Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie lampowce, stosunek jakości do ceny

Porfiry

Rekomendowane odpowiedzi

mamel, 8 Kwi 2010, 23:42

>profani jesteście, Margot z Lidla z colą to jeszcze dopuszczale

Do coli najlepiej mi kiedyś wchodził taki czeski specyfik, którego nazwy niestety nie pamiętam. Pijałem go często na górskich wycieczkach u pepików. Budżetowy bardziej niż czerwony Jasiu ale nie wykręcał stalową puchą i nie było po nim kaca, to pamiętam ;)

WujekWszystkoZlo, 9 Kwi 2010, 11:13

>mamel, 8 Kwi 2010, 23:42

>

>>profani jesteście, Margot z Lidla z colą to jeszcze dopuszczale

>

>Do coli najlepiej mi kiedyś wchodził taki czeski specyfik, którego nazwy niestety nie pamiętam.

>Pijałem go często na górskich wycieczkach u pepików. Budżetowy bardziej niż czerwony Jasiu ale nie

>wykręcał stalową puchą i nie było po nim kaca, to pamiętam ;)

To się nazywało "Tuzemsky Rum" czy jakoś tak.

Czy ktoś zna cen wynalazek ? Bo ładnie wygląda - tylko jak gra.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla McGyvera

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Dla McGyvera miało być to :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

konan, przeciez McG wspomina o NOWYCH wzmacniaczach, to musza miec gwarancje....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ukryta Zawartość

Z net-sklepu kupisz z gwarancją.

Ukryta Zawartość

a propos jakości mój Yaqin b 100 gra już dwa lata i się nie popsuł,w kategorii brzmienia rozłożył na łopatki takie wzmacniacze jak:NAD 372,Cambrigde Audio 840,Vincenta 236,arcama...,amerykańską jolida na lampach kt 88 i w końcu Luxmana L 505 a głuchy to ja nie jestem i bardzo lubię chińską zieloną herbatę ,którą się zapija cały świat.A propos chin ,europa i rezta świata do okresu odrodzenia w sferze kultury,medycyny była daleko za chinami wspomnę tylko o akupunkturze,kompasie,rakietach,ziołolecznictwie,porcelanie(najlepszej na świecie)i co ciekawe chiny są 3 potęgą kosmiczną zaraz po USA i Rosji i nie mieli tylu wybuchających rakiet kosmicznych ,co stany zjednoczone i były związek radziecki a to o czymś świadczy i jeżeli chiny będą w tym tempie się nadal rozwijać ,to według analityków za 10 -15 lat dogonią japonię a za 20-25 lat ją wyprzedzą.kolejny świeży przykład niezawodności i zapatrzenia się na uznaną markę to Toyota -wiecie o czym piszę.z tego miejsca pozdrawiam serdecznie McGyver-a i dodam jeszcze,że cenię pana zdanie i obiektywizm,że nie ulega pan reklamom,markom ,płatnym recenzjom oraz atakom na pana osobę za to ,że ma pan swoje zdanie -tak trzymać piotr

Piotr

no mozna poszukac faktow... np. wpisujac w wyszukiwarke slowo Grafton :) obiektywnie rzecz biorac :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ukryta Zawartość

Och! jaki piękny! szkoda, że za dostojny do mojego salunu

...to ciąg się jakiś zaczął? dziś na rumie? tys piknie

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mamel,foxbat

Dzien bez Yakina-to dzien stracony!!!

Cena tego Yakina sugerowana byla 5999pln.-to cos wspolnego z audio-suchary???

Sprzedany za 1989pln.

McGyver

Mijasz sie z prawda,bo cena chinczykow zwyzkuje-a tjuning tez kosztuje-chyba ze zrobisz mi go

po kosztach po znajomosci-zreszta trzymam Cie za slowo,powiedziales,ze jako czlowieka mnie szanujesz.

Ile razy można trąbić że Yaqiny MC100B i MC10L nie wymagają żadnego tuningu, hę?

A w to, że lampki potrafisz sobie sam wymienić to nie wątpię. W PhaSt miałeś wymienione.

Wszystko się da poprawić. Są ludzie co i Audio Note tuningują.

Ale jak ten tuning ma polegać na wywaleniu ze środka bebechów i wstawieniu nowych, to to się mija z celem ze względu na koszty, zapewne większe niż cena zakupu Yaqina. Lepiej iść na ebaj i poszukać jakiegoś Audio Innovations z drugiej ręki. A potem w nim wymienić lampy, bo zapewne są wyjarane...

