Skocz do zawartości
IGNORED

Hyundai Genesis Coupe

kubanczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Czy "duma i prestiż" nie pozwolila by wam jezdzic takim samochodem?

Ceny w US maja byc w przedziale ~$22k do ~$30k, silnik 2.0 turbo lub 3.8 V6, skrzynia 6 biegow lub auto, kola 19", hamulce Brembo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11822-100003146 1235264082_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/49383-hyundai-genesis-coupe/

Zewnętrznie dość podobny do Tiburona. Tyle że jak mój kumpel (kanadyjczyk) kupował owego Tiburona, musiał wziąć najbiedniejszą wersję, bo tylko tak można było dostać wóz bez szyberdachu, z którym to mojemu koledze brakowało miejsca nad głową. A jakiś bardzo wysoki to on nie jest, raptem 189cm.

Genesis Coupe jest wiekszym samochodem niz Tiburon. Mialem okazje siedziec w obu samochodach i malo co kiedys nie kupilem Tiburona, ale tez bylo w nim malo miejsca nad glowa kiedy siedzialo sie w prawidlowej pozycji (nie pamietam czy bylo okno w dachu). Genesis mial okno i nie bylo problemu z miejscem, ten samochod odpowiada rozmiarami bardziej Infiniti G37.

Świetnie zaprojektowane i wykonane nowe wnętrze (trochę mnie bawią "designerskie" cupholdery z chromowanymi obwódkami, ale rozumiem że w Stanach i Kanadzie wnętrze auta bez nich jest po prostu niekompletne). Natomiast co do wyglądu zewnętrznego, to będę się czepiał: dla mnie sprawia wrażenie, jakby projektanci zapatrzyli się na Infinity lub Lexusa. Starsze wersje Coupe były bardziej w "europejskim" stonowanym stylu, wyoblone, z owalnymi światłami, po prostu ładniejsze.

janek_dolas, 22 Lut 2009, 17:44

>w Liverpoolu jezdza takimi hjundajami 20 paru letnie siksy. na zmiane z newbeatle,cooperem.

Ciekawe jak to mozliwe. Tego auta nie ma w sprzedaży jeszcze nigdzie poza Korea i nawet nie wiem czy istnieje wersja RHD.

Heh, pewnie jak w pozostalych wersjach coupe, na tylnych siedzeniach glowe trzeba bedzie chowac w kolana. Ale to ponoc przez to ze w tych samochodach na tylnych siedzeniach wozi sie zgrabne panienki;)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.