zimna. sam ja posiadam choć już dawno przerzuciłem sie na audionemsisa, ale to ze względu na resztę toru.wcześniej stelmacha używałem z nad-em c272 i było ok.

Ignac

Revelatorów chyba nie musisz nikomu polecać :) polecam Ci do "grubasów" tanie kabelki Resona..chyba z nimi udało mi sie uzyskac najlepszy dzwiek..nie polecam audionovy maaonwalka..skrzeczy!

ptx, 13 Gru 2008, 12:13

>reson wycofuje delikatnie gore ale to w niczym nie przeszkadza, poprawia także kontrole basu,staje

>się zwarty i mocny.jedyna jego wada jest łamliwość wiec lepiej zaopatrzyć go we wtyki.

wlasnie sie obawiam jednej rzeczy ... bo tak naim 3r tez wycofuje troche gore, revelator ma delikatną górę, i do tego reson z wycofaną lekko górą ? nie zamuli sie ?

A ja bym polecal cos z Rotela nowszego ale wiem ze drogi, aczkolwiek pamietam tez ze DCD-890 po przerobce Piotrka 608 gra swietnie i z odpowiednia dynamika i kopem.

ProCaby sa fajnymi i ladnie zrobionymi kabelkami na poczatek, przesada jest ze do 50zl/m nie znajdziemy nic ciekawszego, jest wiele ciekawszych kabli. Poza tym one generalnie troche mula.

Z Resonami jest ciekawa sprawa - niby ucinaja gore, niby maja mocny bas ale dzieki duzej dynamice i czystosci oraz kontroli nie sprawiaja wrazenia jakby czegos im brakowalo.

Co do wtykow w Resonach, dziwna sprawa, generalnie bez wtykow graja czysciej. WTF?

no wlasnie, ja kiedys zamiast tego kabla Jamo flat podłaczyłem procab, to gora złagodniała ale bas sie poluzowal. teraz w moim systemie procab sie nie sprawdził, jamo natomiast zdyscyplinował bas a góra pokazała "pazur", ale to dobrze :)

mam Arcama 7 i że jest paskudny, to fakt :D .. Za to gra czytelnym i szybkim dźwiękiem - mocna, naturalna średnica, konturowy, lecz nisko schodzący bas. Nie powiedziałbym ,że jest jasny - owszem, wysokie są wyeksponowane, ale nie powodują nadmiernego rozjaśnienia średnicy. Jakby sie udało kupić dobry egzemplarz w używce - to polecam. "Pazura" ma !

thon022, 13 Gru 2008, 13:53

>mam Arcama 7 i że jest paskudny, to fakt :D .. Za to gra czytelnym i szybkim dźwiękiem ...

thon022 - widzę w Twoim opisie, że masz na pokładzie też marantza cd-67. Możesz coś skrobnąć jak ma się do niego Acram 7 bo ja miałem CD-67mkIIOSE i nie do końca byłem zadowolony z tego co usłyszałem. Marantz z cięższą i rockową muzyką raczej się męczył i było to słychać - po prostu za mała dynamika.

100 % racji. Marantz jest mulasty, wolny, a przy tym ma jeszcze taka nieprzyjemną cechę, że rozjaśnia przełom wysokich i średnicy. Za to bas ma obszerny, nadmuchany i misiowaty - przez co gra "miękko".

pisałem już zresztą o nim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie udało mi sie tego shita sprzedać - uszkodził sie skurwol w transporcie :DD. To po naprawie go trzymam i czasami właczę, jak chcę posłuchać "kojącego" brzmienia. Ale na bardzo krótko ... ;D

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

thon022, 13 Gru 2008, 14:18

>100 % racji. Marantz jest mulasty, wolny, a przy tym ma jeszcze taka nieprzyjemną cechę, że

>rozjaśnia przełom wysokich i średnicy. Za to bas ma obszerny, nadmuchany i misiowaty - przez co gra

>"miękko".

