Skocz do zawartości
IGNORED

HDMI vs coaxial do dzwieku (DENON)

Azorsky

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie. Chcialem zmienic KD. Zdecydowalem sie na AVR 3808 i do tego odtwarzacz. Nie musi byc Bluray. Szczerze bardziej zalezy mi na SACD. DVD-1940 ma dzwiek SACD.

No i tu mam dylemat teoretyczny. Kolega uparcie twierdzi ze pomijajac samo odtwarzanie sacd ktorego zaden bluray nie ma to jakosc dzwieku przez HDMI bedzie lepsza w KD 5.1 niz przez 6 dobrych coaxiali. Ja sie zastanawiam czy to prawda - czy z odtwarzacza wychodzi sygnal analogowy? Jesli tak to 6 coaxiali bedzie chyba lepszych???

https://www.audiostereo.pl/topic/49221-hdmi-vs-coaxial-do-dzwieku-denon/

Jakie 6 coaxiali ?

Jeśli mówisz o 6 połączeniach analogowych (których nie robi się kablami coax) to jakość będzie niższa (jeśli DAC w ampli i playerze jest np. identyczny) od połączenia cyfrowego (z definicji bezstratnego).

Mówiąc w skrócie - jak masz dobry ampli to po prostu podłącz przez HDMI.

mówiąc wprost jak masz dobry ampli a widze ze masz a i dobry odtwaracz denon to poto zostaly stworzone wyjscia analogowe miedzy innymi aby polaczyc nimi te dwa urzadzenia w celu sacd ! po hdmi ten dzwiek bedzie kiczowaty sztuczny po analogu ! bedzie duzo lepszy uwierz mi hdmi zostalo stworzone do kina domowego i tym podobne ale nie do muzyki !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.