Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Dobrej Whisky

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

Najsmieszniejsze jest to ze na forum o hi endowych liskaczach koledzy bawia sie w slepe testy i nikt nie twierdzi ze bez widoku etykiety nie potrafi ocenic waloroww danej whisky, ciekawe keidys ktos z audio stereo ich oswieci ze dopiero widok logo/faltury umozliwia w pelni docenienie danego trunku:P

Gość ata77

(Konto usunięte)

Ja ostatnio próbowalem "Label 5" Hmm, w cenie tania (kolo 50-70 zł za 0,7l - zalezy gdzie) takoż tanio w smaku. Łatwy, alkoholowy aromat, bez zadnych fajerwerków. Wskazany z dodatkami. Chociaz w celu poszerzenia horyzontów warto spróbować.

Gość ata77

(Konto usunięte)

Tench, 22 Mar 2010, 19:00

>Sprobowaalem jeszcze raz i Bushmillsa wiecej nie kupie,

Podstawa dla Black Busha nie jest warta uwagi? Na Świeta będzie zielono i z 10-letnia tradycja. Zobaczymy czy jest gorszy od czarnego blenda. Chociaz juz sie przekonalem, że czasami renoma wyprzedza smak.

:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przedstawiamy głośniki, które zostały zbudowane ze 100 letniego drewna dębowego z bezczek po whiskey. Drewno to wchłonęło whiskey, tworząc wyróżniające się płynne i bogate brzmienie oraz jakość akustyczną, w stosunku do surowego drewna.

Każdy zestaw głośnika top prawdziwie oryginalna jednostka — mocno osadzona w tradycji — zapewniająca magicznie brzmienie.

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

mikson, 23 Mar 2010, 08:55

>:)

>http://www.pioneer.eu/pl/products/42/99/161/S-A4SPT-VP/specs.html

>

>Przedstawiamy głośniki, które zostały zbudowane ze 100 letniego drewna dębowego z bezczek po

>whiskey. Drewno to wchłonęło whiskey, tworząc wyróżniające się płynne i bogate brzmienie oraz jakość

>akustyczną, w stosunku do surowego drewna.

>

>Każdy zestaw głośnika top prawdziwie oryginalna jednostka — mocno osadzona w tradycji —

>zapewniająca magicznie brzmienie.

Hmm... Czyli dopiero teraz bede sie mogl delektowac muzyka? ;]

ata77, 23 Mar 2010, 02:25

>Tench, 22 Mar 2010, 19:00

>

>>Sprobowaalem jeszcze raz i Bushmillsa wiecej nie kupie,

>

>Podstawa dla Black Busha nie jest warta uwagi? Na Świeta będzie zielono i z 10-letnia tradycja.

>Zobaczymy czy jest gorszy od czarnego blenda. Chociaz juz sie przekonalem, że czasami renoma

>wyprzedza smak.

Nie jest zly ale dla mnie taki nijaki.

Ja dzisiaaj popijam Jamesona, z cola ok;);)

Po raz pierwszy mam wrażenie, że Whisky coś dosypują. Co ją spróbuję, oderwać się nie mogę. A do tego tania.

A może dlatego, że tania?

Po zdrowia m

YunnanTEA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

palton, 25 Mar 2010, 01:19

>Mnie dzisiaj stuka 35 wiosen......Stuknijcie się więc koledzy razem ze mną, niech muzyka gra ...

Wszystkiego najlepszego ode mnie i jeszcze nie napoczętego Jamesona!:) - piękna okazja do szklaneczki - dzisiaj wzniosę Twoje zdrowie (tylko nieco później:) )

Pamiętam ten piękny wiek.... kilka miesięcy temu też tyle miałem ... :)))

Pozdrawiam.

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

YunnanTEA - w ostatnią sobotę padliśmy z Kolegą ofiarą Chivasa - tyle do niego tego "czegoś" dosypali, że od razu wpadliśmy w sidła "skażonego" Grant'sa Sherry Cask :)

A Kumpel do tej pory uparcie twierdził, że czysta, czysta "uber alles":) - podczas "degustacji" coś jednak jakby zmienił zdanie...:)

Kolejny dowód na to, że jednak dosypują!:)

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

• 2 tygodnie później...
Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Cos cicho w naszym watku... A wiec sie pochwale (chociaz nie ma czym) ze jutro w ruch ida dwie buteleczki czerwonego jasia, a w zanadrzu jeszcze kochany Glen;]

pozdrawiam wszystkich tych co nie moga pic i wypije za nich hehe

Gość ata77

(Konto usunięte)

Kwestia czy ktos preferuje bardziej miodowe i korzenne smaki, czy owocowe. Co do owocowego smaku, ja sie dziś racze Southern Comfort'em. Prawdziwie wybitny plyn. Juz o nim pisalem. jedyna konkurencja jaka dla niego widze to francuski koniak Grand Marnier (2 do 3x drozszy). Sorki, że tak troche obok tematu whisky.

WASZE ZDROWIE!

Witam Wszystkich smakoszy ;)

Mam nadzieje ze zostane przyjety do klubu ;)

Nizej moje skromne wpisowe ;)

Wasze Zdrowie !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Metaxa swietna jest z brazowym cukrem pita z koniakowki. Przechyla sie zagryzajac plywajacym cukrem mniam. Z plasterkiem pomarancza i kawa drink nosi sympatyczna nazwe "Nikolaschka"

Cukru musi byc tyle zeby bylo co gryźć.

• Użytkownicy+

Kurcze, człowiek na kilkudniowym odwyku, a wątek zaraz spada w dół :-(. Trza będzie więcej pić .......okazja zawsze się znajdzie ;-) Niedługo mam imieniny (17, jak 17l ballantines ;), już zaczynam świętować :-))))

Robert

• 2 tygodnie później...

Ja uraczyłem sie ostatnio chivas regal oraz black bushem od bushmillsa.Zdecydowanie moim faworytem pozostał black bush a chivas wydał mi sie jakims za bardzo wyrównanym i bezpłciowym blendem.Niby ok ale mi nie podszedł do konca wole juz czarnego jasia.

Grundig High Fidelity

Może mnie zbesztacie, ale po doświadczeniach z trochę droższymi paniami piję ostatnio jw red label. Jest tanie i popularne. Ale moim zdaniem nie jest popularne dlatego, że jest tanie, tylko dlatego że jest dobre. Prezentuje stałą jakość, to znaczy jest z dobrego bimbru, po którym nie mam kaca. Ma ostry smak, to przyznam, ale wyraźny i baaardzo pobudzający. Moim zdaniem w swojej klasie cenowej, i praktcznie 2x wyższej nie ma rywala.

Czy 2 x drozej nie ma rywala? hmm za 140zl okolo mozna kupic Glenfiddicha jak i inne dobre single malty.. Osoba ktora byla przekonana ze JW red label to swietna whisky po sprobowaniu Glenfiddicha, Bushmillsa i JW stwierdzila ze Johny to nie whisky tylko smierdzaca bejca przypominajaca zapachem rozpuszczalnik... Imho Jameson za 60zl jest zdatniejszy do picia niz Johny ale de gustibus...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.