Skocz do zawartości
IGNORED

PCM1704 DAC

Rekomendowane odpowiedzi

kodi, 19 Lut 2010, 11:39

>Jakies wiesci apropos traf?

W wykonaniu. Czekam na fakturę, jeszcze dzisiaj podeślę wszystkim zainteresowanym namiary na przedpłaty. Na początku tygodnia przekręce do Noratel dowiedzieć się jaki jeszcze czas oczekiwania.

mad_z

kto z w-wy zamawia trafa>? mieszkam na rogu Jana Pawła i Al. Solidarnosci czyli samo centrum. moge rozdysponowac trafa (odbior osobisty w podanej lokalicazji) jesli wszyscy z w-wy sie zgodza.

bedzie taniej na przesylce.

waldi padl mi odbiornik ym3623 wiec poszukuje czegos innego. postanowilem wykorzystac plytke corke z dir'em i df1704. pytanie jest takie.

co musze zrobic zebym mogl do plytki corki podpiac dac'a pcm56-16bit.

czy na odbiorniku trzeba ustawic 16bit msb first. a na df'ie? cos musze zmieniac w twojej plyteczce>?

pytalem o to molibdena ale to twoja plytka i lepiej sie orientujesz w temacie.

Ps. mam nadzieje ze ci to nie przeszkadza ze plytke chce uzyc w innym celu niz przewidziales.

marosik, 21 Lut 2010, 08:49

>kto z w-wy zamawia trafa>? mieszkam na rogu Jana Pawła i Al. Solidarnosci czyli samo centrum. moge

>rozdysponowac trafa (odbior osobisty w podanej lokalicazji) jesli wszyscy z w-wy sie zgodza.

>bedzie taniej na przesylce.

Jestem za.

>marosik,

>waldi padl mi odbiornik ym3623 wiec poszukuje czegos innego. postanowilem wykorzystac plytke corke

>z dir'em i df1704. pytanie jest takie.

>co musze zrobic zebym mogl do plytki corki podpiac dac'a pcm56-16bit.

>czy na odbiorniku trzeba ustawic 16bit msb first. a na df'ie? cos musze zmieniac w twojej

>plyteczce>?

>

>pytalem o to molibdena ale to twoja plytka i lepiej sie orientujesz w temacie.

>

>Ps. mam nadzieje ze ci to nie przeszkadza ze plytke chce uzyc w innym celu niz przewidziales.

pewnie, że nie przeszkadza, jakby co mam zapasowe :-)

pozatym na pytanie na PW tam tez poszła odpowiedź, jak wiem moja i Molibdena, z tego co wiem to juz słuchasz ...

Witam kolegów.

Mam fakturę, czekam na przedpłaty od vuy/piotr_37/marosik - nie zrobię przedpłaty do momentu otrzymania od Was pieniędzy.

Pozostałe osoby -> dziękuję, wpłaty dotarły.

By wszystko było przejrzyste faktura pro-forma jest do wglądu na prośbę via mail.

PS> Noratel nie ruszy z produkcją jeśli nie będzie pełnej kwoty na ich koncie...także proszę kolegów o naprawdę szybką reakcję!

mad_z

>PS> Noratel nie ruszy z produkcją jeśli nie będzie pełnej kwoty na ich koncie...także proszę kolegów

>o naprawdę szybką reakcję!

>mad_z

Nieaktualne. Już w w wykonaniu. Nie mniej jednak proszę o nie zwlekanie.

eMiL, 1 Mar 2010, 20:49

>mad_z,

>czy są jakieś wieści z noratela?

Obecnie czekamy w kolejce. Tzn materiały do produkcji są skompletowane, start nawijania 9-10 marca. Do połowy miesiąca powinny być gotowe. Jesteśmy po prostu jednym z wielu zamówień.

Z naszej strony jedna osoba nie wpłaciła za trafa. Faktura jednak opłacona. By nie opóźniać tematu założyłem za tą osobę, jednak jeśli nie odezwie się do piątku zmuszony będe szukać kupców na 3szt 6x12V.

Dostałem już drugie pytanie o wyprowadzenia kwarcu 12.000 MHz który były zamawiany do płytek z odbiornikiem WM. Tutaj jest datasheet:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odpalałem dzisiaj analogówkę z tranzystorami LSK389,

tranzystory mocno się grzeją. Czy jest to normalne?

Podałem sygnał z generatora przez rezystor na

wyjściu dostaję ładną sinusoidę. Układ złożyłem

w wersji niezbalansowanej, pobiera niecałe 120 mA.

U mnie 2SK389 (nie LSK389) są lekko ciepłe, ale się nie grzeją. Natomiast cała reszta półprzewodników grzeje się całkiem mocno. Sprawdź jaki masz prąd płynący przez każdego z FETów. Jutro zobaczę jak to u mnie aktualnie wygląda i dam znać.

Spadki napięć na rezystorach w źródłach LSK to 63 mV więc

prądy są równe około 6,3 mA. Spadki napięć źródło

dren, pierwszy tranzystor 19 V drugi 13 V, oba kanały

symetrycznie.

-> Irek 10

Niestety nie mam aktualnie jak rozebrać DAC, aby móc zmierzyć napięcia na rezystorach, ale pamiętam, że prąd płynący przez FET były właśnie w okolicach 6mA. Ja mam 2SK389 i są one letnie, ale mają zupełnie inną obudowę niż LSK389.

Czy masz założone wszystkie kondensatory i rezystory przed buforem na fetach?

> buble_corp

Płytka jest kompletna, sprawdziłem jeszcze poprawność montażu.

Porównałem zmierzone wartości z kartą katalogową LSK389.

Max moc rozpraszana przez LSK to 400mW, u mnie w okolicy

200mW biorąc pod uwagę oba tranzystory. Temperatura

55 stopni C na tranzystor w metalowej obudowie to też

nie jest za dużo.

Wydaje mi się że tranzystory 2SK mają większą powierzchnię

obudowy i może stąd różnica w odczuwaniu temperatury.

Spróbuję założyć im jakieś małe radiatory i zobaczę co się

będzie działo.

Dziękuję za odzew.

Jeżeli ktoś ma lub będzie miał możliwość zmierzyć spadki napięć

na rezystorach źródłowych i na złączu DS. Proszę by się tym podzielił

w wątku niezależnie od zastosowanych tranzystorów. Mimo wszystko

trochę mnie to niepokoi.

Info odnośnie traf z Noratel.

Wysyłka powinna nastąpić w ten piątek, jeśli coś się zmieni dam znać.

Dodatkowe info - jest jeszcze jedno trafo 6x12V do wzięcia.

A propos - czy dysponuje ktoś przejściówką z 2SK389 na LSK389? Ewentualnie pochwalcie się panowie jakie rozwiązanie zastosowaliście w przypadku montażu LSK389 w miejsce 2SK389.

>zephyr,

>A propos - czy dysponuje ktoś przejściówką z 2SK389 na LSK389? Ewentualnie pochwalcie się panowie

>jakie rozwiązanie zastosowaliście w przypadku montażu LSK389 w miejsce 2SK389.

Moje 2SK obsadziłem w podstawce precyzyjnej (listwa cięta z odcinka), to pewnie i LSK też wejdzie z delikatnym podgięciem nóżek.

Trafa na miejscu. Fotke pykne jutro. Jutro także będę wysyłał pierwsze paczki.

Panowie z Wa-wy - w weekend będe przelotem w Warszawie, mogę podrzucić Wam te trafa - czy ktoś z Was w sobote przed poludniem jest w stanie odebrac? (8-10 rano)

• Pokaż nowe odpowiedzi