Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie p.głosnikowe do pm68+cd67+jbl e80

lendyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuje przewodow glosnikowych w systemie bi-wire i nie koniecznie moga tez byc dwu zylowe ktore konkretnie zdadza egzamin w moim systemie obecnie sa to monacor na sekcje srednio-wysokotonowa i niskotonowa jamo 2,5mm.Wiem ze sa to przewody ktore nadaja sie jedynie na smietnik,dlatego tez potrzebuje sprawdzonego zestawienia.Zestaw bardzo ladnie eksponuje srednice ale brakuje mu polotu w wysokich rejestrach,bas przydalby sie bardziej schodzacy w nizsze rejony bo jak dotychczas jest na ostatnim planie i jest go lekki niedostatek,oczywiscie w trybie direct.Preferowana muzyka to smooth jazz,new jazz,chill out,klasyczna,instrumentalna itp.Przedzial cenowy taki zeby nie razil po oczach czyli okolo dwodziestu paru zl za metr.

Dzieki wielkie i oczekuje na wypowiedzi,pozdrawiam.

Jak na razie nie ma szans na zmiane kolumienek,wiem ze nie sa one zbyt muzykalne ale to bylo dawno temu a teraz za bledy trzeba placic...

A moze jakis monster cable czy klotz?Co o nich myslicie czy tez moze Procab.

zależy co dla kogo oznacza bas, jeśli basem nazywasz jednostajne ale wzmocnione dudnienie przypominające walenie w pusty karton, bez tzw "mięsa", bez wypełnienia, bez niskiego zejścia to można powiedzieć że tak, mają takiego "basu" dużo...

reszta pasma znośna, można się przyczepić że grają ostro, że nienatrualnie, generalnie mają swój charakter nazwijmy to "koncertowy", można im to wybaczyć ale "bas" z tych pudeł wg mnie jest skandalicznej jakości, poniżej krytyki... pod tym względem kasuje je większość tanich kolumn

a Ty dalej swoje, kolejny temat i kolejne Twoje wywody na temat JBL, czy to sa jedyne kolumny jakie słyszałes w swoim zyciu w salonie?? Czepiasz sie jak rzep psiego ogona, mowilem Ci ze czas ospuscic, kolega chyba pisze po polsku ze kolumn nie bedzie zmieniał!

nie, jestem Twoim przesladowca w tematach o JBL:) tutaj dałes swietny popis swojej wiedzy na temat produktów z wyzszej półki JBL-a...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to nie ma znaczenia jaki sprzet obecnie posiadam, jednak moje preferencje sa scisle powiazane z prawdziwym stereo, "znamy sie" od 2 lat i widze ze zatrzymales sie na etapie fascynacji kinem domowym. Bez urazy, ale zakładka stereo to chyba nie jest Twoja najmocniejsza strona, pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>wojeknachmej

Na forach audio jest wiele osób, które mają zapewne korzyści finansowe w nagonce na JBL-a. Budżetowe JBL-e się bardzo dobrze u nas sprzedają, zabierając rynek produktom innych firm, zwłaszcza pewnej polskiej wyspecjalizowanej w kolumnach z płyty wiórowej, he, he.

drogi Panie prześladowco :) ma Pan chyba problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego, albo próbuje Pan oszukiwać, bo nie ma tam ani jednego mojego złego słowa na temat jakiejkolwiek starszej i/lub wyższej konstrukcji JBL'a, naturalnie oprócz tych syfiaków z najniższych serii, do których się pewnie wstydzi Pan przyznać. Pozdrawiam.

>Na forach audio jest wiele osób, które mają zapewne korzyści finansowe w nagonce na JBL-a. Budżetowe

>JBL-e się bardzo dobrze u nas sprzedają, zabierając rynek produktom innych firm, zwłaszcza pewnej

>polskiej wyspecjalizowanej w kolumnach z płyty wiórowej, he, he.