I tak wkółko.

no, no, no, - tylko nie jakieś Audio Innovations - przecież, może my na audiofile ale hajfaje na poweno

Łomatko, czegoś się tak przyczepił Audio Innovations? Przecież to tylko przykład był. Jakbym za przykład wziął Jadisa albo Audio Research to pewnie też zaraz by się ktoś przyczepił że niedobre.

Audio Research'a to bym jeszcze przebolał ale tą tępą pareczkę (czytaj bułę) - od 500-ki po mono bloki taki sam sznyt :(

McGyver, 8 Kwi 2010, 23:09

Wielokrotnie pisałem że Yaqiny MC10L i MC100B żadnego tuningu nie potrzebują.

Witam a może wiecie jak to jest z Yaqin MS-300B ? Podobno to SE. Warto się zainteresować?

pozdrawiam

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

McGyver, 9 Kwi 2010, 13:34

>To się nazywało "Tuzemsky Rum" czy jakoś tak.

To nie to :P W kolorze podobne ale to nie był rum tylko jakaś szkocka niższego sortu we flaszce 0,7. Żałuje, że nie pamiętam jak to się nazywało bo do coli naprawdę dobre było.

• 2 lata później...

Niestety klocki o które pytasz nie są chyba zbyt często spotykane, mało prawdopodobne, ze ktoś o nich coś wie. Porfiry, jeśli chcesz zacząć zabawę z lampiakami to ja bym polecił po prostu relatywnie tanią (na allegro pojawiają się czasami za ok 600 zł, na e-bayu też coś koło tego, w zależności od wahań dolara i euro) lampkę, która już kilka osób z tego forum użytkuje, raczej z zadowoleniem. Nazywa się to-to Aria mini (występuje też pod nazwami MENG mini lub Mengyue mini) i jest dosyć uczciwą brzmieniowo konstrukcją, gra dosyć neutralnie. Spodoba Ci się - to fajnie. Nie spodoba się - to dosyć łatwo i bez straty finansowej sprzedasz dalej. Ja kupowałem swój z takim właśnie nastawieniem, bo niestety na odsłuch tego typu sprzętu przed kupieniem szansy właściwie nie ma, no chyba że dziwnym trafem inny użytkownik mieszka gdzieś blisko. Jeśli przypadkiem zagna Cię gdzieś na Podlasie, zapraszam, wpadnij do mnie i posłuchaj. Jeśli nie, to popytaj w wątku o chińskich lampowcach, tam parę osób też ma takie klocki, może któryś mieszka w pobliżu Ciebie i się z min dogadasz co do posłuchania jak to brzmi. Pozdrawiam.

jestem w posiadaniu tej lampy mini

Niestety klocki o które pytasz nie są chyba zbyt często spotykane, mało prawdopodobne, ze ktoś o nich coś wie. Porfiry, jeśli chcesz zacząć zabawę z lampiakami to ja bym polecił po prostu relatywnie tanią (na allegro pojawiają się czasami za ok 600 zł, na e-bayu też coś koło tego, w zależności od wahań dolara i euro) lampkę, która już kilka osób z tego forum użytkuje, raczej z zadowoleniem. Nazywa się to-to Aria mini (występuje też pod nazwami MENG mini lub Mengyue mini) i jest dosyć uczciwą brzmieniowo konstrukcją, gra dosyć neutralnie. Spodoba Ci się - to fajnie. Nie spodoba się - to dosyć łatwo i bez straty finansowej sprzedasz dalej. Ja kupowałem swój z takim właśnie nastawieniem, bo niestety na odsłuch tego typu sprzętu przed kupieniem szansy właściwie nie ma, no chyba że dziwnym trafem inny użytkownik mieszka gdzieś blisko. Jeśli przypadkiem zagna Cię gdzieś na Podlasie, zapraszam, wpadnij do mnie i posłuchaj. Jeśli nie, to popytaj w wątku o chińskich lampowcach, tam parę osób też ma takie klocki, może któryś mieszka w pobliżu Ciebie i się z min dogadasz co do posłuchania jak to brzmi. Pozdrawiam.

jestem w posiadaniu tej lampy mini Mengyue ogolnie jestem bardzo zadowilony za tak niewielkie pieniądze lepiej być nie może co ciekawe niedawno sprzedawałem kolumny B&W 602 s 3 i przyjechał do mnie gościu z tranzystorem za 4500zł długo słuchali kolumn a na koniec poprosili bym na chwile włączył lampę i szczena im opadła pierwsze sekundy słuchania totalnie i jednomyślnie stwierdziliśmy że lampa gra lepiej skończyło się na tym że gościu chyba najpierw zmieni wzmacniacz a potem kolumny :)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.