Skocz do zawartości
IGNORED

Moniotory 14 m2 700zł

wojtas_jaw

Rekomendowane odpowiedzi

ja tam sie spierac nie bede - ja jestem bardzo zadowolony z tego co mam i w tym przedziale cenowym nie zamienilbym na nic :) tyle. co do majacych nastapic teraz inwektywow w moja strone - zlewaja mi. blogoslawieni ci co ulyszeli i zamilkli :).

bo do dobrego audio trzeba sie przekonac. Nie bedzie tak ze przyjdzie ktos z zewnatrz i powie "o ja masz Ushery 520, Dynki, AudioPhysic czy jeszcze lepsze" bo bedzie mu to zwisac, powie ze brak mu basu, malo potezne brzmienie, malo wyrazne i inne. A Tannoye graja przyjemnie i basu nie zaluja.

Dynki tez w moim mniemaniu moga zrobic wrazenie 'takie male skrzyynki a tak graja' ale nie moga konkurowac w rocku w duzym pomieszczeniu z JBLami.

Tannoye sa bezpieczne i jest duza szansa ze sie spodobaja stad sa polecane.

Myślę, że kolega p.f.pawlikowski trafił w sedno... Musimy brac pod uwagę gatunek muzyki, jaki preferuje pytający. Nie sądzę, aby przypadły mu do gustu monitory oferujące szybki, punktowy bas a raczej bardziej z tych niższych i misiowatych. Nie sądzę też, aby najważniejszą rzeczą była detaliczność, scena itp dyrdymały, którymi się tu karmimy...

Luxmany i winyle 

hehe, wcześniej była chyba o mnie mowa.. właśnie, nie kupuj jakichś super analitycznych, klinicznych monitorków, prądożernych, z małą efektywnością, kup coś co ucieszy miche, z dobrym basem i raczej coś muzykalnego.

Sam chce kupic jakieś monitorki, może nawet w podobnym budżecie, ale wierz mi, że będzie ciężko, z nowych kolumienek, to dopiero od 1200 do 1700 zaczynało mi się podobać, chociaż nie słyszałem missionów m32i, a myśle, że by mnie ucieszyły. Słuchałem Evo1, całkiem pozytywne jak na tą wielkość głośnika i basik był. Rozmiar nie ma znaczenia, bo po nich zostały podłączone malutkie castle i te evo mi troche zbladły, później jeszcze raz kazałem sobie podłączyć te Evo i już ich więcej nie chciałem słuchać.

Tak to jest jak się czegoś nie usłyszy :P

muzykalne to są uszatki, mają dobry bass jak na taką wielkość, są łatwe do wysterowania nie potrzebują prądu wiadrami a z lepszą elektroniką rozwiną skrzydła , nie męczą i nie są analityczne jak b&w 601 przy długich odsłuchach :)

a teraz do Was pytanie kto słuchał uszatków ? pytam się każdego kto uczestniczy w tym wątku :)

Focal + Naim

i tu jest dobry przykład że ktoś pozbywa się b&w 601 za ich ostrość , patent godny uwagi ahahhahahaa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

co do postu powyzej - znam czlowieka ktory je sprzedaje - i raczej to nie jego patent :)... pozbywa sie ich bo on po prostu sie tym trudni :). swoja droga ma tez tannoye i jakies AE teraz na sprzedanie.

tak mnie teraz nachodzi taka refleksja - stalem jakis czas temu przed takim samym problemem doboru kolumn jak autor watku i niestety ale trzeba stwierdzic ze w sytuacji w ktorej chce sie kupic uzywane kolumny (nie z salonu) kupujacy w tym budzecie ma bardzo trudne zadanie - do 700zl jest wysyp dobrych jak na ta cene monitorkow (co dyskusja w tym i innych podobnych watkach pokazuja) na dodatek brzmienie kazdego z nich jest zgola inne a dramatyzm sytuacji objawia sie tym, ze albo musisz miec drugie tyle zeby poswiecic to na przejazdy do sprzedajacych albo kupowac na czuja i liczyc na szczescie bez wczesniejszego odsluchu.

