Skocz do zawartości
IGNORED

Najgorsze głośniki z wyższej półki ?

Michal098

Rekomendowane odpowiedzi

depawelo, 1 Sty 2009, 03:18

>monitory Usher V 601. bleeeeeeeeeee bleeeeee

A co konkretnie Ci się w nich nie podoba ? Określenie bleee niewiele mówi.

"depawelo" autorowi tematu chodzilo o kolumny podlogowe a nie o podstawkowe lub monitory, to po pierwsze a po drugie Usher V-601 akurat sa bardzo dobrymi kolumnami w swojej klasie. No ale moze masz inne predyspozycje sluchowe, lub oczekiwania w dzwieku. Pozdrawiam :))

"Lampa nie umiera nigdy"

faktycznie chodzi o podlogówki. sorki. tak, czy inaczej są fatalne, grają rozlewającym się dołem pasma i mają tragiczną górę. poza tym uważam, że jak na swoją cenę grają skandalicznie. nie wiem czy chodzi o preferencje, bo jeśli tak, to wszystkie głośniki grają cudownie. według mnie usher po prostu nie gra, z wyjątkiem tych małych monitorków. tutaj brawa za ogólne zrównoważenie i kontrole oraz oddanie barwy. jednak ich cena już trochę podskoczyła i nie wiem, czy nadal są tak atrakcyjne. natomiast niedawno słuchałem monitorów KODA za ok 1000 i muszę przyznać, że przykładowo kontrolą zdeklasowały v-601.

Najgorsze, wiadomo - Tannoye ;-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A swoją drogą to czy Tannoy już pogodził się z kolorowymi pismami dla Audiofili i smaruje im aby dobrze wypadać w tych bezsensownych testach?

Może dlatego dla niektórych Tannoy-e przestały brzmieć.

Tannoy nigdy nie był z nikim pokłócony. Co innego dystrybutor, ale kto by się tam nim przejmował.

Warto zauważyć, że aby coś się przestało komuś podobać, najpierw musi się ZACZĄĆ podobać ;-)

Żeby nie popadać w taki ton anty-Tannoyo'owy - Tannoy M1/M2 to fajna kolumna jest !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Proponuje uogolnic temat "najgorszych kolumn" i... tyle.

Co do Usherow 601, z jaka elektronika przyszlo Ci ich sluchac, w jakim metrazu, w jakiej muzyce?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.