Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jeśli wydam 10tysiecy na daca to nie lepiej kupić lepszy streamer linna np klimax ?

Nie bardzo.

Po pierwsze Jeśli mówimy o DACu Audio Note to tylko od 3.1 w górę a to już nie będzie 10 tysięcy.

Sam DAC czy to będzie w Majik czy Akurate czy Klimax nie będzie satysfakcjonujący.

Pisze powyższe z własnego doświadczenia.

Zostaw sobie Majika jako transport i szukaj do niego przetwornika takich firm jak Stelmach (chyba 5 na lampach), Audio Surgery, Phast. Za ułamek ceny AN masz granie zaryzykuję stwierdzenie, że nie gorsze niż z Audio Note 3.1.

Edytowane przez masza1968

Nie bardzo.

Po pierwsze Jeśli mówimy o DACu Audio Note to tylko od 3.1 w górę a to już nie będzie 10 tysięcy.

Sam DAC czy to będzie w Majik czy Akurate czy Klimax nie będzie satysfakcjonujący.

Zostaw sobie Majika jako transport i szukaj do niego przetwornika takich firm jak Stelmach (chyba 5 na lampach), Audio Surgery, Phast. Za ułamek ceny AN masz granie zaryzykuję stwierdzenie, że nie gorsze niż z Audio Note 3.1.

Dziki za radę , nie miałem styczności z dacami na lampie ,nie są one mylące ? Lubię dużo sczegolowosc , wiem że harberthy to nich nie należą Ale nie chce żeby było jescze gorzej

Możesz podać dokładne modele proszę ?! Czy to będzie duża poprawa w stosunku do ceny

:)

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Nie bardzo.

Dziki za radę , nie miałem styczności z dacami na lampie ,nie są one mylące ? Lubię dużo sczegolowosc , wiem że harberthy to nich nie należą Ale nie chce żeby było jescze gorzej

Możesz podać dokładne modele proszę ?! Czy to będzie duża poprawa w stosunku do ceny

Kolega masza1968 ma całkowitą rację.

Masz kolumny Harbetha które słyną z realistycznej prezentacji średnich tonów.

Szkoda tego marnować . Dac AN oferuje bardziej bogate i finezyjne brzmienie niż całkowita większość przetworników C/A z układem wyjściowym na scalakach lub tranzystorach.Oczywiście prostownik lampowy też robi swoje - ale my nie o tym.

Harbeth jest potwornie czuły na jakość sygnału ze żródła i nie warto oszczędzać na nim.

Sugestia że od modelu 3 w górę jest ważna bo tam oprócz ogromnej tkanki i nasycenia dostaniesz dużą dawkę planktonu i szczegółu a to określiłeś jako mile widziane.

Firmy Stelmach , Audio Surgery, Phast są tak jak napisał alternatywą.

Czy słuszną , musisz posłuchać.

Edytowane przez Firewall 1

...a wczoraj posłuchałem sobie w salonie Herbatki P3ESR:)

super, kultura, dostojny, zrównoważony dźwięk... - pełen szacunek

natomiast to są kolumny rzeczywiście do pomieszczeń max 18m2

to jest wyjątkowa konstrukcja...- taka moja dygresja i opinia z pełna rekomendacją jeśli moge tak napisać

za to odkryłem wczoraj niesamowite kolumienki, lepsze jeszcze - po prostu idealnie skrojone pod moja percepcję postrzegania dźwięku i wybrzmienia...ale nie chce pisać w tym klubie bo to nie Herbatka niestety:)

pozdrawiam

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

...a wczoraj posłuchałem sobie w salonie Herbatki P3ESR:)

super, kultura, dostojny, zrównoważony dźwięk... - pełen szacunek

natomiast to są kolumny rzeczywiście do pomieszczeń max 18m2

to jest wyjątkowa konstrukcja...- taka moja dygresja i opinia z pełna rekomendacją jeśli moge tak napisać

za to odkryłem wczoraj niesamowite kolumienki, lepsze jeszcze - po prostu idealnie skrojone pod moja percepcję postrzegania dźwięku i wybrzmienia...ale nie chce pisać w tym klubie bo to nie Herbatka niestety:)

pozdrawiam

Dawaj...my się nie boimy.

