Skocz do zawartości
IGNORED

Q-Audio,co sadzicie?

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

to maja byc recenzje?? :)

po spotkaniu we wrzesniu wiele osob pisalo zarowno o preampie gramofonowym, jak i o wzmaku dzielonym, ktore nam wtedy zaprezentowales. Opinie byly raczej pozytywne - zreszta zajrzyj do watku z wrazeniami po spotkaniu.

Ja natomiast uzytkuje od jakiegos czasu preamp gramofonowy QAudio i gramofon, w ktory rowniez "wsadzales lapki" (tak, ten opisywany w HFiM)- dzieki uprzejmosci Jozwy - ale prawde powiedziawszy nie wiem nawet czy to jakis konkretny model (pre - jesli tak to moze od Ciebie dowiem sie jaki) - z tego co wspominal Alek to byl robiony na zamowienie. Obydwa bardzo sobie chwale.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/4814-q-audioco-sadzicie/#findComment-69284

Darku,czemu tak krzyczysz? wszystko slyszymy,ten przydzwiek na spotkaniu tez syszelismy,nie trzeba podnosic glosu,tak tez myslalem ze to wina sieciowki:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

https://www.audiostereo.pl/topic/4814-q-audioco-sadzicie/#findComment-70044

Krytykować nie będę, wręcz przeciwnie ;o)

Nie miałem okazji posłuchać żadnego z urządzeń Q-Audio, natomiast spodobał mi się wygląd słuchawkowego H-100S... Myślę, że wielu audiofilom odpowiada prosta, nieudziwniona stylistyka - taka skrzyneczka łatwiej "wtapia się" wzorniczo w zestaw. Pamiętam opis jednego z hi-endowych systemów w SAT-AV (Wadia, AR, głośniki tubowe), z lampowym przedwzmacniaczem JJ. Choć urządzenie wykonane z pewnością bardzo starannie, miałem wrażenie, że trochę "gryzie się" z pozostałymi elementami. Podobnie wielu polskich producentów stara się na siłę uatrakcyjnić wygląd swoich urządzeń, co nie zawsze wychodzi im na dobre - na myśl przychodzą mi w tej chwili dość kontrowersyjne wzorniczo urządzenia Sound Art, czy stylizowane litery i drewniane boczki w połączeniu ze złoceniami niektórych wzmacniaczy lampowych... Dlatego myślę, że sporym powodzeniem mogłyby cieszyć się urządzenia w skromniejszych czarnych obudowach (z zachowaniem wysokiej jakości lakieru czy oksydowania), podobnie do np. Lavardina czy czeskiego (?) RiAudio, ewentualnie czarno-srebrnych. Nawet Sonic Frontiers, oprócz chyba podstawowej - złotej wersji oferował urządzenia w bardziej stonowanym kolorze.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/4814-q-audioco-sadzicie/#findComment-70076
  • Redaktorzy

Wiesz Darek, co ja sądzę to twoim sprzęcie... Swietny dźwięk, i straszne podejście do wzornictwa i powtarzalności. A biznes is biznes, i naród na takie rzeczy zwraca uwagę. Ja też. Jeśli dostaję coś w obudowie z radiatorem na górze, ale bez niczego co by się o nigo chłodziło, ale za to mam pewność że jak trafi się inna partia obudów to się i tak wszystko zmieni... Ze wszystkich dotychczasowych rozwiązań wzorniczych, które wydawały mi się udane, w końcu rezygnowałeś. Plus to, że nie ma się nigdy pewności, jaka akurat wersja urządzenia się trafiła, bo modernizujesz je co tydzień... Słyszałem ostatnio, że od zasialnia bateryjnego lepszy jest akumulator. A wcześniej słyszałem, że odwrotnie. I jedna uwaga konkretna - 55 dB to nijakie wzmocnienie do phonostejdża. Na MC za mało, na MM za dużo. Dodałbyś jeden przełącznik hebelkowy do tego ustrojstwa, zatytułowany "gain" (broń boże MM-MC!), i byłby tam wybór pomiędzy powiedzmy 45 a 65, i byłby spokój na wieki.

https://www.audiostereo.pl/topic/4814-q-audioco-sadzicie/#findComment-72538

Cieszę się, że Darek jest na forum!!! Doiceniam Cie jako fachowca od ulepszania cd, i roboty wzmacniaczy tranzystorowych. Pamiętam jak grały (choćby) jak razem słuchaliśmy u mnie w domu. Trzymaj się więc tego co potrafisz robić i rozwijaj swe myśli techniczne.

https://www.audiostereo.pl/topic/4814-q-audioco-sadzicie/#findComment-73762

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.