Skocz do zawartości
IGNORED

karta dźwiękowa do speaker workshop

Fruttis

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić kartę dźwiękową do współpracy z speakerworkshop i tu zwracam się do Was o poradę na co warto zwrócić uwagę, a co należy unikać. Karta będzie działać z laptopem i może być na złącze expresscard 34/54 lub usb 1.1/2.0

Z creativa znalazłem:

Creative SOUND BLASTER X-FI XTREME AUDIO NOTEBOOK

USB CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 EAX

jaka usb ta napewno działa Sound Blaster Live! 24Bit, External - USB miałem taką

ta jest najlepsza ma duże wzmocnienie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panowie bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem karty BEHRINGER UCA 202 na usb, Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym sprzętem?? czy nada się do pomiarów ze speaker workshop??

ZS odpada, beznadziejna karta, to SW nie nadaje się całkowicie. Nie można jej skalibrować w żaden sposób. MA strasznie duże a co najgorsze zmienne opóźnienia w kanałach.

Do laptopa najlepsza E-mu 0202. Sam takiej używałem do zeszłego tygodnia, bo sprzedałem :)

Jedyny minus to cena w okolicach teraz chyba 400?

Z innych na USB to nie wiem..

Pozdrawiam

Ja też ze starym lapkiem używałem creative zs notebook i było bardzo dobrze. Nigdy nie miałem problemów z kalibracją i z pomiarami. Ponadto karta miała o ile pamiętam płaską jak stół charakterystykę.

Dzisiaj robiłem pomiary ze zintegrowaną kartą HD audio realtek w amilo pi2550 i ogólnie jestem zadowolony choć karta kuleje przy częstotliwościach poniżej 100Hz :(

Pomiary zrobiły się sensowne gdy od samego początku kalibracji i ustawieniu poziomów wykorzystałem wzmacniacz zewnętrzny. Jednak nawet z dobrą końcówką mocy, częstotliwości 10-30Hz są mocno poszarpane.

Wolałbym kupić coś dobrego na USB, ale o takich zewnętrznych kartach nie wiele można znaleźć do współpracy z speakerworkshop. Może zaryzykuję i kupię CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 EAX na USB 2.0

Ukryta Zawartość

test

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może ktoś nie zna tego forum, więc wklejam link do oficjalnego fora Speakerworkshop:

Ukryta Zawartość

...jest trochę informacji o kartach

Ukryta Zawartość

• 8 miesięcy później...

Odświeżam temat. Mam pytanie czy ktoś zna jakąś sprawdzoną osobiście kartę do pomiarów w SW? O różnych kartach chodza przeróżne opinie. Na dzień dzisiejszy dzień waham się między e-mu 0202 a m-audio transit. Liczę na pomoc :)

Ja kupiłem kiedyś na giełdzie samochodowej [ był spory wybór;) ] jakiegoś starego Creativa PCI za 5zł i się sprawdziła. Ale to do kompa stacjonarnego. Siedzi tam jako druga karta dźwiękowa.

Działam na m-audio transit (a właściwie groovielab ale to to samo tylko w innym pudełku) i nie ma najmniejszych problemów (przynajmniej do pomiarów bo ktoś pisał że w sterach dla visty nie było wyjścia spdif, nie wiem czy to dodali ale mnie to gligla bo ani spdif ani visty nie używam).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.