Skocz do zawartości
IGNORED

Euro,korzysci(straty),dla kogo ta waluta

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

tomek7776, 19 Sty 2009, 18:28

>jak w obecnej sytuacji(kryzysie),wyobrazasz sobie wejscie do REMII?

No właśnie, trzeba było wchodzić, jak nie było kryzysu (patrz Słowacja).

No i przecież nie wchodzimy teraz, tylko za jakiś czas (za dwa lata?).

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Ekonomiści twierdzą, ze złoty właśnie obecnie podlega silnym atakom spekulacyjnym, co tłumaczy między innymi jego spadki znacznie silniejsze, niż forinta, za którym stoi zrujnowana gospodarka Węgier. Jednym ze spekulantów, którego wręcz złapano na gorącym uczynku, jest bank J.P.Morgan. Rynek światowy, w którym dla celu zarobienia na spadkach walut można bez wysiłku rzucić miliard tu i miliard tam, to miejsce raczej chłodne i nieprzyjazne.

Jaro_747

19 Sty 2009, 18:34

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1249 / 1588 / 0 tomek7776, 19 Sty 2009, 18:28

>jak w obecnej sytuacji(kryzysie),wyobrazasz sobie wejscie do REMII?

No właśnie, trzeba było wchodzić, jak nie było kryzysu (patrz Słowacja).

No i przecież nie wchodzimy teraz, tylko za jakiś czas (za dwa lata?).

kto mial niby wprowadzac,jak twoi idole obrazili sie,ze nie dostali wiekszego kawalka tortu,mimo ze nie byli zwycieska partia.

a po przejsciu do opozycji szkodzili,inadal szkodza polsce.

nawet nie potrafia zadac prostego pytania w referendum.

otworz oczy!!!!

>tomek7776, 19 Sty 2009, 19:16

>kto mial niby wprowadzac,jak twoi idole obrazili sie,ze nie dostali wiekszego kawalka tortu,mimo ze

>nie byli zwycieska partia.

Tak tak tomuś, już wiemy, że wszystkiemu jest winny Tusk, jak rządzi i jak nie rządzi, jak coś robi i jak niczego nie robi, jak pracuje i jak odpoczywa. Cały wszechświat już to wie, więc nas nie męcz tym odgrzewanym, spleśniałym kotletem.

A tak na poważnie to duża część ekonomistów uważa, że najkorzystniejszy moment na wprowadzenie euro przegapiliśmy. Gdyby Kaczory rozpoczęły ten proces to pewnie weszlibyśmy do strefy euro razem ze Słowacją.

>nawet nie potrafia zadac prostego pytania w referendum.

Zgłoś się do nich na konsultanta, na pewno masz jakieś referencje ;-).

>otworz oczy!!!!

Ty najpierw zdejmij berecik, bo ciśnie.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"kto mial niby wprowadzac,jak twoi idole obrazili sie,ze nie dostali wiekszego kawalka tortu,mimo ze nie byli zwycieska partia."

Niech zgadndę? Rząd nierobów Jarka Kaczyńskiego? Trafiłem?

• Redaktorzy

"tylko,ze wpierw polacy musza stracic ze 50-100mld euro na spekulacyjnej hustawce???!!!

ty ekonomisto z koziej wolki."

Właśnie teraz tak tracą.

Redaktor, 20 Sty 2009, 09:21

>Zamykasz mi usta, tomku? Tobie wolno mieć i wygłaszać swoje egzotyczne..

patrz "egzotyczne" a niektórzy mówili że wklejane z oficjalnych miejsc

rachwałd zbanowany- tomku jak mogłeś..

i co teraz byndzie z nami bez ojca założyciela lyberalyzmu na tym forumie- oj teraz nastąpi ten tomciomy pisofaszyzm, kneblowanie uciśnionych zwolenników niezależnej, odważnej michnikowszczyzny

koniec wolności na forum- idziemy pić w rozpaczy..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Horst, ja tu dyskutuję z Tomkiem, nie rozpościeraj nam tu swoich problemów przez chwilkę, za pozwoleniem. Jeśli już musisz ze mną rozmawiać, to najpierw proszę może o odpowiedź w kwestii twojej twórczości literackiej, na którą czekam już miesiąc.

pszepraszam że tak bez pozwolenia, to co spieprzamy z tego wątku, bo jak niezależny lyberalny NadRed dyskutuje to maul halten, ruki po szwam- nie przeszkadzać w kręceniu kota

(Tomek tylko się nie powieś na prześcieradle w tym pojedynku)

• Redaktorzy

Nick jozwa maryn pochodzi, jak powszechnie wiadomo, z książki "Wielki Las" Z.Nienackiego, oraz z założonej przeze mnie groźnej ekoterrorystycznej organizacji o nazwie "Józwa Maryn Front". Teraz już możesz odpowiedzieć na pytanie o źródło tekstu, który byłeś uprzejmy swego czasu zapodać? Ktos cię wtedy wkręcił czy sam napisałeś?

jozwa,ja tylko pisze,to co widze.

na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesiecy Twoje pro pltformowe poglady spolaryzowaly sie tak silnie,ze nie dostrzegasz popelnialych przez siebie bledow,i tlumaczysz je jak uzdolniona tuba propagandowa na tym forum.

trzymasz reke w nocniku pelnym ekstrementow.czy juz to do Ciebie dotarlo?

nie mam z Toba zadnych szans w pisaniu,wiec nawet nie probuje.

odblokowalem cie,bo mialem nadzieje,ze bedziesz pisal na temat w tym watku.

a ty odstawiasz osobiste wycieczki,zalozyles na ten temat osobny watek,wiec moze tam poprobuj swoich sil.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.