Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

A wtedy dźwiekiem zawstydzaja niejedną dzisiejszą hajendową konkurencję za pierdylion złotych.

Bzdura.

Przerabiałem to przez kilka lat.

Dałeś się omamić jakiemuś handlarzowi albo guru-majsterklepce.

Nie, słucham na własne uszy.

Mój stuningowany Audio Research LS16 zbije pupę niejednemu współczesnemu pre z przedziału 20-30 tys.

Widocznie Tobie przerabiał masterklepka za pińć zyla i stąd takie doświadczenia.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jesli ktoś chce mieć granie z Harbethami w klasie Lebena to polecam to: http://www.ebay.de/itm/171487489170?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Za dostawą do Polski puści za 1500 USD.

Pełne dual mono od początku do końca. Wymagany dodatkowy transformator 110/220 do końcówek, przedzmacniacze mają swój zewnętrzny zasilacz na 220V.

Jestem gotów się założyć, że Leben może polec w bezpośrednim starciu.

Pozdro

Chciałbym to usłyszeć i to nie z p1000,tylko z 300f,bo tam zaaplikowano genialne nosy w pre i końcówce,mogłoby się okazać,że Twój entuzjazm zgaśnie.

To możliwe, ja zaproponowałem jedynie ciekawą alternatywę na kwotę 5000 zł. Do czego dzisiejszego za 5 tysiów mamy to porównać? Bo chyba nie do Yaquinów czy Ming Da?

Raczej jeśli nikt tego nie kupi to nasze typy pozostaną w sferze przypuszczeń i spekulacji :).

Jak pisałem słuchałem ostatnio na pożegnanie moich SHL5 z Heathkit UA-2 przed tuningiem w duecie ze wspomnianym LS16, choć to przypadkowe zestawienie będące impulsem chwili. O dźwięku napisałem. Leben z tym zestawem mógłby się bać ale tylko gdybam.

BTW lampy GE JAN to nie jest olimp lampowy. Można lepiej.

Z tego tekstuhttp://soundrebels.com/artykuly/recenzje/item/292-leben-cs-300f widać, że Leben zmianiał lampy jak szalony. Korzystanie na dziś z lamp NOS w sprzęcie seryjnym a nie jednostkowym jest bardzo trudne i niewygodne.

Na szczęscie kazdy uzytkownik moze je sobie sam zmienić wg. swoich preferencji i upodobań.

Pozdro

Wątek jest o Harbethach.

Proponuję nie kontynuować tematu vintage w tym wątku.

Ależ to dotyczy Harbethów i ich połączenia ze sprzętem jak go nazwałeś vintage. Wybitnym do tego.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie ma czegoś takiego jak lampowy olimp,powtarzam,te NOSy są bardzo dobre,ale nie masz punktu odniesienia bo ich nie słuchałeś. Nikt przed Hyodo nie zaaplikował ich zdaję się do końcówki? Z lampami w pre to samo,są doskonałe,mają czarnogranatowe tło i mikro informacje jakich nie powstydziłby się sprzęt za wielokrotność kwoty,jaką rząda Hyodo,ale też ich nie słyszałeś,bo musiałbyś mieć u siebie Lebena 300F.

Nie ma czegoś takiego jak lampowy olimp,powtarzam,te NOSy są bardzo dobre,ale nie masz punktu odniesienia bo ich nie słuchałeś. Nikt przed Hyodo nie zaaplikował ich zdaję się do końcówki? Z lampami w pre to samo,są doskonałe,mają czarnogranatowe tło i mikro informacje jakich nie powstydziłby się sprzęt za wielokrotność kwoty,jaką rząda Hyodo,ale też ich nie słyszałeś,bo musiałbyś mieć u siebie Lebena 300F.

Zgadza się, jak pisałem Lebenów w swoim systemie nie słuchałem. Dlatego tylko i wyłącznie gdybam ... za mniejszą kasę ;).

Pozdro

Ja natomiast porównania 300f do heatkit bardzo chętnie bym posłuchał,ponieważ nie zanosi się abym miał go nabyć,to może Tobie łatwiej będzie wypożyczyć 300f?

Tylko, że ja nie mam już Harbethów :(.

Poza tym UA-2 są słabszym modelem od tych W4-AM.

Pozdro

Panowie jak byscie trafili gdzies na Shl5 ze skylanami , bede wdzieczny za namiary. Pzdr

Długo szukac nie trzeba,

http://www.audiosystem.com.pl/

Pozdro

Panowie jak byscie trafili gdzies na Shl5 ze skylanami , bede wdzieczny za namiary. Pzdr

mam na zbyciu SHL5 tiger ebony wraz ze skylanami :)

Edytowane przez Miroslav1

;;intenser;; Nie znam osobiście mirosława choć lubię jego wpisy, krótko i na temat, ale na podstawie wcześniejszych wpisów obstawiam 40.1, Jak przegram to stawiam flaszkę i daj adres do wysyłki a jak wygram to wyślij flaszkę posiadaczowi 40- stek . Z wyrazami szacunku pozdrawiam.

