Skocz do zawartości
IGNORED

DEPECHE MODE -WRONG

darek81-85

Rekomendowane odpowiedzi

również miałem okazję wysłuchać nowego materiału...na razie tylko raz, więc cieżko jednoznacznie wyrokować, bo np. "Wrong" - który uważam za znakomity kawałek - przy pierwszym przesłuchaniu delikatnie rozczarował...pierwsze wrażenia są takie, że fantastyczne kawałki (jak choćby wspomniany "Wrong", czy otwierający płytę "In Chains") sąsiadują ze słabszymi kompozycjami...ale podkreślam, że to pierwsze, często mylne spostrzeżenia...generalnie czekam na wydanie vinylowe, którego w zamówieniach przedsprzedażowych nie widzę...

Arti jest winyl nawet dwa zzzzzzzzzzzz CD :O)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przesłuchałem Album i powiem że na prawdę bardzo dobry, duże nawiązanie do muzyki lat 80 jednak z pełnym wykorzystaniem współczesnej techniki. Zgrało się to bardzo dobrze. Mój ulubiony utwór to In Symapthy. Po prostu ma to coś magicznego w sobie co nie pozwala się od niego oderwać podczas codzienności dnia czy ciszy nocy, no i te genialne wstawki elektroniczne, MAGIA. Według mnie powinien być kolejnym singlem promującym płytę.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Hmm.. kurcze.. ja chyba jednak jestem ślepo zapatrzony w twórczość DM z lat 80-tych i w nowym albumie nie dostrzegam podobieństw do "tamtych" czasów. Generalnie album nie przemówił do mnie, podobnie jak cztery poprzednie :( Szkoda, bo już się nastawiłem na prawdziwy powrót do korzeni..

Luxmany i winyle 

Ja po pierwszym przesłuchaniu także nie byłem w hura optymizmie, jednak po 2 i kolejnych ma ta płytką jednak głębie. Mówiąc krótko chce się wracać i słuchać.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

znakomite sa w/g mnie utwory:

-In Chains

-Wrong

-Fragile Tension

-In Sympathy

do najsłabszych (niestety bardzo nudnych) należą:

-Come Back

-Perfect

-Corrupt

wysoki poziom trzymają:

-Miles Away / The Truth Is

-Jezebel

reszta natomiast niczym szczególnym się nie wyróżnia i uważam, że skrócenie płyty do 8 - 10 utworów wyszłoby jej tylko na dobre...wtedy mieli byśmy do czynienia krążkiem znakomitym...a tak jest "tylko" bardzo dobry...

Po co wraca do korzeni z lat 80 , jak można połączy dotychczasowe dokonania grupy z początkami kariery grupy -dla mnie płyta to geniusz połączenia wszystkiego co najlepsze w DM, a co najważniejsze kolejny ciekawy album i nie skróciłbym go o żaden utwór.

Mnie twórczość DM z lat 80-tych zachwyca swoja prostotą (w dzisiejszym odczuciu oczywiście). Dzisiejsze dokonania sa dla mnie po prostu zbyt przekombinowane aranżacyjnie. Ale oczywiście cieszę się, że wyszedł nowy album, że ma swoich zwolenników i że DM znowu jest na topie :) Ja - jeśli pozwolicie - pozostanę np. przy 101 ;)

Luxmany i winyle 

Mnie rowniz bardziej odpowiada dawny DM tzn do albumu Ultra(juz bez A.Wildera), a z pominieciem Songs of Faith and Devotion ("ciezszy" okres w zyciu Dave Gahana).

Exciter i Playing the Angel zbyt duzo komputera choc kilka utworow z tych albumow na dobrym poziomie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Dzis o 9:00 zameldowalem sie w miejscowym MediaMarkcie. Pospiesznie kupilem plyte, pobieglem do domu, odpalilem i ... tak do teraz :). Jest bardzo dobra a Wrong wcale nie jest najlepszym kawalkiem.

PS. Nie chcialem tracic na to czasu ale na kawalku Peace porownywalem brzmienie "wyciekow" (ktore na hdd mam juz 2 tygodnie a ich ani razu nie odpalilem) i oryginala... to jest zupelnie inna bajka i odradzam sluchanie tego pierwszego.

