Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

ten od CA 650A? i jak to razem gra?

Byłem na odsłuchu - gra przyjemnie, ale pokój trochę pustawy i czas pogłosu trochę za duży. Mnie trochę przeszkadzał, bo jestem przyzwyczajony do normalnego "zaadoptowanego" 0,4-0,5 s. Bas sporawy, czasami przeszkadzał.

Miałem budżetowego nada z MA gs10 i przyszedł czas na zmianę wzmacniacza, słuchał ktoś może jak rega mira 3 zgrywa się z MA, ogólnie mój budżet to max 3000 budżet mocno naciągnięty, myślałem też o używce arcam a90 diva tylko nie wiem czy warto dać za niego 1900zł, może ktoś dorzuci propozycję za którą warto się rozglądać.Max 3tyś, teraz chcę zmienić wzmak, a za kilka miechów cd.

Edytowane przez tiktak
Gość romeksz

(Konto usunięte)

Byłem na odsłuchu - gra przyjemnie, ale pokój trochę pustawy i czas pogłosu trochę za duży. Mnie trochę przeszkadzał, bo jestem przyzwyczajony do normalnego "zaadoptowanego" 0,4-0,5 s. Bas sporawy, czasami przeszkadzał.

czyli co, zbyt duże kolumny do tego pokoju?

bo, jak rozumiem, 650A daje sobie radę z napędzeniem ich.

czyli co, zbyt duże kolumny do tego pokoju?

bo, jak rozumiem, 650A daje sobie radę z napędzeniem ich.

Sądzę, że wielkość pomieszczenia jest optymalna - bas wzbudzał się blisko częstotliwości podstawowego modu pomieszczenia. Robiłem kiedyś temu znajomemu pomiar w tym pokoju. Wystarczy popracować nad adaptacją akustyczną i będzie lepiej.

Co się tyczy samego wzmacniacza, to daje radę - nie jest to jakiś szał - gra poprawnie. Znajomy jest zadowolony, bo przesiadł się z jakiegoś starego amplitunera kina domowego i kolumn Tonsila ma GS20 i w/w 650A

Miałem budżetowego nada z MA gs10 i przyszedł czas na zmianę wzmacniacza, słuchał ktoś może jak rega mira 3 zgrywa się z MA, ogólnie mój budżet to max 3000 budżet mocno naciągnięty, myślałem też o używce arcam a90 diva tylko nie wiem czy warto dać za niego 1900zł, może ktoś dorzuci propozycję za którą warto się rozglądać.Max 3tyś, teraz chcę zmienić wzmak, a za kilka miechów cd.

Posluchaj roksana kandy2 albo Jungsona j88d rewelacja z GS , roksan gra cieplo i poteznie wiec fajnie sie zgrywa, jungson gra troche zimniej ale wysokie tony i srednica mistrzostwo jedyny minus to basu troche brakuje w janku.

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Tak ale raczej rzadko ktoś sprzedaje używkę kandy 2 cały czas rozglądam się za kandy 2 oraz za audiolabem 8200 oraz maratzem pm16 lub 17 ale stan igła.

O sorki są dwa kandy 2 na giełda hifi muszę to przemyśleć.

Edytowane przez tiktak
http://www.sightandsounduk.com/Roksan-K2-Integrated-amplifier.html tutaj masz dobra cene wypelnij newsletter i dostaniesz -10% wiec zmiescisz sie w 3k i nowka . Gwarancja jest international wiec w polsce tez wazna

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Wymarzone GS20 wreszcie do mnie dotarły a jako że kupiłem używane,spodziewałem się że będą już solidnie wygrzane, więc od razu ostro dałem je do testu.Arghh...Moje biedne RX2 zostały połknięte i to z kretesem a przecież też ładnie grają! Tak jak się spodziewałem dźwięk poszerzył się wyraźnie wszerz i w poprzek pokoju.Co by nie mówić to mały monitorek nie przekaże tak muzyki jak przyzwoita podłogówka.No chyba że te lepsze może.Bałem się trochę że bas będzie za mocny i czy to w ogóle nie za mocne na moje 20m kolumny.Obawy się rozwiały,marantz daje radę,a to tylko pm7004.Bas jest świetny,nie za mocny,nie dudni.W porównaniu do rx2 bardziej go czuję fizycznie i niżej potrafi zejść.Teraz muszę bardziej pokręcić gałką głośności żeby MA ożyły ale z drugiej strony łatwiej regulują się przy cichym słuchaniu.W RX2 była cisza i od razu głośno, wieczorem to trochę denerwowało.Więcej nie piszę bo szkoda czasu,lepiej słuchać muzyki z GS20! Swoją drogą to sporo użytkowników jest tych kolumn w klubie,chyba nie przypadkiem!

