Skocz do zawartości
IGNORED

Euro,korzysci(straty),dla kogo ta waluta

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

tomek7776, 20 Sty 2009, 10:49

>jozwa,ja tylko pisze,to co widze.

>na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesiecy Twoje pro pltformowe poglady spolaryzowaly sie tak

>silnie,ze nie dostrzegasz popelnialych przez siebie bledow,i tlumaczysz je jak uzdolniona tuba

>propagandowa na tym forum.

>trzymasz reke w nocniku pelnym ekstrementow.czy juz to do Ciebie dotarlo?

>

>nie mam z Toba zadnych szans w pisaniu,wiec nawet nie probuje.

tomuś, czy na pewno rozumiesz znaczenie słów, których używasz? chyba nie, bo mylisz "ekstremistów" z "ekskrementami" ;-p raczej nie masz szans w pojedynku z józwą - na argumenty, czy zwykłą poprawność językową - wracaj na swój grand auto handel plac i nie zawracaj gitary. bo to nie sztuka rzucić temat, trzeba jeszcze wiedzieć, co na ten temat ma się do powiedzenia, poza stekiem bluzgów pomieszanych z populistycznymi hasłami powtarzanymi za mediami.

moze skomentujesz ponizszy tekst?

Uwaga na unijne limity

Bruksela zwróciła też uwagę na problemy z wykonaniem budżetu i realizacją planu ograniczania deficytu. Zgodnie z najnowszymi szacunkami Komisji, niedobór sektora rządowego i samorządowego wzrośnie w tym roku z obecnych 2,5 do 3,6 proc. A to oznacza, że Polska przestanie spełniać jedno z kryteriów zapisanych w traktacie z Maastricht (deficyt nie może przekraczać 3 proc. PKB).

Do niedawna wydawało się, że Polska pożegnała się na dobre z problemami budżetu. W kwietniu 2008 r. wyszliśmy z tzw. procedury nadmiernego deficytu. Obecność w niej uniemożliwiała formalne starania o przyjęcie euro.

• Redaktorzy

Przy spadku kursu złotego rośnie koszt papierów państwowych. Stąd m.in. dodatkowe miliardy na minusie w przyszłym roku. Ale nie chcemy euro, bo jest be.

czy ktos nam powiedzial po jakim kursie bedzie to euro?

a ty chcesz juz odpowiedzi czy chcemy czy nie.

to tak jakbys zaszedl do sklepu,gdzie nie ma cen kupujesz towar,podajesz karte platnicza,i ktos odciaga z Twojego konta nieznana kwote.

czy cos niejasnego?

• Redaktorzy

Ale po co domagasz sie informacji o wartość, która, jak wszyscy wiedzą, może być ustalona przez rzad i ekspertów bankowych i ekonomicznych dopiero w momencie, gdy zaistnieje konieczność. Dla twojej żądzy wiedzy nie będą tego ustalać DZIŚ, żeby potem wyrzucić do kosza. A na czym polega twój problem, dlaczego pytasz akurat o tę jedną wartość, która dzisiaj nie może być ściśle ustalona, i nawet kiedy już zostanie ustalona, to będzie lekko się zmieniać zanim euro ostatecznie nie zastąpi złotego? O co chodzi?

>tomek7776, 20 Sty 2009, 16:03

>czy ktos nam powiedzial po jakim kursie bedzie to euro?

Masz znajomego jasnowidza?

Tomuś chłopie, nie rób z siebie po raz kolejny idioty!

No powiedzmy, że jutro Tusk powie, że po 3,85. I co z tego ma niby wyniknąć i dla kogo?

Jestem Europejczykiem.

jak to, co wyniknie? tomuś będzie maił kolejny powód do narzekań, tym razem powie, że... kurs mu się nie podoba ;-) bo tomuś z tych, co mają ból istnienia (niem. weltschmertz), znaczy się - romantyk z niego, nasz forumowy Wereter, niestety już niemłody... ;-D

wpierw wasi idole ,beda musieli uporac z kilkunastomiliardowa dziura w zeszlorocznym budzecie,

ciekawe rzeczy wygadywal wczoraj szef gabinetu tuska ,nowak.

ze dlugi z zeszlego roku,pokryje tegoroczny budzet,hehe,nowa ekomomia nam sie szykuje.

takie sa skutki gospodarowania przez 20miesiecy.

POrazka!!!!

na pohybel wszystkim zwolennikom popaprancow.

>tomek7776, 21 Sty 2009, 08:05

>takie sa skutki gospodarowania przez 20miesiecy.

Podobno Amerykanie właśnie odkryli, ze sprawcą światowego kryzysu jest Tusk (ponoć NSA wytropiła to na jakimś forum internetowym, dla zmyłki coś z audio w nazwie) i skierowali na Bałtyk swoje lotniskowce.

Jestem Europejczykiem.

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Gdyby polskie rządy (kilka po kolei) nie bały się "głosu ludu" podburzonego przez przegranych polityków, mielibyśmy euro prawdopodobnie jeszcze przed Słowacją. Gdyby nie pełne portki tych ludzi (do których zaliczam również braci Kaczyńskich), Polacy nie straciliby jednej czwartej swoich zarobków w ciągu ostatniego pół roku. Średnie miesieczne zarobki w połowie zeszłego roku wynosiły około 1000 euro. Dziś wynoszą tylko 750 eur. Dziękuję za to rządom AWS, SLD i PiS.

Z artykułu "Słowacy nie płaczą" w Angorze:

Kawa w zwykłej budce na stoku to wydatek co najmniej 1,5 euro, gorąca czekolada - 2,5 euro.

Same frytki to co najmniej 2 euro, za obiad w restauracji na stoku płacimy co najmniej kilkanaście euro od osoby.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>U nas też, tylko w złotówkach. A kawa za 6-7 złotych, i to w miejscowości wczasowej, to chyba

>raczej tanio.

Nie w budzie na stoku.

Te ceny mają to do siebie, że są wyraźnie wyższe niż w Polsce - dotychczas raczej było odwrotnie.

To zresztą nie tylko moje wrażenie. Narciarzy na Słowację pojechało o 80 % mniej niż w roku ubiegłym, i to nie tylko tych z Polski.

Jeżeli kilkanaście Euro za obiad jest dla was normalną ceną to gratuluję samopoczucia. Ja też w miejscowości "wczasowej" zjadłem obiad za 148 czeskich koron - dobra pieczona kaczka z knedlikami i dużym piwem - tak więc kilkanaście Euro wydaje mi się dużo. Tyle to za niezgorszy obiad płaciłem w Alpach.

Less is more

Na Kasprowym nigdy nie byłem i nie wybieram się.

Wsiadłem niedawno do Gondoli w Alpach bez żadnej kolejki, przypadkowo z grupą Polaków. Jeden mówi zadowolony do reszty: No pod Kasprowym to by było 1,5 godz. czekania.

Czegoś takiego na nartach jeszcze nie doświadczyłem i nie mam najmniejszej ochoty. U Czechów nieszczęściem wyjątkowym byłoby oczekiwanie powyżej 10 min.

Less is more

Walery

a o czym tu pisac,ze w polsce nikt nie panuje nad sytuacja?

na co dzis zwrocili uwage analitycy z Londynu.

hehe,test na skutecznosc rzadzenia zdany na 0 punktow.

gratuluje swietnego wyboru,jest cisza spokoj,wydmuszka jest wydmuchiwana,jak zawsze gdy rzadza popaprancy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.