Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Dobrej Whisky

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie popijam Tullamora - pierwszy kontakt z irlandzką - bardzo pozytywny - delikatny smak i aromat.

Niedawno wytrąbiłem "dwunastkę" Ballantyny, wrażenia też pozytywne, ale ciężko je do siebie w jakikolwiek sposób porównać - szkocka bardzo słodka, ale przydymiona:)

Coś mi się wydaje, że jednak burbony w moim przypadku to była chwilowa fascynacja...:)

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Czuję się podparty poparciami poparć:-)

Następny w kolejce do degustacji - Bushmills (jak mi się Tullamore Dew skończy - czyli całkiem niedługo:)).

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Dlugo poscilem i omijalem monopolowy szerokim lukiem, ale juz dluzej chyba nie dam rady... Wybaczcie mi slabosc;] ...jutro najprawdopodobniej zaprosze do domu kolege z dalekiego wschodu tj. yamazaki 12yo. Mam nadzieje, ze sie jakos dogadamy;]

niedługą zapisze sie z powrotem do klubu .Na razie przetestowałem ok 40 rodzajów piwa żeby sie nie obeschnąć i nie wyjałowić za bardzo.Na dzien dzisiejszy mam niestety złe wiadomosci dla fanów polskiego piwa.O ile jasne typu noteckie czy lubuskie sa ok to wszelkie inne rodzaje lepsze sa ze wschodu a dokładnie z Ukrainy.W tym ostatnio odkryte w sklepie piwo białe po rusku biłe(nigdy wczesniej nie piłem).Robione kiedys ponoc i w Polsce.Niesamowity browarek a na lato bedzie niezastapiony na zmiane z polskimi jasnymi niepasteryzowanymi.A na wieczorek oczywiscie cos z bushmillsa ;-).

ps.

co dziwne przy piwie waga jedzie w dół i chce sie trenowac rózne sporty.Przy whisky niestety jest źle.

Grundig High Fidelity

A jak przypadkowo zaboli głowa po butli jamesona czy bushmillsa to polecam taki napitek.

Satysfakcja gwarantowana

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

palton, 24 Lut 2010, 23:50

>nudel, wznieś z "kolegą z Japonii" toast, a i ja ze swoim "kolegą taliskerem" ze Szkocji dołączę.

>Niema to jak pić whisky w dobrym towarzystwie ;-)

>Robert

Toast byl wzniesiony nie raz, ale niestety nie zastalem azjatyckiego kolegi w alkoholowym lecz tak niechcacy, troche niespodziewanie z nienacka wrecz zauwazylem katem oka ladne opakowanie. Wydalo mi sie znajome (deja vu?) i bez chwili namyslu podszedlem blizej zeby sie upewnic;] jakze mile zaskoczony bylem, gdy ujrzalem to ''cos''... Piekny zestawik glenfiddich 12yo + firmowa szklanka z grubym dnem w ksztalcie zaokraglonego trojkata i firmowa foremka do lodu w takim tez ksztalcie. Pierwsza mysl jaka mi przeszla przez glowe? ...to chyba milosc;] Nie zastanawialem sie dlugo i chwycilem ja tak namietnie jak Borat Pamele Anderson w filmie pod tym samym tytulem ...co sie stalo dalej? ...mozecie sie tylko domyslac;]

No i stało się - Bushmills wysuszony. Dodam, że z ogromną przyjemnością:)

Teraz dla równowagi szkocka poleci - udało mi się w promocji ustrzelić w Realu litrowego Grant'sa za 60zł.

Tylko niestety obiecałem, że nie ruszę go do przyszłego piątku...:(

Oj ciężko będzie...:)

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Asmon, 1 Mar 2010, 15:15

>No i stało się - Bushmills wysuszony. Dodam, że z ogromną przyjemnością:)

>Teraz dla równowagi szkocka poleci - udało mi się w promocji ustrzelić w Realu litrowego Grant'sa za

>60zł.

>Tylko niestety obiecałem, że nie ruszę go do przyszłego piątku...:(

>Oj ciężko będzie...:)

Wespre Cie drogi kolego w cierpieniu i wypije za Ciebie;]

Toast nie byle jaki bo glenfiddich 12yo.

Pozdrawiam wszystkich

Że też Wy potraficie tak jedną... potem drugą... potem kolejną...

Ja mam 3 "pod ręką" i szczerze powiem... nie wiem dlaczego raz ta a raz ta mi bardziej podchodzi. No okej... Bowmore jakoś zawsze mi pasuje ;-)

Pozdrawam klubowiczów!!

Ukryta Zawartość

post-2954-100000401 1267824823_thumb.jpg

post-2954-100000402 1267824823_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchając rozumu....

Jako że to mój pierwszy wpis w klubie, witam wszystkich serdecznie i też chętnie zapiszę się do klubu, wpisowe poniżej ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pare pamiatek z urlopu w uk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jako, że już kończe Jamesona to parę słów o nim

całkiem niezły whiskas - nie tak mocno drzewny w smaku jak bushmills (dla mnie plus) ale bardziej surowy w smaku (nie ma tej gładkości), spokojnie da się pić luzem na ciepło

cena znośna - za 58zł 0,7l + dwie fajne szklaneczki z grubym denkiem :)

teraz mam tullamore dew - gorszy od jamesona ale trudno - wypije się i tak ;)

Polecam Glenfiddicha, na forach o hajendach uznawany za budzetowke ale blendy nie maja startu,

pieknie pachnie, calkiem inaczej niz inne liskacze, osoba ktora uznawala Johnego za dobra whisky w bezposrednim porownaniu stwierdzila ze Jasiu to debowa bejca i nic wiecej.

Bushmills taki sobie, delikatny, musze sprobowac jeszcze raz.

Spotkal sie ktos z Black Grouse? To jest to samo co famous tylko kupujac black wspieramy ochrone jakiehos ptaszka?

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Ja mysle, ze nie ma co porownywac blendow do maltow bo tu juz chodzi o wlasne upodobania smakowe. Ja preferuje single malty, a mieszane trunki w duzej czesci (takze jas wedrowniczek) to tzw. mysi bimber do robienia drinkow bo tylko do tego moim zdaniem sie nadaja, ale to tylko moje zdanie. Oczywiscie istnieja tez dobre blendy, ale kosztuja one krocie, a za taka cene mozna kupic juz na prawde dobrego malta. Bushmills rzeczywiscie lagodny i przyjemny w smaku moze brakuje mu aromatu Glenfiddich'a ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma;] Famous Grouse calkiem znosny jednakze Black'a nie probowalem.

Sprobowaalem jeszcze raz i Bushmillsa wiecej nie kupie, za to mam nadzieje ze butelka Glenfiddicha nigdy nie wyschnie w moim barku;) 0,7 wynioslo mnie jakies 95zl, przy tej cenie szkoda tracic kase na kiepskie blendy;/

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.