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

http://www.sightandsounduk.com/Roksan-K2-Integrated-amplifier.html tutaj masz dobra cene wypelnij newsletter i dostaniesz -10% wiec zmiescisz sie w 3k i nowka . Gwarancja jest international wiec w polsce tez wazna

tak ale wiesz ja jakoś nigdy w sklepach za granica w ten sposób nie kupowałem i trochę się obawiam takich zakupów, na razie będę czekał i wypatrywał swojego wzmaka, może coś się trafi.

myślałem też o używce arcam a90 diva tylko nie wiem czy warto dać za niego 1900zł

W tej cenie uważam, że warto jak najbardziej. Miesiąc temu miałem za mojego propozycję 2200, ale ostatecznie się nie zdecydowałem, bo nie znalazłem nic ZNACZĄCO lepszego w rozsądnej cenie (do 5k)

W tej cenie uważam, że warto jak najbardziej. Miesiąc temu miałem za mojego propozycję 2200, ale ostatecznie się nie zdecydowałem, bo nie znalazłem nic ZNACZĄCO lepszego w rozsądnej cenie (do 5k)

a jak myślisz jak miałby się arcam a90 do roksana k2

a jak myślisz jak miałby się arcam a90 do roksana k2

Roksana niestety nie znam, ale porównywałem z :

- CA Azur 840

- Creek Destiny

- Primare I30

- Yamaha A-S2000

Żaden z wymienionych nie oferuje moim zdaniem jakości uzasadniającej wymianę. Co innego zakup. Wówczas liczy się konkretna konfiguracja/preferencje brzmieniowe i oczywiście cena. Do MA Arcama A90 możesz kupować w ciemno. Roksana jak piszą koledzy również, chociaż szukałbym raczej serii M.

Edytowane przez remlik
  • Moderatorzy

witam, a jak MA zgrywa się z Rotelem, ktoś kombinował ?

mam dali, które trochę mi się osłuchały i robię hipotetyczne przymiarki

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Mam go, mam go nowiutkiego Roksana kandy 2 czarny, nie sądziłem, że jest taki wielki, jeszcze godzinka na nabranie temperatury i odpalam sprzęt, Moje Ma gs10 dzisiaj się trochę rozgrzeją. Dziękuje za rady, ale teraz szukam używki cd co by pasował do wzmaka 500-max 1000 z łatwo dostępnym laserem.

p.s. Pilot rewelacyjny

Mam go, mam go nowiutkiego Roksana kandy 2 czarny, nie sądziłem, że jest taki wielki, jeszcze godzinka na nabranie temperatury i odpalam sprzęt, Moje Ma gs10 dzisiaj się trochę rozgrzeją. Dziękuje za rady, ale teraz szukam używki cd co by pasował do wzmaka 500-max 1000 z łatwo dostępnym laserem.

p.s. Pilot rewelacyjny

Napisz jakie masz odczucia do co roksan i ma jak posluchasz troche dluzej.

Edytowane przez anxion

• Moderatorzy

napiszcie proszę jak się ma dźwięk RX8 vs GS20,

wiem,że to niby inne linie , inne podejście do głośników ale cena prawie identyczna

idz w gs20 jesli budzet pozwala zupelnie inne granie , tzn. ta sama szkola ale w gs super kultura, glebia, srednica i gora lepszej jakosci niz w rx.

Jesli MA to powaznie jedynie gs albo pl .

Edytowane przez anxion

idz w gs20 jesli budzet pozwala zupelnie inne granie , tzn. ta sama szkola ale w gs super kultura, glebia, srednica i gora lepszej jakosci niz w rx.

Jesli MA to powaznie jedynie gs albo pl .

Nie zgodzę sie z Tobą(kwestia gustu) .Miałem RS6 przesiadłem sie na GS20 mając nadzieję na wieksza swobode brzmienia jednak ku mojemu zaskoczeniu roznice miedzy tymi modelami były minimalne a nawet jestem skłonny napisac ze GS20 grały mniej dynamicznie i przestrzennie niz RS6.

Po 1 roku uzytkowania GS wymieniłem je na RX6 i dynamika oraz przestrzen wróciła.Dziwne to mozna powiedziec bo w moim odczuciu wyzsza seria MA grala slabiej jak klase nizsza seria RS(RX).

Zestaw z jakim graja moje RX to wzmak Nad C375BEE i cd Arcam FMJ CD17.

Nie zgodzę sie z Tobą(kwestia gustu) .Miałem RS6 przesiadłem sie na GS20 mając nadzieję na wieksza swobode brzmienia jednak ku mojemu zaskoczeniu roznice miedzy tymi modelami były minimalne a nawet jestem skłonny napisac ze GS20 grały mniej dynamicznie i przestrzennie niz RS6.

Po 1 roku uzytkowania GS wymieniłem je na RX6 i dynamika oraz przestrzen wróciła.Dziwne to mozna powiedziec bo w moim odczuciu wyzsza seria MA grala slabiej jak klase nizsza seria RS(RX).

Kazdy ma inne preferencje co do muzyki.