>

>pisałem już zresztą o nim:

>

Ukryta Zawartość

>

>Nie udało mi sie tego shita sprzedać - uszkodził sie skurwol w transporcie :DD. To po naprawie

>go trzymam i czasami właczę, jak chcę posłuchać "kojącego" brzmienia. Ale na bardzo krótko ... ;D

>

>Pozdrawiam

mysle ze nie ma co tak jezdzić po marańciuniu bo są tacy co potrzebują takiego brzmienia. szczegolnie bym polecił dla wlascicieli kolumn Acoustic Energy Evo. tam jest bas twardy wiec marantz do zmiekczy, Evo grają dosć surowo wiec marantz zaokrągli brzmienie. no ale w moim obecnym systemie nie sprawdza sie aczkolwiek jedna rzecz ma fajną, wciąga !

Ukryta Zawartość

thon022, 13 Gru 2008, 14:21

>PS za to jest bardzo śliczniutki , elegancki, błyszczący i ładnie wygląda na półce :D

Powiem szczerze, że ja go właśnie sprzedałem i im dalej tym go milej wspominam ;)

Zgadzam się, że ładniutki jest - mój był w naprawdę bardzo dobrym stanie i w dodatku rzadko spotykany OriginalSE.

Grał niestety tak sobie jako uniwersalne źródło - mnie osobiście też irytował podkreślony przełom średnicy i basu przez co wokal czasem trochę nosowo i nie naturalnie brzmiał a zapiaszczone i syczące czasami blachy perkusji doprowadzały mnie do szału - nawet niewyszukany technics Sl-PS670D, który gra teraz u mnie w zastępstwie w tej kwestii jest lepszy (tak na marginesie przestrzeń też ma większą).

Generalnie jednak nie jest to zły cedek ale nie z mojej bajki - nie do mojej muzyki i nie do obecnego systemu.

• 4 tygodnie później...

->IGNAC

Wywal te mulące plecionki. Jamo Flat miałem, przewalony bas, oddałem za darmo koledze którego system daje górą i średnicą, bez basu, u niego się sprawdził. Nie wiem jak Procab, jeśli piszesz że jest jeszcze gorzej to ja współczuje takiego kabla i dziwię się że tak jest polecany na forum ;P Posłuchaj jakiegoś solid core, lity drut miedziany (anty kabel), czy taśmy Jantzena.

Co do CDka, kup sobie coś ładnego w pojemnej obudowie, zamontujesz sobie jakiegoś DACa, ewentualnie użyjesz jako transport dla niego. W moim przepięknym Akai zmieszczą się chyba z dwa Stelmachy i lampucera full wypas, taki kloc ogromny ;P Inna sprawa że na razie gra mi doskonale defautowo, w porównaniu z Denonami, Sony czy Technicsami generuje hektary przestrzeni ;)

no wlasnie z tym jamo to jest tak, że teraz u mnie dodał agresywności ale przede wszystkim zdyscyplinował bas ! bo procab mulił z basem, uwypuklał sie ten sredni i ciagnął :)

ale z kolei faktem jest ze jamo ucina górę i dlatego go wymienię ale musze uskrobać pare złociszy i kupic cos porządnego. narazie musze kupic jakiegos CD, nie spieszy mi sie co prawda bo gram na DVD Denona (oj ten najwyszy model denona gra lepiej niz wiele CDeków ) ale docelowo musze cos kupic. i ostatnio wpadł mi pomysł rotela i CA. ale z ta lampucerą to tez pomysł :)

->IGNAC

U mnie za głośnikowe robią sygnałowe, ruskie RK50 ;P Ale teraz po zmianie CDka myślę o czymś lepszym. Bas przestał mi dudnić, pojawił się dobrze kontrolowany niższy dół, to też myślę o czymś co zejdzie niżej. Choć może najpierw zmienię konekty, era Gothama i Klotza powoli mija ;)

Co tam za IXOSa masz ? Chyba coś takiego ma Kamiński w Jeleniej, chciał mi ostatnio sprzedać jak byłem u niego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.