Skocz do zawartości
IGNORED

rozsadek w zestawie

plajer

Rekomendowane odpowiedzi

parantulla, 11 Lut 2009, 17:39

>kichanadeta, 11 Lut 2009, 17:13

>

>>Wszystkie wspolczesne wzmacniacze graja tak samo.

>

>Nie sądzę.

>

Czyli sie nie zagadzasz?

Zglupialem.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość

(Konto usunięte)

kichanadeta, 11 Lut 2009, 17:16

>Ponawiam pytanie .

>A jeszcze jedno nie odpowiedziales mi po co w ogole budujesz wzmacniacz przeciez wszystkie

>wspolczesne (Twoj chyba nie bedzie wiekowy) graja tak samo?

Ponawiam diagnozę, czytaj uważnie to co napisałem, może dwa razy ?

XYZPawel, 10 Lut 2009, 19:57

minimum kasy na CD i wzmak (bo współczesne się nie

>różnią od siebie) i mak

Czy to Twoje slowa ?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

XYZPawel, 11 Lut 2009, 18:42

>kichanadeta, 11 Lut 2009, 17:16

>

>

>>Ponawiam pytanie .

>>A jeszcze jedno nie odpowiedziales mi po co w ogole budujesz wzmacniacz przeciez wszystkie

>>wspolczesne (Twoj chyba nie bedzie wiekowy) graja tak samo?

>

>Ponawiam diagnozę, czytaj uważnie to co napisałem, może dwa razy ?

Jestes psychologiem z wyksztalcenia?

kichanadeta, 11 Lut 2009, 19:06

>XYZPawel, 10 Lut 2009, 19:57

>

>

>

>

> minimum kasy na CD i wzmak (bo współczesne się nie

>>różnią od siebie)

Czy moze chodzilo Ci o efekt wizualny?

Gość

(Konto usunięte)

kichanadeta, 11 Lut 2009, 19:06

> minimum kasy na CD i wzmak (bo współczesne się nie

>>różnią od siebie) i mak

>Czy to Twoje slowa ?

Odróżniasz słowo: "wszystko" od współczesnych wzmaków i CD ? Z tego co piszesz, to nie odróżniasz.

@Parantulla

ja pamietam jak ty chciaal sie Jazzu nasluchac i poszedl do supermarketu nakupic plyt

a potem sie dziwowal ze taki chlam ludzie sluchaja

albo poobklejal gabkami pokoj i twierdzil ze zrobil sobie super adaptacje akustyczna

sprzetu sie nprzebierales w zyciu niemalo

teraz twierdzisz ze wszystkim da sie zasilic , byle dobre glosniki

i akustyka pomieszczenia nie ma znaczenia

dzis bedziesz utwierdzal ze to niemozliwe , jutro sam bedziesz latal po pokoju z glosnikami

az wkoncu znowu cos tam zmienisz

bo znalazles lepszy wzmacniacz

ja wiem , ja wiem ze tylko krowa nie zmienia pogladow

ps

jak tam interesy z zakresu audio voodoo ?

XYZPawel, 11 Lut 2009, 19:36

>kichanadeta, 11 Lut 2009, 19:06

>

>

>> minimum kasy na CD i wzmak (bo współczesne się nie

>>>różnią od siebie) i mak

>>Czy to Twoje slowa ?

>

>Odróżniasz słowo: "wszystko" od współczesnych wzmaków i CD ? Z tego co piszesz, to nie odróżniasz.

Odrozniam owszem czyli wzmacnoacz za 2000-3000 zl i wzmak od miniwiezy nie roznai sie niczym to masz na mysli?

Nie czepiaj sie slowek odpowiedz konkretnie co miales na mysli ze wspolczesne wzmaki i cd nie roznia sie od siebie. Podaj konkretny przyklad.

Ciekaw jestem w ogole ile ty masz lat. Caly czas mnie obrazasz twierdzac , ze nie. Piszac , ze czegos nie odrozniam, ze moje wypowiedzi sa na poziomie przedszkolaka etc

Nie jest to mile. Nie wiem na ile jestes osoba kompetentna , zeby udzielac takich wypowiedzi.

ty chyba nie odrozniasz nic byc moze to demencja.

Gość

(Konto usunięte)

kichanadeta, 11 Lut 2009, 20:01

>Nie jest to mile. Nie wiem na ile jestes osoba kompetentna , zeby udzielac takich wypowiedzi.

Nie jest miłe to, że wciskasz mi, że piszę rzeczy, których nie napisałem. To forum to są tylko SŁOWA, i one są ważne.

Chcesz wiedzieć więcej, to poczytaj sobie linki z mojego "o mnie".

>XYZPawel, 11 Lut 2009, 19:36

>

>>kichanadeta, 11 Lut 2009, 19:06

>>

>>

>>> minimum kasy na CD i wzmak (bo współczesne się nie

>>>>różnią od siebie) i mak

Czy to Twoje slowa ?

>>

Podaj konkretny przyklad.

>

Podawac linki mozesz ewentualnie Audioholikowi nadajecie na zblizonych falach.