Ja mialem rx6 i rx8 z wzmacniaczami nad 326 bee , yaqin mc10l ,creek i teraz roksan, kolumny wymienilem i nie zaluje. Ale sluchajac u kolegi gs20 u siebie i u nie go w mieszkaniu moge powiedziec ze to sa kolumenenki bardzo fajne i warte ceny .

Wszystko zależy od towarzystwa. Jak elementy ze sobą nie grają to nie ma znaczenia że każdy z nich jest dobry osobno, nieraz faktycznie tańszy zestaw zagra lepiej niż droższy ale źle dobrany.

napiszcie proszę jak się ma dźwięk RX8 vs GS20,

wiem,że to niby inne linie , inne podejście do głośników ale cena prawie identyczna

Cena niby podobna ale trzeba pamiętać że to już praktycznie 5 letnie kolumny,nieprodukowane, a startowały ceną ok 9000 tys za GS20.Czyli tak trzeba postrzegać różnice klas między RX a GS, to inna klasa sprzętowa.Najlepiej kupić używane, ja swoje zakupiłem za 4tys. z kawałkiem.Oczywiście jak podłączy się pod GS20 przeciętny wzmacniacz to cudów nie ma co oczekiwać, ten od kogo kupowałem miał podłączony wzmacniacz z przedziału 8/9tys i dopiero grało to idealnie.Sam zdaję sobie sprawę że u mnie te GS jakoś grają ale to jeszcze nie to co tygrysy lubią najbardziej!Tak to już jest, dobre kolumny lubią lepsze wzmacniacze.

• Moderatorzy

Cena niby podobna ale trzeba pamiętać że to już praktycznie 5 letnie kolumny,nieprodukowane, a startowały ceną ok 9000 tys za GS20.Czyli tak trzeba postrzegać różnice klas między RX a GS, to inna klasa sprzętowa.Najlepiej kupić używane, ja swoje zakupiłem za 4tys. z kawałkiem.Oczywiście jak podłączy się pod GS20 przeciętny wzmacniacz to cudów nie ma co oczekiwać, ten od kogo kupowałem miał podłączony wzmacniacz z przedziału 8/9tys i dopiero grało to idealnie.Sam zdaję sobie sprawę że u mnie te GS jakoś grają ale to jeszcze nie to co tygrysy lubią najbardziej!Tak to już jest, dobre kolumny lubią lepsze wzmacniacze.

ja obecnie mam rotela 06 i rozglądam się za czymś fajnym, pokój to 25m2, kolumny muszą być dynamiczne ale i kulturalne, ważny jest również kop w basie bo zestaw stereo służy również do filmów, muzyka każda oprócz klasyki . niestety pokój mam niezaadaptowany dźwiękowo

Jesli szukasz czegos bardziej neutralnego posluchaj Dynaudio focus 220 tam jest prawdziwy BASS.

Edytowane przez anxion

Ja mam 20m i w sam raz idealnie wpasowują się u mnie te gs20 choć pewnie na 25 byłoby tylko lepiej.Myślę że kultura pracy to ich największa zaleta,dynamiki i mocnego basu też nie brakuje,czasem tego basu aż za dużo jak dla mnie.Ale ja głównie to jazz słucham i takie tam wolnawe kawałki choć trance też lubię puścić.Ale już wysokie tony są super i co zauważyłem to wyraźna poprawa głosów ludzkich w porównaniu do serii RX,bardziej głębsze są i jakoś niżej schodzą.Te kolumny zachęcają by mocniej gałkę głośności odkręcić i wtedy pokazują co potrafią.Ciekawe jak twój Rotel06 by się zgrał z MA,może ktoś miał doświadczenia z tym tematem i się wypowie.

.Ale już wysokie tony są super i co zauważyłem to wyraźna poprawa głosów ludzkich w porównaniu do serii RX,bardziej głębsze są i jakoś niżej schodzą.

Potwierdzam , w gs slychac ze gora i srednica to wyzsza polka niz w rx.

Ale oczywiscie nikogo nie obrazam rx tez fajne glosniczki.

Dobrze to ująłeś "dziwne". Porównywałem RX6 z GS20, i tu nie ma co porównywać zdecydowanie na korzyść GS, i to nie jest moje odosobnione zdanie (zresztą dlatego GSy są u mnie a nie RXy). Musisz mieć specyficzne poczucie brzmienia, bez obrazy oczywiście.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich miłośników MA (do których i ja się zaliczam). Potrzebuję zestawu głośników do salonu - do koncertów, radia, cd i filmów na 20m2 z NAD Viso Five. Nie wiem czy warto dopłacać do serii RX w kinie (w stereo na pewno bym dopłacił)? Czy ktoś porównywał może serię Bronze i Silver, a przede wszystkim BX6 i RX6 w kinie? Nie wiem czy RX6 na frontach nie będą za małe w 20m2. Poza tym seria BX jest 8 Ohmowa, więc chyba do kina dedykowana, a RX wyjdzie mnie prawie 5tys. drożej i będę musiał rozłożyć zakupy w czasie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.