Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie auto do 5000-6000k?

maaarcinek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę wprowadzać nadmiernego pesymizmu - ale nikt nie sprzedaje wozu za mniej niż jest on naprawdę wart. Może uda się znaleźć coś przyzwoitego w gatunku "10-letni mały dieselek" - ale skoro te sztrucle były po 10k, to przyzwoity w tym gatunku będzie po 15k. Albo już go kupił kumpel właściciela komisu.

Samochód oszczędny - znaczy dużo jeżdżony i złachany. Nic za darmo...

niestety, sam teraz wiem, że ciężko znaleźć coś fajnego z dość dużymi wymaganiami.

(teraz również zauważyłem, że sporo aut ma źle spasowane maski, ech chwila nieuwagi i można kupić kupe)

Też mam niesymetryczna maskę ale to wynika ze stosowania zamiennika, Jak się nie ma AC a udzial wlasny w szkodzie ,to szuka się tanich rozwiazań.Jesli samochod nie nówka albo SS(samochód służbowy) ,liczy sie grosz wsadzony w wózek.Ważne aby miał dokumentacje .Ja zbieram fotki ze zdarzeń , wtedy klient widzi co na parkingu a co na drodze ..Dobrze jak wózek ma dowody zakupu gratów wymienianych w eksploatacji.Z taką historią choroby moja pacjentka hula 15 lat i ponad trzysta na szafie.TC 1,3 Xli 16V.I póki co nie zamierzam sie jej pozbyc mimo że miała dzwon w front na śliskiej.

>> marcinw899, 15 Maj 2009, 15:39

Nad kupcami takich sztrucli masz dużą przewagę - nie MUSISZ robić wielu rzeczy. Wozić całej rodziny i zakupów na raz. Mieć samochodu od razu bo praca, zajmowanie się domem i jeszcze dojazdy Cię wykańczają. Nawet nie musisz codziennie jeździć - jakby brakło kasy na benzynę to przesiąście się do komunikacji Cię nie wykończy.

Za to potrzebujesz samochodu do tego żeby się nauczyć jeździć - a więc bezpiecznego, w miarę bezawaryjnego (nie wiem jak zareagujesz np. kiedy w zajeżdżonym trupie urwie się koło - kilku znajomych miało takie przygody). A bezawaryjność w zajeżdżonym dieselku to spore wydatki na warsztat. Przeguby nie rosną na drzewach a manżety czasem spadają - im większy przebieg tym większa szansa że kiedyś coś takiego się stało, smar wyleciał i przegub jest do wymiany...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

(oba ok 70km, bez turbo)

Ukryta Zawartość

(może da się namówić na taka "wielkość"

poszukam jeszcze jakiś benzyn, które palą poniżej poniżej 8.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z benzyn:

(oprócz tego hyundaia)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

uch, na dziś konie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hehe to co, jednak golf 3 może być ? :)

z benzynowych to Colt lub Corolka

z diesla

Ta Mazda ciekawa tylko trochę widać, że zmęczona życiem

hmm Golfa to można znaleźć lepszego ...

ten jakiś taki ulep ... światła od GT, zegary również, jakby brakowało nakładek na nadkola i progów, ale w GT nie było 1.9 D , Pink Floyd to to nie jest a zegary ma białe, chyba że malowany cały i oznaczenia szlag trafił, ta nakładka na kierownicy ... ciekawe co jest pod nią :) ori. pewnie baardzo mocna starta

audiokarma.org

Waluch, 15 Maj 2009, 17:44

>powiem tak, niektóre starsze auta wyglądają lepiej od tych które 'oglądamy' heh

Po pierwsze primo - 99,7% tych ogłoszeń to szukanie jelenia na zasadzie PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ TRAFI SIĘ GŁUPI I KUPI

Po drugie primo - po doświadczeniach mego kuzyna (zjeżdżona cała Polska i pół Niemiec za różnymi "okazjami") w życiu nie kupię auta z takiego ogłoszenia, bo szkoda sobie w ogóle dupę zwracać czytaniem tych bzdur i jeżdżeniem na darmo, tylko po to żeby na miejscu się przekonać co to za trupy.