Witam

Do pomieszczenia 14m2 mogę polecić z czystym sumieniem krajowe monitory Audiowave 141 , naprawdę dobre monitory i z dobrą elektroniką dają zupełnie rade w takim metrażu , a jeśli dobrze poszukasz może się uda je kupić w kwocie poniżej 1000 zł , ja takie znalazłem i polecam.

Pozdrawiam - italus

Ukryta Zawartość

post-2250-100009438 1228928946_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładne krajowe monitory. Na pewno warte zainteresowania. Co do wymienionych B&W to na pewno odradzam, ponieważ miałem kiedyś 601-S3. Kupiłem je na początek (a to dlatego, że nie słuchałem wcześniej Usherków), czego potem bardzo żałowałem i sprzedałem 601-ki ze znaczną stratą w idealnym stanie na Allegro.

wojtas_jaw

Wszystko to co ci proponują to jakies pitupitu .Reage na mercury m2 ? Albo podobnych pudełkach na mini głosniczkach ? Rap ? Wez sobie takie rady odpusc .Bo ci bokiem wyjdzie.

Grundig High Fidelity

powtórzę

ScanSpeak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wojtas_jaw, 10 Gru 2008, 19:47

>co proponujesz?

>;)

Ja ci zadnego modelu kolumn głosnikowych nie polece.Z prostego powodu ze za mało słuchałem dobrych zestawów u siebie w domu.Wielokrotnie tu podawane mercury m1 i m2 miałem długi czas.I sa to kolumny całkiem fajne ale na pewno nie do twoich upodoban muzycznych.Tu niestety czym głosniej tym bedzie gorzej.Tunningi cos tam daja ale z pustego to i ty nie nalejesz.I przede wszytkim wystrzegaj sie audiofilskich szmelców gdzie najwazniejsze jest wybrzmienie dzwoneczka w tle.Te kolumny nie dla ciebie.Pisze to abys nie wytwalał kasy i narzekał.Jak to ja mam w zwyczaju.Poczytaj jakie kiedys robiono kolumienki i to bedzie dla ciebie sprzet.

pozdro

Grundig High Fidelity

to ja też mam rarytasy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

ostro :)

to może nasze narodowe klasyki vintage do łupania w sam raz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

A ja polecam

Roth Audio OLi 1 - w recenzjach What Hi Fi ? pięć gwiazdek i pobiły na glowę Tannoy - cena w polsce 480 pln plus uchwyty gratis

Link do recenzji

Ukryta Zawartość

link do strony www.rothaudio.com

Pozdrawiam

post-21249-100009401 1228985692_thumb.jpg

post-21249-100009402 1228985692_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>bucek

Zglosiłem Twój wpis do moderacji. Po raz kolejny wciskasz ludziom monitory, których sam jesteś dystrybutorem. Jest zakładka "SPONSOROWANE", odżałuj chłopie parę groszy i będziesz miał swoją zakładkę. A tak Twoje wpisy (pozwoliłem sobie na przegląd wszystkich Twoich wpisów) powoli stają sie męczące.

Przepraszam za off-top.

Luxmany i winyle 

Trochę tu sprzedawców jest, przecież to jedno z głównych źródeł dochodu(forumowicze) ;) Co nie zmienia faktu że trzeba by mieć trochę taktu i gracji w tym co się robi. Zgadzam się z Viniu.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Panowie, nie za duzo "sracie"?

Facet nie pisze ze sa oh ah, proponuje chlopakowi/facetowi (ponoc) dobry produkt. Jakby zmienil nick na Audiostereo, to wtedy by bylo wszystko OK? Troche zal panowie.

szkoda że u nas nie ma tej firmy na rynku, podobno robią świetnie brzmiące kolumny za rozsądną kasę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.