Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do Piano Crafta..

DawidM

Rekomendowane odpowiedzi

Beresford na allegro taka sama cena ;) Jednak ja już podjąłem decyzję, umówię się z Mac'iem na odsłuch, bo opinie to raz, a przekonać się na własnej skórze to dwa. Jeśli będzie mi to odpowiadało to co usłyszę, ustalimy itd. Wtedy skuszę się na lampizację, jak nie to zawsze można potem "Zabawić" się w DAC'a(Zero Daca czy Beresforda).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Oczywiście będę szukał tak długo aż uzyskam to co chcę, czyli bardziej analogowe brzmienie, muzykalne, bo Triangle mają swój charakter brzmienia(który jest świetny) tylko trzeba dobrze dobrać podzespoły, ampli Piano gra ciepławo, z dużą skalą, więc tu jest dobrze, teraz czas by coś pokombinować z źródłem.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Wydaje mi się że gdyby wchodziła lampizacja źródła to wpierw musiał bym przytaszczyć swoje graty, by posłuchać jak to gra i co można ew. zrobić by było lepiej. Daca, to fakt nie ma od kogo pożyczyć by posłuchać jakie będą zmiany. Chyba że ktoś jest z górnego śląska kto pożyczy na odsłuch itd.

@ Mikson Max do ceny Daca na allegro czy Ebayu. Muszę wszystko policzyć itd.

Oczywiście do ceny Zero Daca czy Beresforda ;)

Dawidzie bądź ostrożny w kombinacjach ze źródłem - dobrze posłuchaj. Ja mam piano (jako sprzęt grający do koma ostatnio) i wymiana żródłą zawsze dawała mi marną zmianę w jakość dźwięku, sprawdzałem nie za duzo, miałem topowego NOS DAC'a który nie wprowadził prawie żadnej różnicy w dźwięku (oczywiście moje pomieszczenie jest specyficzne. Więc nic w ciemno bo wywalisz kasę na darmo.

Słucham tylko muzyki.

Dzięki za rady, zew. Daca w ciemno bym nie kupił, gorzej z lampizacją, bo tego nie da się wcześniej posłuchać w tym konkretnym przypadku, ew. można posłuchać na innych odtwarzaczach. To będę chciał zrobić, tylko tu kolejny problem, bo jeśli chce zmienić brzmienie źródła to muszę opierać się na tych kolumnach które mam w zestawie. Co za tym idzie, będę musiał je przytaszczyć do odsłuchów by także np. McGyver posłuchał jak to gra i co można zmienić.

Jak to nie ma gdzie wypożyczyć DACa? Beresforda można bez problemu. On gra analogowo, więc powinien być antidotum. Dużo tez zależy od jakości wyjścia cyfrowego w Piano Crafcie. Najlepiej sprawdzić i tyle. Bez ryzyka

Jaki byłby koszt wypożyczenia i na jaki okres czasu??

Problemem amplitunera pianocraft jest tragiczny przedwzmacniacz. Po ominięciu regulacji barwy, wymianie opampow i kondensatorów w torze zaczyna to grac całkiem przyjemnie:)

Wymiana odtwarzacza po tuningu jest wyraźnie słyszalna, przed modyfikcją trzeba przyznać, że taki krok ma raczej mały sens.

Pozdrawiam

Ciekawe który zestaw wypadłoby lepiej, tj czy zlampizowany dźwięk z DVD Pianocrafta podany na niezlampzowany ampli z kompletu ,czy też ampli Magnat MC1 z przedwzmacniaczem na lampie 6922 ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

eMiL, 8 Sty 2009, 18:02

>Problemem amplitunera pianocraft jest tragiczny przedwzmacniacz. Po ominięciu regulacji barwy,

>wymianie opampow i kondensatorów w torze zaczyna to grac całkiem przyjemnie:)

>Wymiana odtwarzacza po tuningu jest wyraźnie słyszalna, przed modyfikcją trzeba przyznać, że taki

>krok ma raczej mały sens.

Dlatego uważam,że jeśli kupuje się MW taką jak PC należy pogodzić się z dźwiękiem jaki ona prezentuje.

Kombinacje niewiele dają poza stresem i wydatkami.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.