Skocz do zawartości
IGNORED

PS3 jako źródło stereo

qot

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś ktoś pisał na forum, że pierwsze Playstation ( 1 ) to solidne odtwarzacze SONY, dobry dzwięk i solidna konstrukcja. Ja chcę zapytać czy ktoś ma doświadczenie z PS3 jako źródłem muzycznym ?

Spróbowałem sam to spiąc: moje spostrzeżenia to duża dynamika, rozdzielczość i mocny bas - ale gdzieś ucieka cała przestrzen.

Może to wina kabli ? Ktoś wie czym zastapić standardowe zlącze dołączone do pudełka, które wygląda jak czincze z Manty?

https://www.audiostereo.pl/topic/48484-ps3-jako-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82o-stereo/

Szczeze? Za mniejsza kase kupisz lepsze zrodlo: podobno PS3 to juz nie to samo....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

no właśnie... podobno... ale skoro już TO mam to chciałem sprawdzić...

Jak by ktoś miał osobiste doświadczenie lub znał sposób "wykorzystania" tego "CZEGOŚ" to proszę o wpis.

Aha PS3 czyta SACD... ale tylko po HDMI - może jest jakiś soft co umożliwia przesyłanie sygnau czinczami... ?

Póki co takiego softu nie ma..a po HDMI to wiadomo że uzyskujesz najgorszy dźwięk ;) Wykorzystywanie Ps3 jako źródła jest ok, jeśli będziesz je porównywał do tanich cd/dvd, Yamaha serii 1700/800 w podobnej cenie rozprawia się dźwiękowo z PS3 jak chce ;) Jednak z cd/dvd do 300-500zł można porównywać.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

posiadam Yamahe 1700 - i to do niej porównywalem dźwiek z PS3...- i jak pisałem dźwięk nie powala muzykalnością ale dynamiki ma znacznie więcej...

a co do porownywania PS do CD za 300 zł to zdecydowanie przesada...

szukam raczej lepszego kabla np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wszystkie tanie philipsy i inne wynalazki z allegro co kupowałem po 100-300zł graja gorzej od ps3 .I nawet jak im sie pozmienia kondy itd.słuchajac ps3 jako pełnoprawny cd rozpaczy nie ma.bardzo pozytywny i wypełniony dzwiek. dobrze radzi sobie z gestą muzyka metalowa i rockiem .pop tez daje rade.Tutaj wstydu nie ma.jesli chodzi o audiofilskie wybrzmienia puzonów i blach perkusji to juz marniej.Stereofonia na dobrym poziomie.Bardzo dobrze i poukładanie gra np slayer reign in blood.

no i podstawowy feler to taki ze kazda płyta brzmi w miare dobrze.Czy zle czy dobrze nagrana.

znaczy sie ze tam jakies układy pracuja w pocie czoła aby wszystko brzmiała znosnie.Filtry jakies czy cos podobnego.

Grundig High Fidelity

jakby obudowac ta kosole ps3 płatami aluminium i wyryc dyskretne i fajne napisy.zaraz zagrała by lepiej .brak audiofilskiego powietrza w brzmieniu mozna by opisac jako doskonałe filtry cyrowe nowej generacji.

Jest to marketowe brzmienie ale wiele aluminiowych cd nie zagra lepiej lub zagraja nawet gorzej.

Grundig High Fidelity

mzawek, 27 Sty 2009, 11:05

>jakby obudowac ta kosole ps3 płatami aluminium i wyryc dyskretne i fajne napisy.zaraz zagrała by

>lepiej .brak audiofilskiego powietrza w brzmieniu mozna by opisac jako doskonałe filtry cyrowe nowej

>generacji.

>Jest to marketowe brzmienie ale wiele aluminiowych cd nie zagra lepiej lub zagraja nawet gorzej.

A jakby dodać DACa za pieniądze oszczędzone na obudowywaniu aluminium, to PS3 zacznie robić lepsze wrażenie jako źródło :)

Niektórzy sobie chwalą taniego Beresforda, zwłaszcza po dodatkowych modach, a cena niewiele wzrasta. Jest tez chiński zhaolu zero-dac, ale jak celować wyżej to juz naprawdę udane konstrukcje typu audionemesis dc-1 upgrade, casea i oczywiscie benchmark ewentualnie jeszcze lavry. Niestety ceny to już powyżej 2000 pln.

• 5 miesięcy później...

Nie,ma nietypowe wyjście ze specyficznym złączem ,ale w komplecie dostaje się specjalny kabelek, który zakończony jest wtykami RCA i można w ten sposób podłączyć PS3 do normalnego audio. Kabelek jest podłej jakości.

• 2 miesiące później...

Ukryta Zawartość

bez DAC prosto z PS3 na lampe Cayina...

Możecie wierzyć lub nie - efekt jest piorunujący... PS3 gra detalicznie z wyrazna przestrzenią i miekkim nie przesadzistym basem...

SACD z Yamacha S1700 się chowa ( w Y1700 wszystkie srednie zalewają dynamikę i jest masło-maślane )

Porównywałem jeszcze z CD od sąsiada ( cos w przedziale cenowym 1000 - 1500 zł ) - nie ma szans...

Do muzyki: Depeche Mode, Archive, U2, Stinga czy lekkiego jazzu - rewelacja...

a jak sie znudzi słuchanie to sobie można na blue raya popatrzeć w full HD albo w fife 2010 zagrać ;)

PS3 jest OK ...

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.