Miro wchodzi w nowe SHL5 plus- obstawiam :)

dobrze obstawiasz ....musimy kiedyś zagrać w pokerka:)

ostatnio dzwoniłem do Audio Systemu i usłyszałem że 5+ w okleinie eukaliptus najszybciej mogę dostać styczeń albo kwiecień 2015 załamka....

I sprzedaje Skylany??

chcę teraz pograć na otwartych standach foundation

;;intenser;; Nie znam osobiście mirosława choć lubię jego wpisy, krótko i na temat, ale na podstawie wcześniejszych wpisów obstawiam 40.1, Jak przegram to stawiam flaszkę i daj adres do wysyłki a jak wygram to wyślij flaszkę posiadaczowi 40- stek . Z wyrazami szacunku pozdrawiam.

jeszcze nie wysyłaj flaszki .....kumpel co prawda odradza mi 40.1..... ale jak mam czekać do kwietnia.....

oczywiście dam znać

Gość jamówię

(Konto usunięte)

dobrze obstawiasz ....musimy kiedyś zagrać w pokerka:)

ostatnio dzwoniłem do Audio Systemu i usłyszałem że 5+ w okleinie eukaliptus najszybciej mogę dostać styczeń albo kwiecień 2015 załamka....

chcę teraz pograć na otwartych standach foundation

Wszystko jasne,intenser szacun! Miro jak już będziesz miał Foundation to opisz jak versus Skylan,tylko nie zapomnij

jeszcze nie wysyłaj flaszki .....kumpel co prawda odradza mi 40.1..... ale jak mam czekać do kwietnia.....

oczywiście dam znać

Z uwagi na metraż?

Panowie umowa stoi, Mirosław nie będę lobbował ,ale wiesz co masz zrobić. Wolał bym wygrać Ale jak przegram to z honorem.

bądz pewien że jak staną u mnie 5+ to flaszka z całą pewnością pojedzie do Ciebie...bo jakoś tak głupio:)

tym bardziej wyślę do Ciebie butelczynę jak staną u mnie 40.....bo stawiałeś na mnie.....

Gość jamówię

(Konto usunięte)

bądz pewien że jak staną u mnie 5+ to flaszka z całą pewnością pojedzie do Ciebie...bo jakoś tak głupio:)

tym bardziej wyślę do Ciebie butelczynę jak staną u mnie 40.....bo stawiałeś na mnie.....

No ja też:((

Spoko. Jakbym miał kasę to jutro bym je sprawdził w 18 m, żeby mieć to za sobą.Bo co do 40-tek to nie ma co pytać, tylko sprawdzić i ewentualnie innym udzielać rad . Najlepszego.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Tak ,S25 maja nowego wlasciciela, a ja z niecierpliwoscia czekam na shl5.

Szkoda ze w miedzy czasie zaliczam przeprowadzke bo nie bede mogl porownac kolumn w tym samym pomieszczeniu.

Będziesz Pan zadowolony:)

Panowie mam prośbę,tak mnie Miroslav zainspirował że chciałbym poeksperymentować z otwartymi standami dla moich trójek. Dotychczas z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć,ż Skylany wypełnione sky premium fill są standami idealnymi:)ale jak w życiu,może okazać się,że może być jeszcze lepiej. Proszę Was o pomoc we wskazaniu otwartych na 4 nogach standów dla p3esr,materiał dowolny,drewno,metal,kompozyt łot ewer,byle były dostępne w Polsce,żeby można było je wypożyczyć. Może ktoś z Was zlecił,lub sam wykonał takie konstrukcje,będę wdzięczny za informacje,jak to gra,kto to i gdzie wykonał,czy lepsze drewno,czy metal jaka wysokość i ile to kosztowało. Wykluczam z tego standy pewnej firmy,które kosztują ok. 2000€

Dzięki za pomoc.

myślę że warto zainteresować się otwartymi standami do Harbetha.....kiedyś rozmawiałem z gościem który miał shl5 i przerobił

wszelkie możliwe standy StandArt, Rogoz, Skylan i otwarte standy ....najlepszy dzwięk uzyskał na otwartych

przeszedł na m40.1 i pozostał przy otwartych....słuchałem kiedyś p3 na StandArtach (cienko) postawiłem na skylany (super)

myślę że na otwartych p3 jak też i inne Harbethy potrafią zabrzmieć jeszcze lepiej....taka jest moja teoria

im lżejszy stand i bardziej otwarty tym lepiej sprawdza sie z Harbethami......

Gość jamówię

(Konto usunięte)

myślę że warto zainteresować się otwartymi standami do Harbetha.....kiedyś rozmawiałem z gościem który miał shl5 i przerobił

wszelkie możliwe standy StandArt, Rogoz, Skylan i otwarte standy ....najlepszy dzwięk uzyskał na otwartych

przeszedł na m40.1 i pozostał przy otwartych....słuchałem kiedyś p3 na StandArtach (cienko) postawiłem na skylany (super)

myślę że na otwartych p3 jak też i inne Harbethy potrafią zabrzmieć jeszcze lepiej....taka jest moja teoria

im lżejszy stand i bardziej otwarty tym lepiej sprawdza sie z Harbethami......

Chciałbym to sprawdzić,widziałeś taki otwarty stand do p3?można to gdzieś wypożyczyć? i podstawowe pytanie,drewno,metal a może kompozyt?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.