Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt cie nie musi przekonywać , masz do tego prawo

Miałem wcześniej kilka monitorów ,duzo mniejszych i żadne nie zagrały tak przestrzenie i znikały w salonie jak to robią harberth .Czy myślisz ze jeśli by sie dusiły albo dudnily to nienawidzial bym o tym ?!

Nie długo wypróbuje 30.1 i porównam z shl5

:)

Spróbuj z 30.1 i będziesz wiedział. Akustyka,dobrze wykonana, z pewnością "zmieści" SHL ale one naprawdę potrzebują oddechu. Jak czytam o SHL w 16 metrach to wiem,że to nie gra i nikt mnie nie przekona.

Też sobie nie wyobrażam w metrażu poniżej 20m. Spróbuję 30.1 i poeksperymentuję z jakimś godziwym tranzystorem (może jakieś sugestie?)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Też sobie nie wyobrażam w metrażu poniżej 20m. Spróbuję 30.1 i poeksperymentuję z jakimś godziwym tranzystorem (może jakieś sugestie?)

Sugden a21 se,bardzo to razem ładnie gra.

Nikt cie nie musi przekonywać , masz do tego prawo

Miałem wcześniej kilka monitorów ,duzo mniejszych i żadne nie zagrały tak przestrzenie i znikały w salonie jak to robią harberth .Czy myślisz ze jeśli by sie dusiły albo dudnily to nienawidzial bym o tym ?!

Nie długo wypróbuje 30.1 i porównam z shl5

Ok jak Ci z tym dobrze, to nic mi do tego:)

Opisz jak Ci zagrają 30.1

m30.1 nie są trudne do wysterowania, słuchałem ich z kilkoma wzmacniaczami Jadis DA88, DA50, Leben, Mactone, Accuphase

i jeszcze jakieś tam...nawet Accu e-560 ( 30W kasa A) robił z nimi co chciał

Sugden a21 se,bardzo to razem ładnie gra.

Ok jak Ci z tym dobrze, to nic mi do tego:)

Opisz jak Ci zagrają 30.1

Drogi Pawle, Sugdena miałem przez dwa lata. Uwielbiam ten wzmacniacz, ale aktualna lampa była powodem jego odsprzedaży. Pod każdym względem była lepsza.

Edytowane przez 22grudzen

Naim np xs2 zgrywa się rewelacyjnie u mnie z hl5, więc pewnie z niższymi modelami tez.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Drogi Pawle, Sugdena miałem przez dwa lata. Uwielbiam ten wzmacniacz, ale aktualna lampa była powodem jego odsprzedaży. Pod każdym względem była lepsza.

Rozumiem,spróbuj w takim razie 30.1

czy jest tu może ktoś z Bydgosczy, Torunia posiadający harbeth 30.1. Zastanawiam się nad kupnem i chciałbym ich posłuchać z podpiętą moją integrą Hegel H100.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Witam klubowiczów. Jeżeli ktoś z Państwa ma na sprzedaż Harbeth 40.1 w przyzwoitej cenie proszę o info, chętnie przytulę. Miałem swojego czasu Spendory sp100 z pierwszej serii, i popełniłem gafę sprzedając je znajomemu. Jakiś czas temu u rzeczonego kolegi posłuchałem Herbatników 40 stek i muszę przyznać, że to był "soniczny strzał w pysk". Rozważam także zakup 40.2 niemniej jednak wiąże się to z większym wydatkiem. Aktualnie przeprowadzam się z małego mieszkania do dużego domu, na odsłuchy będę miał zagospodarowane ponad 45m2 powierzchni. Zmiana z Lebena 300xs plus słuchawki audio technica w1000x to będzie euforia zważywszy że w kartonie oczekuje lepszych czasów Mcintosh MA7000. Swoją drogą co sądzicie o takim połączeniu Mac plus Harbeth 40??? pzdr

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Witam klubowiczów. Jeżeli ktoś z Państwa ma na sprzedaż Harbeth 40.1 w przyzwoitej cenie proszę o info, chętnie przytulę. Miałem swojego czasu Spendory sp100 z pierwszej serii, i popełniłem gafę sprzedając je znajomemu. Jakiś czas temu u rzeczonego kolegi posłuchałem Herbatników 40 stek i muszę przyznać, że to był "soniczny strzał w pysk". Rozważam także zakup 40.2 niemniej jednak wiąże się to z większym wydatkiem. Aktualnie przeprowadzam się z małego mieszkania do dużego domu, na odsłuchy będę miał zagospodarowane ponad 45m2 powierzchni. Zmiana z Lebena 300xs plus słuchawki audio technica w1000x to będzie euforia zważywszy że w kartonie oczekuje lepszych czasów Mcintosh MA7000. Swoją drogą co sądzicie o takim połączeniu Mac plus Harbeth 40??? pzdr

Mac z Harbethem da radę,szczególnie MA7000,który ma drive.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Zastanawia mnie tylko, jak dużo więcej dostaniemy w konfrontacji 40.1 vs 40.2, i czy redaktor W.Pacuła zdecyduje się na upgrade?

Na forach piszą,że dopłata niewarta,z drugiej strony shl i shl plus to wyraźny progres.

Na forach piszą,że dopłata niewarta,z drugiej strony shl i shl plus to wyraźny progres.

A jaki ten progres, Pawle?...Sam osobiście nie słuchałem SHL5 +, a więc się absolutnie nie wypowiem, ale wielu ludzi twierdzi,że nowe niekoniecznie brzmią lepiej.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

A jaki ten progres, Pawle?...Sam osobiście nie słuchałem SHL5 +, a więc się absolutnie nie wypowiem, ale wielu ludzi twierdzi,że nowe niekoniecznie brzmią lepiej.

