Skocz do zawartości
IGNORED

PHONO STAGE MM MC - wersja forumowa

Rekomendowane odpowiedzi

-darekdz- blachy alu trzebaby było kupić samemu i wysłać gdzieś do wyfrezowania CNC tych lini,no i całość wyszczotkować i zaanodować.Bóg jeden wie ile by to wyniosło,blachy to ok.300zł.ale niewiadomo ile cała reszta??

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Mam już na koncie wpłaty od :

kogutaudio

grip

Jenkins

karbidoczaszka

crossover64

Prezes 1

wuwu4

Ramirez

vis

grynio

Rambo

Bacek

Grzecho

Czyli jest komplet.

>Ja sobie odnotuję kto i co zamówił :-) ... a potem będę czekał na zdjęcia w wątku jak wygląda :-)))

>... niech tylko ktoś spróbuje ich nie zrobić ....

>

Właśnie skończyłem (ostateczny?)montaż przedwzmacniacza.

Obudowa Galaxy Majorato. Zjęcia znajdują się pod adresem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kilka uwag:

1. Gra wspaniale, testowałem z wkładkami AT440MLA, Denon103 i Ortofon 2M Red.

Gramofon Technics 1200 MK2. Interkonekt DIY, kabel Klotz + złącza Neutrik'a.

2. Jako wzmacniaczy używam:

MM: OPA2132P

MC: 2xLM4562NA

Nie ma zadnego przydżwięku, brumienia.

3. Podczas montażu w obudowie Galaxy trzeba bardzo uważać, żeby jej

nie porysować. Stop aluminium z którego jest wykonana jest bardzo miękki.

Najlepiej okleić przed frezowaniem i wierceniem

taśmą samoprzylepną, przy mocowaniu nie żałować tektury.

4. Planuję odizolowanie transformatora i zasilacza od reszty elementów.

Krzysztofie,jeszcze raz serdecznie dziękuję..

yen

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość jarokar

(Konto usunięte)

Dobre wieści nadchodzą, właśnie dziś odebrałem przesyłkę z Italii szczegóły na zdjęciach poniżej.

Na tym te lepsze wiadomości się kończą po pierwsze będę musiał całość popakować myślę że w koperty bąbelkowe i dodatkowo zabezpieczyć też folią bąbelkową wiec trochę to potrwa myślę że do końca tygodnia się wyrobię z pakowaniem i wysłaniem.

Jutro podam jeszcze ewentualne koszty pakowania i wysyłki.

Proszę też o potwierdzenie adresów na które mam wysłać paczki.

post-713-100000766 1246903666_thumb.jpg

post-713-100000767 1246903666_thumb.jpg

post-713-100000768 1246903666_thumb.jpg

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Panowie skoro nie potwierdzacie adresów to wyślę na te podane na przelewach, żeby potem nie było, naprawdę jest to dla mnie kłopot pisać do każdego indywidualnie.

pozdrawiam

jarokar

Testowałem kilka wzmacniaczy operacyjnych zarówno w Phonoclonie jak i VSPS-ie . Ostatnio przyszły LM4562 - bez rozgrzewki niezłe ale nic specjalnego . Natomiast włożyłem kostki JRC5532 ( juz widze wyraz ubolewania na twarzach kolegów ;p )pochodzące ze starego odtwarzacza Philips z lat 1985-86 .

Przestrzeń ściśnieta , dźwiek przybrudzony , trochę zamglony i mało detaliczny ... ale bas bajeczny . Wykop , odpowiednia masa i zejście , sporo wyższego basu dającego muzyce drive i tempo . Idealny .

Czy znacie inny opamp z tak dobrym basem ale lepszymi pozostałymi aspektami brzmienia ? Moje OPA2134 graja fajnie ale ciągle nie osiagam nirwany ;p

...there is no spoon...

Porownywalem AD8599 z LME49860. Zostalem przy AD zdecydowanie slyszalna roznica w dynamice. Gdzies wyzej juz o tym pisalem... mozesz sprobowac AD sa chwalone i jak slysze nie bez powodu.

Są wakacje Poczta Polska jak co roku robi sobie jaja urlopowe (przesyłki potrafią 3 tygodnie iść nie dotrzeć i w najlepszym przypadku wrócić), nie wiem czy nie było by bezpieczniej wysyłać tego jakimś sprawdzonym kurierem?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie mam szczęscia do tych klonów . Zrobiłem sobie wersje według info o Petera Daniela . Jeden kanał ( bez względu czy lewy czy prawy ) gra świetnie ale jak włoże przyjnajmniej jeden opamp do drugiego kanału to robi sie potworny brum ... Myślałem juz o zrobieniu dwóch oddzielnych kanałow na odrębnych płytkach z odrębnymi zasilaczami i trafami - pełne dual mono .

PS

OPA637 to zajebisty opamp . Nawet na jednym kanale to słychać .

...there is no spoon...

Dzięki, dostałem paczkę.

Czy ktoś z was ma jednocześnie czarny cienki i gruby front. Na tych cienkich anoda wygląda przyzwoicie ale jest dość szorstka. A jak to wygląda na tych grubszych. Mam w domu ściągniętych dwóch chińczyków z gładszymi frontami (chociaż mnie chyba trochę drożej wynieśli). W każdym razie jak na cenę to i tak efekt jest dobry, a blachy stalowe prima sort.

Czyli jest to norma. Trochę szkoda, że nie przywiązują do tego uwagi. W moim projekcie, panel wystaje

poza radiatory. W takim przypadku rysy będą widoczne.

Nic.. szlifierka oscylacyjna w rękę i do roboty.

Ale macie problemy. Moja obudowa przyszła..pogięta :P Wystarczyło troszkę staranniej zapakować, bo jedno suknięcie takiej paczuszki w kant i katastrofa gotowa - to tak na przyszłość. Ile mogłem tyle wyprostowałem, ale wszelką radość z nowej obudowy szlag trafił. Trudno, mimo wszystko dzięki za organizację.

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Jenkins starałem się zapakować jak najlepiej potrafiłem, ale widać, że poczta daje radę, niestety nic na to nie poradzę, przesyłka z Włoch dotarła w kartonie który był w opłakanym stanie też się bałem o zawartość ale poza kilkoma rysami raczej nic nie wyglądało na pogięte.Jeszcze raz przepraszam za kłopot mam nadzieję , że reszta przesyłek dotrze w nienaruszonym stanie.

Kogutaudio jak pewnie zauważyłeś front był firmowo zapakowany wydawało by się solidnie jak to już ktoś wcześniej powiedział nie postarali się.

Gość jarokar

(Konto usunięte)

darekdz jeżeli chodzi o pakowanie pojedynczych zamówień to masz rację jest oki, ale nasze zamówienie potraktowali trochę po macoszemu jeżeli chodzi o spakowanie całości, może kurier we włoszech traktuje przesyłki z należytą uwagą ale już w Polsce to sami wiecie.

• Pokaż nowe odpowiedzi