Prawdopodobnie (świetny przykład HDforum administrowane przez dystrybutorów HK i Jbl) znacznie więcej cwaniaków czerpie korzyści z promowania i sprzedaży tego g...

Sprzedają się, bo ten szajs jest świetnie zareklamowany w branżowych mediach.

W MM to prawdziwy HI-END, widać na czym najlepiej się zarabia.

Większość kupujących budżetowe Jble (E, ES i Balboa) wybrała je dla "firmowego znaczka", nie odsłuchując zbyt wielu propozycji konkurencji, do tego często wysłuchując od "bezinteresownych" sprzedawców, jaki to "hamerykański" rarytasik, później, po przesłuchaniu czegoś normalnego wstyd im się przyznać, jaki popełnili błąd.

Może nie byłoby takiej "nagonki", gdyby ten badziew kosztował kilkakrotnie mniej (czyli, tyle ile jest wart).

Na (nie tylko) naszym rynku Jble mają tragiczny stosunek ceny do jakości, za to firmowym specom należy się "hołd i chwała" - odwalili kawał dobrej roboty.

Szajsowate serie E i ES sprzedają się bardzo dobrze "jadąc" na legendzie i dorobku firmy, która traci reputację i prestiż sprzedając te przereklamowane pudła w tak wysokich cenach.

a moze Ty masz problemy z pamiecia? Nie to ze sie Ciebie czepiam ale...

don111

21 Sty 2009, 19:11

>>a co z trwałością tych papierowych przetworników >>(mowa o JBL l100)a "najlepszy" w nich jest ten super mocny bas :D >>(mowa o ES80)

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Potwierdzam co powiedział Radul. Miałem jbl e90 dwa lata, grały z róznymi wzmacniaczami i zawsze zero średnicy, ostre wysokie bas był nawet duzy, tylko że jednostajny, podbarwiony. Seria es to taka sama kicha za te pieniądze można duuuuużo lepsze kolumny kupić - spece od marketingu wiedzą co robia. Pozdrawiam

bo kupiłes "kolarzówke" do jazdy gorskiej...

stad tak wiele negatywnych opini o serii E/ES, Panowie przeciez to sa kolumny do systemow kina domowego a nie do stereo. Zgadzam sie z opiniami o kiepskim basie i wycofanej srednicy. Uwazam ze porownywanie tych modeli do innych konstrukcji napisanych typowo do stereo jest nie na miejscu...

"W MM to prawdziwy HI-END"

No pewnie! JBL-em podniecają się czasem bardziej sprzedawcy, niż sami kupujący :D Ostatnio w pewnym MM widziałem scenkę, jak 4 panów z obsługi podniecało się Harmanem + ES 100, puszczając na nich utwory z serii "Car audio - toxic ultra low-bass test" i nie była to prezentacja dla klienta ;) Dobrze, że im jakaś plazma za 30 koła nie spadła z półki :)

>> wojeknachmej

masło maślane, weź przeczytaj co wkleiłeś... zapytałem z ciekawości o trwałość takich przetworników, nie o ich jakość... nie rozśmieszaj mnie nawet z sugestią, że to forma zdyskredytowania tych kolumn :)

a co do podstawkowców to oczywiście, cechą takich kolumn z uwagi na zwykle małą skrzynie jest ograniczone zejście na basie (w porównaniu do podłogowych), tak z reguły jest ale jak zawsze są nieliczne wyjątki... mówiąc o basie z Twoich podłogowych JBL oczywiście nie miałem na myśli tych "wyjątków" :)

Panowie!!!!

Czy jest to watek poswiecony jak tu najlepiej zbesztac JBL-a? Jak na razie mam co mam i na pewno kiedys sie tego pozbede ale jak na razie potrzebuje przewodow glosnikowych i tyle....

Czy kazdy od razu dokonal tafnego wyboru przy doborze sprzetu hmm nie sadze....czlowiek uczy sie na bledach i to przewaznie na swoich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.