XYZPawel, 11 Lut 2009, 19:36

"...minimum kasy na CD i wzmak (bo współczesne się nie

różnią od siebie)"

1 Czy to Twoje slowa ?

2 Podaj konkretny przyklad.

A ze zrozumieniem tresci chyba jednak Ty masz problemy. Wklejam pytanie po raz enty i nie potrafisz (byc moze nie chcesz) udzielic na nie odpowiedzi.

Prosze o konkrety.

Tych pozycji , ktore podales nie czytalem i nie czytam. Wnioskuje jednak , ze Tobie sa one znane skoro polecasz.

Gość

(Konto usunięte)

kichanadeta, 11 Lut 2009, 21:14

>2 Podaj konkretny przyklad.

Człowieku, wzmacniacze to się głównie mocą różnią. No i lampowe sobie nie radzą z obciążeniem, dlatego mają takie "fajne" brzmienie.

CD to się nawet mocą nie różnią... Co Goldmund udowodnił, a naiwniaki myślą, że ten Pionek taki cudowny...

>XYZPawel, 11 Lut 2009, 19:36

>

>

>

>"...minimum kasy na CD i wzmak (bo współczesne się nie

>różnią od siebie)"

>

>1 Czy to Twoje slowa ?

>

>

>2 Podaj konkretny przyklad.

XYZPawel, 11 Lut 2009, 21:26

>

>>2 Podaj konkretny przyklad.

>

>Człowieku, wzmacniacze to się głównie mocą różnią. No i lampowe sobie nie radzą z obciążeniem,

>dlatego mają takie "fajne" brzmienie.

To jak to w koncu jest roznia sie te wspolczesne miedzy soba czy sie nie roznia?

Wczesniej pisales, ze sie nie roznia, teraz podajesz , ze roznia sie moca. Na pierwsze pytanie nie odpowiedziales. Problemy ze zrozumieniem?

>

• Redaktorzy

"Słuchałem trójdrożnych skrzyń DIY na komplecie węglowych Scan Speaków (21cm na dole i 18cm na średnicy, góra Revelator) zarówno na wynalazkach typu Gainclone jak i nawet na "wzmacniaczu" fabrycznie wbudowanym w telewizor i zawsze było co najmniej poprawnie,"

Przy okazji, lulu obiecał przynieść swoje trójdrożne konstrukcje z Ravenem na górze. Wstępny odsłuch był bardzo obiecujący. Tylko ze to nie typowe DIY (czyli robienie z gotowych klocków lub gotowych planów), tylko całkowicie własna konstrukcja. Jak będę wiedział kiedy, dam znać, może ktoś będzie chciał wpaść posłuchać.

Mysle , ze na tym zakonczymy nie ma sensu. Pozostaje mi tylko zyczyc Ci wszystkiego dobrego. Duzo sluchania i jak najszybszego powrotu do zdrowia. W pierwszej kolejnosci laryngolog, pozniej okulista , psycholog no i w koncu psychiatra.

A na powaznie to proponuje udac sie na najblzsza wystawe audio choc tam warunki niezbyt sprzyjajace, wiec moze kilka salonow ze sprzetem hifi nawet marketow typu MM jesli maj pokoj odsluchowy byc moze Pan sprzedawca podlaczy Ci kilka zabawek i sluchac sluchac sluchc.

Jesli chodzi o wzmacniacze lampowe owszem mnie sie podoba jak graja i chyba na tym polega cala ta zabawa. Musze Ci sie zreszta przyznac , ze ze mnie to zaden audiofil lubie poprostu posluchac z przyjemnoscia muzyki naturalnie z odpowiednia iloscia detali nie klujacych w ucho, az glowa zaczyna bolec, a jak przy tym swieci sie kilka lampek to i wrazenie wizualne wplywa na samopoczucie.

Tymczasem milej "podrozy" w poszukiwaniu idealu. Na koniec jeszcze pytanie retoryczne "Quo vadis"

Pawle?

Gość

(Konto usunięte)

kichanadeta, 11 Lut 2009, 21:55

>A na powaznie to proponuje udac sie na najblzsza wystawe audio choc tam warunki niezbyt sprzyjajace,

>Tymczasem milej "podrozy" w poszukiwaniu idealu. Na koniec jeszcze pytanie retoryczne "Quo vadis"

>Pawle?

Zauważyłeś chyba ile czasu się interesuję audio ? I co kończę budować ?

XYZPawel, 11 Lut 2009, 22:01

>Zauważyłeś chyba ile czasu się interesuję audio ?

Od dnia narodzin.

zauważam,że to forum powoli upada. zero profesjonalizmu, zero obiektywnych opinii, tylko mordobicie i przekonywanie kto jest mądry a kto nie. dziecinada na kółkach.......

plajer napisałeś zestaw :Marantz PM 7003 + CD Player SA 7003 + Tuner ST 6003

czy słyszałeś tę kombinację? czy masz porównanie do wcześniejszych modeli? dlaczego akurat marantz?

Denona pma 1500ae miałem i sprzedałem. Był zbyt dokladny i mocny. za mocny. aby dźwięk cieszył musi byc troche bardziej miękki.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Pawel XYZ

Napisz cos jeszcze jak to wzm różnią sie tylko mocą

bardzo proszę

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.