Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Dobrej Whisky

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

No Panowie i Panie wasze zdrowie! ...zbaczamy nieco z tematu tego klubu wiec Ja pozwole sobie na przypomnienie. Dzis w obieg moj i znajomych mi gardel poszedl Glen Talloch. Typowo budzetowa lyska, ale z braku laku... moze byc. W sumie to powiedzialbym, ze nawet lepsza niz typowo imprezowe johnnie walkery i inne jim beamy. Pozdrawiam

Gość ata77

(Konto usunięte)

Chyba juz bylo o polskiej starce ale dodam swoje 3 grosze. Polska zytnia która lezakuje w beczkach po winie. ja akurat prubuje 10-letnia. Zapach debu wyczuwalny w smaku. Do tego lekko pomaranczowa no i waniliowa. Polecam! Warto spróbowac.

P.S. Prosba do osob ktore reklamuja swoje sklepy. Jest dzial ogloszenia. Kazdy z nas potrafi korzystac z googla i na pewno was znajdzie jak bedzie czegos potrzebowal. Watek jest o whisky i jej smakoszach a nie o tym:" Gdzie mozna kupic dobra whisky" pzdr.

post-17238-100003922 1264806699_thumb.jpg

No te beczuszki piękne są. Jednak różnica pomiędzy starką 10 letnią a 18 jest ogromna, w cenie niestety też. Chociaż ta 10-letnia jest dużo lepsza do picia niż niejedna wódka, trochę mocna bo 50%. Istnieje jeszcze 50-letnia ale koszt zakupu w granicach 4000 zł. Co do trunku z kraju kwitnącej wiśni to ja piłem yamazaki i polecam.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Ja naprawdę nie muszę reklamowac swojego "sklepu" (raczej sporego dystrybutora zaopatrującego kilkaset sklepów). Naprawdę jest mi zupełnie obojętne czy sprzedam kilka butelek więcej. Raczej chciałem umożliwic klubowiczom dostęp do wielu rodzajów whisky po hurtowych cenach, aby klub się dalej rozwijał, a klubowicze mogli kupic całkiem wyrafinowane trunki po sporo niższych cenach niż w zwykłym detalicznym sklepie i mogliby swoimi wrażeniami podzielic sie w tym wątku. Ot, to wszystko.

Wyobraź sobie sytuację, ze chcesz kupic nowy samochód; twój wybór padł na którys z modeli toyoty, a akurat tak się składa, ze bliski Ci kolega pracuje w salonie toyoty. Prawdopodobnie poprosiłbyś go o załatwienie rabatu "po znajomości". Ja właśnie "po znajomości" umożliwiam Wam zakup whisky w świetnych, niespotykanych nigdzie cenach. Dla chwały klubu i bogactwa treści w nim zawartym.

Jeszcze raz powtórzę, że mam gdzieś tych kilka więcej butelek, chodzi mi o Was. Jak pożyczasz komuś płytę, a ta się spodoba, pewnie się cieszysz, że sprawiłeś komuś radośc i wprawiłeś go w zachwyt. Dokładnie o to mi chodzi. Wprawienie w zachwyt i dawanie radości;-) Byc może ktos z Was nigdy nie kupi w sklepie JW black label, bo 130 pln to za dużo, ale za 93 już kupi i wpadnie w zachwyt. Dzięki mnie. Albo glenmorangie za 120, a nie za 180, albo ardbega za 160, a nie za 220, albo prostego chivasa za 90, a nie 120, ballantine's 12 yo za 88, a nie 120 itd.itp. Zwróc tez proszę uwagę, że o takiej mozliwości tu nie pisałem wczesniej, choc klub istnieje dosc długo.

Jesteś założycielem tego wątku i jeśli uważasz moją propozycję za niestosowną możesz ją zgłosic do moderacji. Ja nic nie stracę (pewnie częsc z Was kupuje w sklepach, które ja zaopatruje), Wy i klub chyba tak.

Pozdrawiam serdecznie.

Właśnie dzięki wyrozumiałości mojej kochanej Żony, wykonałem ślepy test na "łyski".

Wygrałem 3:0

Jestem dumny:)

W szranki stanęły Grant's i ... Golden Loch ze Stonki:)

Co prawda półka nie najwyższa:), ale walka była uczciwa:)

Za każdym razem udało mi się powiedzieć co piję (a Dziewucha sprytna i do tego kusząca:)).

Ciężko było Ją namówić na czwarty raz... :), ale zaraz zobaczymy (znaczy udało się napić...:))

Kurde i po raz czwarty trafiłem!

4:0

Pierdo.ić ABX-y - w piciu się sprawdza! :)

Ktoś jeszcze żyje o tej godzinie, przed poniedziałkiem?

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

mzawek

Ja przez dwa tygodnie raczyłem się własną nalewką na śliwkach i powrót do szkockiej też jest trudny.

A co do diety to (+10kg w stosunku do lata) to umówiliśmy się na marca;-)

Pozdrawiam

YunnanTEA

Wczoraj nabyłem burbona z Lidla.

Wypiłem.

Pierwszy i ostatni raz.

:-)

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

A co powiecie na to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chętnie bym posmakował.

Ukryta Zawartość

Wreszcie spróbowałem Jacka Danielsa - niestety kompletne rozczarowanie.

Najtańszy Ballantines znacznie lepszy, Jim Beam też (oczywiście tylko moim zdaniem:)).

Asmon

herezje panowie, powiadam herezje.-)

Czasami tak jest. Człowiek dokłada 3 dyszki, ale tym razem efekt odwrotny. Ale żeby zaraz przepraszać Ballantines.

Herezje!

Pozdrawiam

YunnanTEA

Znalazłem w W-wa'wce BlueCity na samym dole taki sklepik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie za duży wybór ale trunki zacne w przyzwoitych cenach i co najważniejsze przed zakupem można popróbować - polecam bo warto.

Ukryta Zawartość

To chyba najbardziej kuszący, ale i najbardziej zgubny wątek...:)

Dodam, zresztą pewnie bez potrzeby, że poruszam się w budżetówce.

Pierwszą "whisk(e)y" jaką wypiłem "prawie prawidłowo" i z przyjemnością było J&B.

Potem poszedł Jim Beam - nim się zachwyciłem.

Potem Ballantines - nieźle, ale burbon na pierwszy raz zrobił większe wrażenie...

Potem impreza - pojedynek Jim Beam kontra Ballantines...

I tu już konsternacja... niby smak po stronie burbona, ale aromat i ogólnie całokształt jednak chyba szkocka.

No, ale coś już zassało...:)

Potem Grant's litrowy w promocji..., dla kontry Golden Loch Z Biedronki (redukcja kosztów) - wynik parę wpisów wcześniej, pisany pod wpływem..., jednostronny jednak:)

Ponowna próba desperacji - Western Gold z Lidla - efekt - ponowny fatal error:(

Wreszcie wymarzony Jack Daniels... - pierwsza próba - i niestety - porażka.

Jako początkujący postanowiłem powtórzyć pojedynek: Jack Daniels vs. Ballantines.

I niedaużywać:), czyli - szklanka:szklanka.

Jak na razie Daniels poległ na całej linii.

Ciekawe jak smakowałaby mi ta, która zaczęła burzę, czyli - "j&B"?

Trzeba znowu sprawdzić... :)

Zgłaszam akces do Klubu...

Jednocześnie poniżej zdjęcie obrazujące najgorszy sen Klubowicza. Na szczęście jest jeszcze szafka "na czarną godzinę".

Pozdrawiam miłośników CR.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.