Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny aktywne-niedościgniona dynamika

Jarek33331

Rekomendowane odpowiedzi

Na forum, w sklepach, na wystawach spotykamy w większości głośniki pasywne. Tak się jakoś przyjęło.

Po moich doświadczeniach z kolumnami aktywnymi (B&M Sigma, B&M12) chcę powiedzieć, że jedyna cecha w której głośniki pasywne mogą konkurować z aktywnymi (dobrymi aktywnymi) jest piękno brzmienia.

Jeżeli chodzi o dynamikę, ekspresję, szczegóły, zrównoważenie rejestrów i całą resztę kolumny aktywne wręcz dystansują swoje cenowe odpowiedniki pasywne.

Co wy na to?

Jeżeli nie macie doświadczeń, to naprawdę zachęcam, do ich zdobycia. Gdyby ktoś chciał, zapraszam do mnie na odsłuch.

Prosze was o tematyczne wypowiedzi (nie chciałbym aby ktoś, jak często bywa, dopatrywał się drugiego dna w moim wątku)

no cóż taka smutna prawda, technicznie nie da się zrobić kolumny biernej najwyższej klasy. Ale jeszcze bardziej moje ucho nie toleruje większosci obudów typu Bass-reflex

W trakcie usuwania konta.

Mój wpis nic na pewno do wątku nie wniesie, ale zostałem ostatnio przekonany do systemów aktywnych i jeśli wszystko pójdzie tak jak sobie wcześniej założyłem, na wiosnę tego roku będę posiadaczem aktywnych zestawów głośnikowych DIY: obudowa zamknięta, duuuży bas a powyżej system d'appolito, do tego rzecz jasna przedwzmacniacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.