Skocz do zawartości
IGNORED

Podziekowania dla M.R.ELEKTRONIK

brodawid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Za pomocą foum chciałem podziękowac Panu z M.R Elektronik (Lubin Parkowa37b) za fachowe i zetelne podejscie do naprawy wzmacniacza lampowego ktory gra wspaniale ze szczerego serca polecam tego fachowca !!!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/49081-podziekowania-dla-mrelektronik/

Ooo nie tak bardzo nie ma co dziekowac ja również zostałem potraktowany w szczególny sposób i to bez zadnej opłaty z mojej strony.Chodziło o masterclocka do cd 16.9344MHz.To solidna firma!!

Temat na bocznicę.

P.S. IGNAC troszeczkę racji masz, choć moim zdaniem warto pisać o takich solidnych i rzetelnych firmach/fachowcach. Wątki, z których wynika skala oszustw i nierzetelności dominują na każdym "specjalistycznym" forum, a takich w których kogoś się chwali prawie nie ma.

My, Polacy chyba nie lubimy chwalić innych, choć sami lubimy być pochwaleni (ileż to osób jest niezadowolonych z pracy bo szef je za mało chwali i wcale nie chodzi im o pieniądze).

Lepiej opieprzyć/zmieszać z błotem/podkablować/wykopać dołek itp.

Pozdrawiam

Też miałem styczność. Bardzo miły kontakt, konkretne odpowiedzi no i zegar zacny :-)

Człowiek z całą pewnością godny polecenia ALE... to temat raczej na bocznicę a nie stereo.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Również dobre doświadczenia posiadam, oraz clocka z zasiłką w moim S10, który jest zresztą na zdjeciu na stronie mr.elektronika.

Jak juz temat został poruszony to mam pytanie czy ktoś z kolegów stosował lub słuchał bufor audio montowany na wyjściu cd.

abuq1, 10 Lut 2009, 13:41

Jesli chodzi o wyjście to zamiast lamp podpatrzałem pomysł aby to zrobić na trafach sowtera 9545. Ponoć gra świetnie i do lamp ludzie nie chcą wracać.

opteron, 10 Lut 2009, 15:43

>abuq1, 10 Lut 2009, 13:41

>

>Jesli chodzi o wyjście to zamiast lamp podpatrzałem pomysł aby to zrobić na trafach sowtera 9545.

>Ponoć gra świetnie i do lamp ludzie nie chcą wracać.

;-)))

Ci "ludzie" to jak na razie jeden ArtPaw, który ma DAC z wyjściem napięciowym.

W Twoim wypadku (PCM1702 ma wyjście PRĄDOWE) jest konieczna jakaś konwersja I/V, może być na trafie, ale potrzebne jest też wzmocnienie. Właśnie wzmocnienie, a nie tylko bufor. Same trafa tu nie wystarczą.

McGyver, 10 Lut 2009, 15:59

Czy ja wiem że bez wzmocnienia się nie obejdzie? W DAC z wyjściem napięciowym bawiłem się w całkowite omijanie wzmocnienia i pomimo że było ciszej to wystarczało w zupełności. Zatem po konwersji na trafie IV przypuszczam że również wystarczy. A jak nie, to się coś wymyśli, na razie to tak sobie gdybam gdyż kasy na trafa nie mam w tej chwili ale rozważam taką możliwość.

opteron, 10 Lut 2009, 16:06

>McGyver, 10 Lut 2009, 15:59

>

>Czy ja wiem że bez wzmocnienia się nie obejdzie? W DAC z wyjściem napięciowym bawiłem się w

>całkowite omijanie wzmocnienia i pomimo że było ciszej to wystarczało w zupełności.

To to ja wiem, też próbowałem tego. Prosto z DACa "napięciowego" gra lepiej niż przez analogówkę na opampach, tyle że nie z każdym wzmacniaczem się zgra.

>Zatem po

>konwersji na trafie IV przypuszczam że również wystarczy.

Z takiego DACa jak TDA1543 to pewnie wystarczy, ale to nie ta liga co PCM1702.

A z PCM1702 to bardzo wątpię czy wystarczy, chyba że będziesz z tego pędził lampowca, jak ArtPaw ;-)

Tu masz odpowiedź dlaczego ma same trafa za DACem.

McGyver, 10 Lut 2009, 16:17

>A z PCM1702 to bardzo wątpię czy wystarczy, chyba że będziesz z tego pędził lampowca, jak ArtPaw

>;-)

>Tu masz odpowiedź dlaczego ma same trafa za DACem.

No tak. Ale mam ten plus że posiadam 2 takie przetworniki na kanał i to mi daje 2x większy poziom. Może akurat starczy :-)

BTW wiesz może po ile chodzą takie "sowy" ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.