Dawaj...my się nie boimy.

ale będzie że reklamuje, ze wzmacniam...

szczerze polecę i podziele się tym co mnie wczoraj rozwaliło ale może na priva lepiej, cholera nie lubię takich posądzeń później...sorry chłopaki

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

szczerze polecę i podziele się tym co mnie wczoraj rozwaliło ale może na priva lepiej, cholera nie lubię takich posądzeń później...sorry chłopaki

Jak się wstydzisz...........może być.

Czy chodzi o...

03.jpg

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Mam pytanie.... czy to pierwsze zdjęcie systemu Harbeth+EAR to pokój któregoś z klubowiczów ?

Jeżeli tak, to jetem ciekaw jak tak dopracowana elektronika współgra z harbethem ?

Może parę słów o współpracy i brzmieniu jaki oferuje ten tandem się tutaj dowiem....

Z góry dziękuję.

Chodzi o pierwsze zdjęcie z postu #3308

zdjęcie z netu

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Jeżeli to ... to proszę o opinię obowiązkowo...

Co tam syn założyciela Spendora wymodził ???

proszę.

zdjęcie z netu

ok.

Jeśli wydam 10tysiecy na daca to nie lepiej kupić lepszy streamer linna np klimax ?

Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam.

Mój obecny zestaw nie gra gorzej niz Lumin T1 czy Klimax Renew DS/0.

Ja szukam bardziej muzykalnego przekazu z wyjścia DACa. Na dziś moje źródła analogowe są lepsze od cyfrowych i chciałbym im dorównać.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie bardzo.

Znalazlem audio notę 3.0 za około 4tysiace złotych Ale pisałeś że od 3,1

Z takimi dacami jest problem ciężko na odlsuchy a kupowanie w ciemno przestało mnie bawić bo zazwyczaj jest nie lepiej a inaczej

szwagier83,

Jak bym był w UK to sam bym tego dac3 spróbował. Od rana sie nad nim zastanawiam.

Możesz spróbować, jak Ci nie podejdzie to odsprzedaż bez straty a moze okazać sie, ze AN Cię zauroczy.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

Witam wszystkich. Poszukuję Harbeth 3, ostatnich lub poprzednich wersji. Gdyby któryś z Kolegów zmieniał np na większe Harbethy i chciał rozstać się z Trójkami, proszę o info na priv. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam

szwagier83,

Jak bym był w UK to sam bym tego dac3 spróbował. Od rana sie nad nim zastanawiam.

Możesz spróbować, jak Ci nie podejdzie to odsprzedaż bez straty a moze okazać sie, ze AN Cię zauroczy.

Boję się ze nie bedzie to lepsze granie niż dac w linnie ,już moje klocki są na jakimś poziomie więc ciężko będzie wydać mało żeby było lepiej

Witam wszystkich. Poszukuję Harbeth 3, ostatnich lub poprzednich wersji. Gdyby któryś z Kolegów zmieniał np na większe Harbethy i chciał rozstać się z Trójkami, proszę o info na priv. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam

Były na ebayu chyba 3pary ostatnio ,Często się pojawiają ,chyba najwięcej z reszty harbertow

Boję się ze nie bedzie to lepsze granie niż dac w linnie ,już moje klocki są na jakimś poziomie więc ciężko będzie wydać mało żeby było lepiej

Były na ebayu chyba 3pary ostatnio ,Często się pojawiają ,chyba najwięcej z reszty harbertow

Tak wiem, dzięki. Jednak wolałbym zakupić je w Polsce.

• 2 tygodnie później...
Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Widzę że skoro zerkasz na tego typu oferty jakiś sentyment do średnicy Harbetha pozostał...........coooo ?

Oczywiście z pełnym szacunkiem do grania jakie teraz masz.

Dzięki ale ... ja nie chce ich kupować.

Sorry, zewnętrzna aktywna zwrotnica i triamping to jest to :).

Pozdro

Znalazlem audio notę 3.0 za około 4tysiace złotych Ale pisałeś że od 3,1

Z takimi dacami jest problem ciężko na odlsuchy a kupowanie w ciemno przestało mnie bawić bo zazwyczaj jest nie lepiej a inaczej

Pakować: http://www.ebay.de/itm/AUDIO-NOTE-DAC-3-d-a-wandler-converter-dac-vovollverstarker-endstufe-cd-dvd-/141582141567?pt=DE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker&hash=item20f6f4087f

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

gdyby nie fakt, że niedawno udało mi się znaleźć 3.1x to sam bym go kupił bo to imho była mega okazja !!

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.