Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Cały czas mam wrażenie że tego basu jest jednak ciut za dużo

Sprzedaj s8 dosyp monet i kup gx200 lub gold200, albo kup za s8 jakies podstawkowe w takiej cenie z uzywanych mona wyrwac naprawde dobre granie. Basu bedziesz miec niewiele mniej a bedzie lepszy jakosciowo.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Ok skoro charakter brzmienia MA Ci sie podoba to naprawde bedziesz musial pomyslec kiedys nad wyzsza seria tam wlasnie bas jest bardziej precyzyjny.

No właśnie silverów nie za bardzo chciałbym się pozbywać. Za długo szukałem i chodziłem za tym brzmieniem. Tylko żeby jeszcze ten bas doprecyzować ;/

Ale tak jak mówisz, basu niewiele mniej ale za to o lepszej jakości i o to mi cały czas właśnie chodzi.

@venom200, 25m

Ja miałem na 24 m2 rx8 i basu nie było nad to.

Fakt że potrafił zadudnić ale niezwykle rzadko przy słabym realizacjach.

Teraz mam Kef r300 i bas na pewno schodzi niżej w ni

No właśnie silverów nie za bardzo chciałbym się pozbywać. Za długo szukałem i chodziłem za tym brzmieniem. Tylko żeby jeszcze ten bas doprecyzować ;/

Ale tak jak mówisz, basu niewiele mniej ale za to o lepszej jakości i o to mi cały czas właśnie chodzi.

@venom200, 25m

Teraz mam Kef r300 i bas na pewno schodzi niżej w nich , dynamika też na plus

Edytowane przez venom200

Może na rx8 lepiej takie rozwiązanie się sprawdzało, ale na silver brzmienie ewidentnie zdegradowane nawet po zatkaniu po jednym otworze.

Na średnice raczej zatykanie nie wpływa, prawda?

Nie, chocby dlatego, ze dostajesz w komplecie zatyczki :) a w manualu na str 11 masz opis jak i kiedy ich uzyc.

No niby tak, ale zdecydowanie to już nie jest to samo. Przynajmniej dla mnie.

Miałem podobny problem z basem, tylko że z winy ustawienia kolumn - kable chorda pomogły :) Nie wiem czym masz podpięte, ale może tędy droga?... ;)

Pozdrawiam

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Kable na wzbudzający się bas? Widzę że kable to dla nie których lekarstwo na wszystko :)

Żadne tam lekarstwo na wszystko, jednakże jeśli coś pomogło w moim przypadku chwycić bas za mordę to dlaczego miałbym tego nie użyć???

Nie jestem "kablofilem"... ;)

Ewentualnie nie rozumiem istoty problemu... co jest możliwe jako żem świeżak w temacie

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Bas w podstawkowych Kefach schodzi niżej, niż w RX8 ?

Co prawda nie słyszałem Kefów, ale aż się wierzyć nie chce.

Bas w podstawkowych Kefach schodzi niżej, niż w RX8 ?

Co prawda nie słyszałem Kefów, ale aż się wierzyć nie chce.

Widzisz kino kalibruje je tak samo odcięcie, ale subiektywne odczucia są z goła inne

a jak ze stereofonią w kef r300?

a jak ze stereofonią w kef r300?

W każdym aspekcie jest lepiej akurat charakter brzmienia to jest kwestia gustu, ale co do przestrzeni to jest to dosłownie ocean, tak bym to ujął, aczkolwiek xavian evo250 były jeszcze bardziej przestrzenne.

Ja już jestem kef ami zachwycony a tak naprawdę gram bez żadnego wartościowego daca.

Chcę zakupić teraz jakąś petardę i chyba stanie na Audio GD nfb28 z amanero

Czyli pozostaje się porównanie i na pozór nierówna walka w moim pokoju między silver8 a kef r300. Dzięki venom.

Ciekawe czy goliat zostanie pokonany przez dawida ale chyba jeśli to już po nowym roku będę musiał gdzieś w łodzi lub okolicach wypożyczyć do odsluchu r300.

Dopiszę że już porównywałem przed zakupem obecnych silver8 ten model mniejszy kef chyba ls50. Byłem bardzo zdziwiony jak potrafią zagrać mimo że odsłuch odbył się w największym pokoju q21 tak na oko że 25 m2 a konkurencja wtedy to silver8, Silver6, Hyperion, dali ikon mk2.

Edytowane przez szy_a

witam kolegow..

na chwile obecna mam MA BX2 podlczone z integra 8780...

czekam teraz na GS10 ktore maj abyc lada moment u mnie :) i tu pytanie: czy zostawic ten wzmacniacz? czy moze jest cos ciut lepszego?

ogolnie bx-y graja czysto i szczegolowo ale mysle ze sa troche za ostre....

zamowilem yamaha dsp a1 i zobacze jak to zagra z bx2. mam nadzieje ze dzwiek bedzie lepszy,z tego co czytalem o opiniach tego wzmacniacza..

i do tego dojada jeszce gr10,,,

bedzie co testowac :)

Poszukuję wzmaka stereo do moich rs6, słyszałem rx6 z arcamem fmj a22 i brzmiało to bardzo fajnie. Rozmawiałem również z użytkownikami forów angielskojęzycznych, którzy posiadają/li ów wzmacniacz w zestawieniu z rs6 i polecają na początek...

Muzyka wszelaka od roka i cięższego grania poprzez jazz, chillaout i muzykę filmową. Pomieszczenie 20m, kolumny na dłuższej ścianie. Moglibyście coś polecić? Budżet ok 2k.

Ja polecam Ci na odsluch denona z serii 15...

na przykład 1500 AE lub R? widzę też nowe 1520 ae

Edytowane przez Gunthe

1500 AE ma znajomy na wyspach, gra to razem z MA RX6 i bardzo sobie chwali - czyli dobry trop. Inna inkszośc, że RX6 grają ciut inaczej niż moje RS6. Trzeba się zatem będzie wybrać w odwiedziny i posłuchać:)

jest też pma 2000ae na alledrogo - odsłuchiwałeś może? Wiem że to przekracza założony budżet ale... ;)

2000ae nie odsluchiwalem to juz tylko uzywka, wiec nie mialem takiej mozliwosci , chcialem wczesniej kupic 2010, ale sprzedawca nie chicial wogole negocjowac ceny to dolozylem troche i kupilem 2020ae

Czy ktoś porównał bezpośrednio gx200 i gx300? Lub może ver. Gold?

Czy różnią się skalą dźwięku, czy są jeszcze jakieś różnice? Zastanawiam się nad przeskokiem z Silver 8 na Gold 200.

Zastanawiam się nad przeskokiem z Silver 8 na Gold 200

Nie ma co sie zastanawiac seria gold tak jak gx to juz calkiem inna para kaloszy. Granie jest na wysokim poziomie bas twardy szybki nie taki rozlazly... no i wstega :) a 300 da Ci jeszcze wiecej basu.

Czy ktoś porównał bezpośrednio gx200 i gx300? Lub może ver. Gold?

Czy różnią się skalą dźwięku, czy są jeszcze jakieś różnice? Zastanawiam się nad przeskokiem z Silver 8 na Gold 200.

Częściej instaluję dwusetki, jak dla mnie do kina w salonach do 35-45 wystarczy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.