Lekki efekt dudniącej studni na basie,jest całkowicie zniwelowany. Kolumny są odrobinę szybsze,mają też lepszą holografię. Mnie z shl brakuje ciutkę tej magii gorącej średnicy,żeby było jasne shl plus też ją ma,ale akcent jest podniesiony,średnica nie jest tak nisko osadzona jak w shl i to powoduje,że jawią się jako bardziej komunikatywne. Mnie bardziej podobają się plusy.

natomiast m40.2 w tej samej okleinie cena już poszła na 59 tys...cholerny wzrost ....Alan Show przesadził i to mocno

Show przeciez tlumaczyl otwarcie, ze wyraznie wyzsza cena modelu m40.2 wcale nie wynika z podwyzki jako takiej, a glownie z bledu ksiegowego podczas ustalania ceny m40.1 (zle policzono wartosci pewnych materialow) , teraz to zwyczajnie skorygowano. Musza miec tam jednak maly bajzel, ze tyle czasu zyli w nieswiadomosci ;')

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Show przeciez tlumaczyl otwarcie, ze wyraznie wyzsza cena modelu m40.2 wcale nie wynika z podwyzki jako takiej, a glownie z bledu ksiegowego podczas ustalania ceny m40.1 (zle policzono wartosci pewnych materialow) , teraz to zwyczajnie skorygowano. Musza miec tam jednak maly bajzel, ze tyle czasu zyli w nieswiadomosci ;')

To świadczy o tym,że nie jest to korporacja i dobrze. Ludzie,w tym ja,pomału mają dość hamburgeryzacji.

To świadczy o tym,że nie jest to korporacja i dobrze. Ludzie,w tym ja,pomału mają dość hamburgeryzacji.

Zbyt daleko wyciagniete wnioski, bo akurat w korporacjach tez sie takie niedopatrzenia dzieja, a moze zwlaszcza tam, czynnik ludzki...

Natomiast jakby ktos chcial przeczytac oryginalna wypowiedz, to wygrzebalem ja i jest ponizej:

the M40.1 was an absolute bargain. The planning of the M40.2 instigated a full re-costing of the model, and we got the shock of our lives when the total cost was rolled up. There had been a costing error in the Bill of Materials, persisting for many years, and once this was corrected, the true cost of making the 40.1/40.2 was exposed.

So: if you can get your hands on an M40.1 and you are on a careful budget, now is a very good time. We are still building M40.1 and are likely to do so for some months yet for customers who are entirely satisfied with the M40.1 at its price point.

Alan A. Shaw

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czyli od 2008 do 2014 dopłacali do każdej pary kolumn 40.1 ok 3 tyś funtów. No niezły biznes :D

So: if you can get your hands on an M40.1 and you are on a careful budget, now is a very good time. We are still building M40.1 and are likely to do so for some months yet for customers who are entirely satisfied with the M40.1 at its price point.

Alan A. Shaw

Czyli można kupić nadal M40.1 po starej cenie ? Po starej, źle skalkulowanej cenie ?

Jak ja lubię takie antykorporacyjne bajki czytać...

Słyszałem że 40.2 nie cieszą się wielkim wzięciem ze względu na inny balans tonalny i cenę.

Edytowane przez jello

Show przeciez tlumaczyl otwarcie, ze wyraznie wyzsza cena modelu m40.2 wcale nie wynika z podwyzki jako takiej, a glownie z bledu ksiegowego podczas ustalania ceny m40.1 (zle policzono wartosci pewnych materialow) , teraz to zwyczajnie skorygowano.

Kto wierzy w takie brednie?

Ciekawe wytłumaczenie solidnej podwyżki.

Jakoś trzeba wytłumaczyć miłośnikom marki że chce się na nich porządnie zarobić;-)

Czyli można kupić nadal M40.1 po starej cenie ? Po starej, źle skalkulowanej cenie ?

Jak ja lubię takie antykorporacyjne bajki czytać...

Słyszałem że 40.2 nie cieszą się wielkim wzięciem ze względu na inny balans tonalny i cenę.

Wśród wielu ludzi czujących się WYJĄTKOWYMI jest moda na anty-korporacyjność, więc takie bajki mają szansę powodzenia...

Kupuję coś nietypowego, wyjątkowego, wyrafinowanego...jestem lepszy od tej tłuszczy coś zachwyca się produktami od wielkich producentów...to prosta gra psychologiczna, polegająca na stworzeniu klubu wielbicieli na zasadzie wywołania wrażenia ekskluzywności...

jakiś czas temu już o tym czytałem.... dla mnie brak słów

Odpowiedz jest dosc prosta...audiofile ;'))

W takim razie wg. Ciebie audiofil to synonim naiwniaka?

W tak małej firmie jak Harbeth nie ma możliwości dopłacania do kolumn. Wszelkie błędy od razu by wychwycono. Oni nie produkują 20 typów kolumn.

Sony na początku produkcji konsoli PS3 dopłacało do każdej sztuki ale oni liczyli na zarobek ze sprzedaży płyt Blu-Ray i gier komputerowych, poza tym wprowadzali nową technologię obrazu wysokiej rozdzielczości i produkowali telewizory HD idelanie pasujące do nowej generacji konsol...więc to miało jakiś sens...

W takim razie wg. Ciebie audiofil to synonim naiwniaka?

W duzym stopniu, jak czytam opisy marketingowe kierowane do tej wlasnie grupy ludzi to trudno nie miec takich odczuc, dzieki tejze naiwnosci (albo wielkiej wierze, jak ktos woli) istnieja i kwitna rozne bajkowe strony recenzenckie, itd. itd.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.