Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki LCD 46 do kablówki

yogi1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie jaki model kupić LCD 46 głuwnie bedzie służył do oglądania telewizji z kablówki mam na to do 4,4,5 koła maksymalnie ,nie znam się na tym ,o plazmach słyszałem że po 2,3 latach potrafią się już wypalać nie wiem czy to prawda ale zniechęca

https://www.audiostereo.pl/topic/47547-jaki-lcd-46-do-kabl%C3%B3wki/

Znowu jakies głupoty, wypalanie miedzy bajki włóż. Jak masz zwykłą nie cyfrową kablówke to albo poczekaj ze dwa lata albo kup plazme na dłuzsze przeczekanie. Chyba, ze wolisz w czasie tranmisji z meczów k**wami sypać na smuzenie LCD.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

LCD nie nadaje się do kablówki, tylko plazma :)

porlick, ja mam plazmę 42", zwykłą kablówkę i jestem bardzo zadowolony :D - z odległości z jakiej oglądam (4 m) to i 60" nie byłaby za duża...

xniwax, 8 Gru 2008, 20:42

>Znowu jakies głupoty, wypalanie miedzy bajki włóż. Jak masz zwykłą nie cyfrową kablówke to albo

>poczekaj ze dwa lata albo kup plazme na dłuzsze przeczekanie. Chyba, ze wolisz w czasie tranmisji z

>meczów k**wami sypać na smuzenie LCD.

Tak może było kilka lat temu lub jest ale na kiepskich modelach - inaczej : mity opowiadasz

Kyle

No ,nie wiem,mój sąsiad kupił LCD Sony KDL-46X3500 i powodów do zachwytów brak.

odbiór gorszy niż w 3.5 krotnie tańszej plazmie Panasonica.

Z kabla obraz dno,z DVD jest zdecydowanie lepiej,ale występuje przy szybkim ruchu "cięcie" obrazu i kolory jak z niemieckich reklam/nienaturalne/.

Za piłką tenisową podąża kometa Halleya.

DNO,a cena !!!!!!

kyle twoje zdanie znam, a smużenie na LCD jest i póki co nie będzie w przediale cenowym o którym mowa tym bardziej, że mowa jest o sygnale nie cyfrowym.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

U rodziców stała plazma i nie tyle że się wypaliła, co tu gdzie z reguły były ramki zrobiła się wyraźna różnica tonalna jeżeli obraz ogarniał cały ekran.

Sądzę, że oglądali ze zbyt dużą jasnością. Zmienili.

LCD: Nie wierz w bajki, że piłka futbolowa smuży! Idź do sklepu Philipsa. Każ sobie zademonstrować system HD natural motion.

Mam 42PFL7603D z czasem matrycy aż 5 ms. Nie widzę smużenia!

Też wstrzymywałem się z zakupem sądząc (patrząc po sklepach), że to jeszcze nie czas na LCD. Głównie z tym przeskalowywaniem myślałem, że są problemy. Dobiła mnie jeszcze nowa Bravia u Rodziców, obraz nędzny.

Mam kablówkę (UPC). Bywają kiepskie obrazy, ale zależy to od konkretnej produkcji TV. Obecnie na ponad 60 kanałów, ok. 95 % ma dobry obraz, lepszy od CRT. To nie żarty. Kwestia odpowiedniego ograniczenia barw i korzystania z najnowszych funkcji (piel plus, itp).

Nie czekaj, nie ma na co.

Powiem tylko, że zwykły DVD daje obraz miodzio! A próbki ściągnięte z netu (1080p) powalają! Właśnie czekam na BD. To się będzie działo.

Grzegorz7 to właśnie znaczy, że się wypaliła. Napisz jakiej to firmy telewizor i ile lat był używany.

Nie zdziwił bym się gdyby okazało się, że to Samsung - były i są pod tym względem kiepskie. Natomiast ja mam ponad 3 lata Panasonica i nie zauważyłem różnicy w używaniu jego w stosunku do poprzednich crt. Z tego powodu uprzedzenia do pdp ze względu na jakieś niedogodności (wypalanie, grzanie się, trwałość itp.) wydają mi się śmieszne.

Co do wspomnianego przez Ciebie Philipsa to faktycznie model ten jest warty uwagi. Przy 5ms nadal widać smużenie, ale z bliska jak ktoś chce się go na siłę dopatrzeć - normalnie oglądając właściwie problemu nie ma.

Selbstverstandlich:

Zgoda.

Modelu nie podam. Po co robić komuś antyreklamę. Z tą Bravią też idę o zakład, że u mnie grałaby znakomicie : ). Zróbcie eksperyment i ograniczcie kolory, kontrast i ostrość a jakość poprawi się zdumiewająco. Co ciekawe z dobrego źródła nie widać uszczerbku na pozbyciu się kolorów i szczegółowości. Zresztą ów Philips ma dwa tryby biuro (sklep) i Dom. W tym pierwszym nie do oglądania! Znam takich co wszystkie gałki skręcają na maxa. Tragedia.

To smużenie to może widać jak obok postawić coś lepszego. W praktyce brak!

Yogi1:

Trudno polecać. Ja brałem pod uwagę Samsunga (mimo wszystko), Skarpa (Aquos), Philipsa bo mam sentyment ze względu na ich elektronikę TV (maja całkiem sensowne rozwiązania). Mam kolegę prowadzącego sklep Philipsa. Oglądnąłem wiele modeli. Oczywiście najfajniejsze są te drogie :(. Porównywałem 100 Hz (gadżet bez praktycznego znaczenia) i 50 Hz (mój), ambilight (ludzie bardzo to cenią) i bez, układy kompensacji ruchu (mocna rzecz). Aż przykro, że kupiłem go za 1500 PLN taniej w internecie a nie u kumpla ;). Konkurencja też nie śpi. Aczkolwiek TV LCD roku 2008 został Philips.

Acha. Ważna rzecz. Philips przełącza z kanału na kanał szybko a inne, które oglądałem to tragedia. Przeleć z palca 60 kanałów!

Daj te 3400 PLN i bierz. Nie ulegaj MPEG4 (ten ma MPEG2). Nasze telewizje nadawać zapewne będą w tym starszym :). A 400 Hz z ostatnich reklam to tylko walka koncernów. Tak to widzę.

Nawet nie wiedziałem że istnieją jakieś sklepy dedykowane specjalnie philipsowi. W internecie nie znalazłem żadnych namiarów. Jest może w Warszawie jakiś, albo jeszcze lepiej w Olsztynie ??

Poszukaj w necie. Nie zamierzam promować Philipsa, podobnie jak krytykować być może niesłusznie innych marek. Nie płacą mi za to.

Zwracam jedynie uwagę, aby mieć własny rozum i nie podlegać tym wyrazistym głosom na forum. W jednym z wątków zdemaskowano jakiegoś polecającego zestaw głośnikowy jako sprzedawcę tej marki. Nie ufajcie takim głosom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.