Po trzecie primo - wyłącz ten komputer i pochodź po komisach czy giełdach, bo wbrew panującym teoriom właśnie tam szybciej trafisz "okazję" z kasą w ręku i olewczym podejściem NIE TEN TO INNY

Po czwarte primo - nie licz na to, że zaprzyjaźniony mechanik czy kolega "na oko" Ci wynajdzie auto, którym bezproblemowo pojeździsz, bo to że wózek był czy nie był bity o niczym jeszcze nie świadczy, a po dziesięciu latach w każdym aucie i w każdej chwili wszystko może pier...nąć chociaż nie musi, tak czy siak "bezwypadkowość" nie daje żadnej gwarancji, a i "wypadkowość" niczego nie przesądza. No chyba że mówimy o wiatrakach klepanych na kowadle w stodole, ale chyba nie mówimy ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

skoro nie zarejestrowane, to jak mogę nim przyjechać do domu, żeby u siebie w mieście zarejestrować?

(czy to czasochłonne- bo jeśli nie zarejestrowany to jeszcze tłumaczenie dokumentów itp itd)

Z benzyn Colt, choć spalanie ma ok 2L mniejsze, wiec nie wiem czy już nie lepiej tego hyundaia...

Ukryta Zawartość

parantula, zawsze słyszałem, żeby unikać giełd i komisów. (choć przyznaje, niektóre oferty z otomoto które dałem to właśnie oferty komisów- choćby ten colt), dlatego od kilku dni siedzie pół dnia nad tym allegro...

marcinw899, 15 Maj 2009, 18:27

>skoro nie zarejestrowane, to jak mogę nim przyjechać do domu, żeby u siebie w mieście

>zarejestrować?

podobno można wykupić czasowe ubezpieczenie ale nie znam szczegółów i nie będę się wypowiadał na temat czegoś o o czym jedynie czytałem

>(czy to czasochłonne- bo jeśli nie zarejestrowany to jeszcze tłumaczenie dokumentów itp itd)

tłumaczenia w 24h można uzyskać,

całość rejestracji; mając komplet dokumentów można załatwić w jeden dzień

>Z benzyn Colt, choć spalanie ma ok 2L mniejsze, wiec nie wiem czy już nie lepiej tego hyundaia...

tak na to spalanie nie patrz, bo mi Mazda z motorem 1,3 16V spalała 9L w mieście trasa 7-8L

co innego na papierku a co innego w rzeczywistości

audiokarma.org

prawdopodobnie za tydzień lub 2 przejadę się obejrzeć tego hyundaia.

tak samo jak z tym Bravo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oba są bardzo blisko więc zobaczę co sa warte.

(choć Bravo może być wymęczone- podejrzanie niski przebieg, wytarta kierownica, kilka wgnieceń)

Ukryta Zawartość

Co do Hyundaia Coupe, moge powiedziec pare slow. Kolega kupil, troche nim jezdzielem za pasazera i za kierowcy.

Samochod mozna okreslic, samochodem sportowym dla ubogich;) Ale raczej w pozytywnym znaczeniu. Prezencja ok, jednak oble ksztalty niekoniecznie musza sie podobac. Koniecznie musi byc tylny spojler.

Byl to silnik 2.0 zgazowny, wg prod. 150km. Jazda przyjemna, biegi mogly by lepiej wskakiwac, hamulce bardzo dobre, prowadzenie ok. Dla pewnych osob moze byc lekko zbyt glosny silnik (chociaz niekoniecznie; moze pobudzac troche zmysly). Zzza kierownicy widac spora dluga maske, po bokach uniesione w gore jakby nadkola, blotniki, dosyc charakterystyczne rozwiazanie.