Do zobaczenia na koncercie :)

Ja wwlasnie jestem po pierwszym sluchaniu i plyta narazie mnie nie urzekla. Tak jak powyzszy moj wpis zbyt duzo elektronicznego brzmienia choc jets lepiej niz na Exciter'rze i Playing the...

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

no coż , słucham DM od 85 roku od wczoraj mam ich ostatnie wydanie i jedyne co mogę stwierdzić że po rewelacyjnym Wrong, reszta kompletnie nie trzyma poziomu, Na razie przesłucham raz i zniesmaczony odłożyłem na półkę.

Oczekiwałem chyba zbyt wiele i miałem nadzieję że będzie to płyta na miarę płyty Violator, Ultra .... a tu masz :(

there are no answers, only choices ....

Na stronie empiku znalazłem taki oto opis płyty winylowej ,czyżby to była jakaś wersja "skrócona" i tylko sześc utworów na 2 płytach winylowych za ponad stówkę ?

Opis albumu: Sounds Of The Universe (vinyl)

Sounds Of the Universe, którego premiera w Polsce odbędzie się 20 kwietnia to 12 album studyjny Depeche Mode. Oprócz standardowego formatu CD zespół ogłosił, że Sounds Of The Universe ukaże się także w specjalnym wydaniu CD/DVD, zestawie Deluxe oraz na vinylu.

Utwory:

1. Ruin

2. Broken Glass

3. Earphones

4. Hey There

5. Public Square

6. Easier To Leave

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobra płyta, słucham jej od kilku dni, wg mnie lepsza od co najmniej 2 poprzednich

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

kichanadeta... a co to za stwierdzenie ,że jest za dużo elektroniki?To tak jak byś powiedział,że w Bachu jest za dużo organów;)A niby czego wcześniej używali,waltorni i skrzypiec? Wczoraj pierwsze przesłuchanie zrobiłem i raczej polubię ten album.Mówicie,że nie spełnia waszych oczekiwań itp.Przypomnijcie sobie jak było chociażby z Violator,że komercja,syf i tandeta,i co? Teraz jest uważana przez wielu fanów za najlepszą płytę DM.Tak zresztą było prawie z każdym krążkiem.Po prostu posłuchajmy nowej muzyki i cieszmy się nią.A komu nie pasuje niech jak to pisali wcześniej koledzy odstawią na półkę,a nóż za jakiś czas wrócą do niej i się im spodoba?

To w takim razie jako wieloletni fan DM zamawiam ,chociaż mam ostatnio trochę "letni" stosunek do twórczości zespołu, ale żeby mieć coś do powiedzenia w "temacie" trzeba najpierw zweryfikować "nausznie" :-)

stumm, 19 Kwi 2009, 11:58

>kichanadeta... a co to za stwierdzenie ,że jest za dużo elektroniki?To tak jak byś powiedział,że w

>Bachu jest za dużo organów;)

100% racji. kolokwium zawale przez ta plyte! zostaly mi 23h a ja po prostu nie moge sie oderwac :). ktos powiedzial ze ostatnie krazki sa "przearanzowane" mi sie to bardzo podobalo. chlopaki ida z czasem jednoczesnie nie tracac stylu. w wielu momentach plyty mnie po prostu zaskakuja. ooooj na koncercie bedzie pieknie :)

Za duzo komputera uzywaja poprostu podobnie jak na Eciciter i Playing The Angel dla zbyt "syntetyczne2 granie. Pisalem , ze bardziej mi przypadla do gustu niz dwie poprzednie nie mniej jednak wole starsza tworczosc zespolu.

Pozdrawiam

kichanadeta, 19 Kwi 2009, 12:39

>Za duzo komputera uzywaja poprostu, podobnie jak na Exciter i Playing The Angel dla mnie zbyt

>"syntetyczne" granie. Pisalem , ze bardziej mi przypadla do gustu niz dwie poprzednie nie mniej

>jednak wole starsza tworczosc zespolu.

>Pozdrawiam

Sorki za bledy.

Akurat Playing the Angel miało bardzo dobre utwory z genialnym "Nothing's Impossible"

Jak przyjdzie ten moment,to będziesz wiedział.Ja tak miałem prawie z każdą płytą DM,ta chwila zawsze przychodziła nieoczekiwanie i niekoniecznie siedząc na kanapie.Czasem wystarczył zwykły walkman.Na razie słucham sobie,ale nie katuję jej parę razy dziennie,nic na siłę.No i czekam;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.