Samochod, posiada swoj styl, nie jest ich zbyt wiele na ulicach,mozna troche podniesc swoje ego;) dobry stosunek cena/wyposazenie. Przy parkowaniu mniej wygodny, szeroki, karoseria bardzo niska, strach zeby jakis tir przy zmienie pasu nie zmiazdzyl, na tyl tylko niskie dziwczyny;) itp, ogolnie fajny samochod. Ale pewnie nie na dluzej. Dla mlodego kierowcy rozniez moze byc zabojczy.

Najnowsze wersje coupe, te sa piekne.

czy na wstępnych oględzinach, jeśli bym chciał się przejechać, to muszę jakieś ubezpieczenie wykupić czy coś? o co warto pytać właściciela, żeby móc wykluczyć totalnego cwaniaczka?

do obejrzenia mam również

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

>> marcinw899, 16 Maj 2009, 20:28

Jak wóz jest bez blach, to albo jazda po parkingu (sprawdzamy np. czy ma ABS zgodnie z ogłoszeniem czy jednak nie) albo właściciel komisu ma lokalne układy i jakoś załatwi wyjazd na drogę. Tak czy siak to on chce sprzedać więc pytamy przez telefon jak to będzie z objechaniem sprzęta a potem jeżeli na miejscu się wykręca, to świadczy przeciw niemu.

A wykluczenie totalnego cwaniaczka - to już tylko osobiste wyczucie może pomóc. Można wypytać się o różne szczegóły związane z wozem a następnie skonfrontować z rzeczywistością. Wszystkiego się nie wyczai ale czasem odchodzą takie wały że aż szkoda. W ogłoszeniu miał a teraz jakoś dziwnie znikło.

Stawiam na merca. Mówię jednak subiektywnie, przez pryzmat komfortu jazdy i wyglądu zewnętrznego.

Mi ten samochód dalej się podoba i konkurencji upatrywałbym w saabie 93, który jest chyba jeszcze lepszy, niż oba wymienione.

mercedes wygląda młodziej i jest pewnie minimalnie wygodniejszy od bmw, ale ma problemy z rdzą, czego nie ma w bmw, bmw z kolei pewnie lepiej się prowadzi i silniki dynamiczniejsze.

Saab nie jest troche w moim typie..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozdrawiam F.

znalazłem innego

Ukryta Zawartość

ale martwią mnie te usterki, skoro tak tanio to czemu sam nie zrobił...

Ukryta Zawartość

2.0 - ten może być mocniej zjechany od "palenia gumy". Gaz - "silnik pełen niespodzianek" jest zupełnie realny. Czujnik ABS - może sam ABS szwankuje a zgłasza błąd czujnika. Przerobiłem to ze sterownikiem świec żarowych - miała być świeca a poszedł moduł sterowania (na szczęście tylko 300PLN mnie kosztował).

Może właśnie wóz zaczął słabować i dlatego gość się go pozbywa.

podejrzane :/

(po za tym czujnik abs nie 40 tylko 200zł- na allegro używka)

jeszcze wynalazłem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

(ta civiczka oraz z poprzedniego postu ładne, ale ta rejestracja, tłumaczenie, itp itd :/, przeraza mnie)

ech , faktycznie trza się przejść po jakiś komisach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hyundai ma założony najzwyklejszą instalację gazową do silnika 16V ... to już na starcie go skreśla

czerwona taśma na klejąca na przewodach dolotowych, umieszczenie reduktora felerne ... ehhhh

puszka pandory :)

jeśli podobają Ci się Civic-i to właśnie celuj w ten model, tylko patrz żeby było to co najmniej 90KM

audiokarma.org

Ukryta Zawartość

jedno 'ale'- czy pedał sprzęgła nie jest krzywo?

Ukryta Zawartość

hmmm zadzwoniłem, koleś mówił że to nic nie przeszkadza że przekrzywiony. (dziwne tłumaczenie, jeszcze dziwniejsze skąd to przekrzywienie.), nie zdążyłem powiedzieć "do widzenia" a już się rozłączył. A myślałem że sprzedawcy w komisach to do tyłka będą włazić ... ;p

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.