Skocz do zawartości
IGNORED

cd tranzystorowe kontra cd z lampą

tomaen

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

kichanadeta, 6 Mar 2009, 10:30

>Nie potrafisz udzielic prostej odpowiedzi?

>Jak do tej pory wszystkie Twoje posty sa zagmatwane nigdy nie ma konkretow. Jesli brak Ci argument

>lub nie wiesz co odpowiedziec odsylasz do swoich linkow. Nie atakuje Cie chcialbym poprostu wiedziec

W moich postach jako jedynych są konkrety, albo odniesienia do nich.

>po co budujesz 12 kanalowy wzmak,

Żeby to wiedziesz wystarczyłoby wejść w mój wątek o Orionie i PRZECZYTAĆ.

To sa kolumny aktywne, każdy głośnik ma swój osobny wzmacniacz i kawałek zwrotnicy. Jasne ?

4 będą nie wykorzystane, ale je można wykorzystać do dodatkowego suba.

Ale to wszystko pisałem na forum i w blogu...

Wybacz, jeśli poczułeś się niesłusznie obrażony, ale co ja mam pomyśleć jeśli odpowiedź jest jasna, albo już na to odpowiadałem i to nawet chyba Tobie...

XYZPaweł

Nie wiesz co mówisz, ludzie odróżniaja wzmak lampowy od trana w testach ABX, TYLKO wtedy, gdy widać

>to na pomiarach (gdy jest zafalowana charakterystyka). Rozumiesz to ?

Jestem następną z kolei osobą w tym wątku, która nie wie co mówi:) W sumie wychodzi na to, że jedynie XYZ wie co mówi, reszta pieprzy głupoty. Przepraszam Waszą Abeixsowską Nadświadomą Iluminescencję, że raczyłem zakłócić Wasz spokój.

Gość

(Konto usunięte)

Wij, 6 Mar 2009, 11:17

>Nie wiesz co mówisz, ludzie odróżniaja wzmak lampowy od trana w testach ABX, TYLKO wtedy, gdy widać

>>to na pomiarach (gdy jest zafalowana charakterystyka). Rozumiesz to ?

>Jestem następną z kolei osobą w tym wątku, która nie wie co mówi:) W sumie wychodzi na to, że

>jedynie XYZ wie co mówi, reszta pieprzy głupoty.

Wiesz co, spróbuj chociaż raz odpowiedzieć MERYTORYCZNIE. Potrafisz ?

Tylko nie pisz, że włączasz i słyszysz, bo to nie jest odpowiedź merytoryczna :)

ABXPaweł

Wiesz co, spróbuj chociaż raz odpowiedzieć MERYTORYCZNIE. Potrafisz ?

>Tylko nie pisz, że włączasz i słyszysz, bo to nie jest odpowiedź merytoryczna :)

Sęk w tym, że z Waszą Abeixowską Nadswiadomą Iluminescencja nie da się o audio rozmawiać ani merytorycznie, ani niemerytorycznie. Nie ma sensu śmiecić. Bez odbioru.

XYZPaweł jest typowym przykładem "nawróconego". Żeby udowodnić sobie, że miał rację zmieniając światopogląd popada w coraz większy fanatyzm - a to prowadzi prosto do obłędu. Jest świętszy od Papieża. Byłby z pewnością świetnym inkwizytorem - w tym fachu Prawda jest tylko jedna i Ty ją znasz, prawda XYZPaweł ? Reszta ludzi to głupcy, którzy błądzą.

Nie znam się na elektronice pomiarach itd ale wiem jedno, że pomiedzy poszczególnymi komponentami są róznice - czasami nawet znaczne.

Tak samo są znaczące różnice pomiedzy High-Endem a klasą średnią, nie mówiąc już o budżetówce.

High-End daje poczucie realizmu, którego tańsze komponenty nie są w stanie osiągnąć.

We wszystkim co człowiek tworzy jest grupa produktów elitarnych - drogich ale wyjątkowych pod jakimś względem. Płacimy tyle za poczucie wyjątkowości, że posiadmy coś czego większość nie ma.

Na szczeście High-End nie tylko ładnie wygląda, jest rzadki (nie zawsze - np. NAIM) ale również świetnie gra. Na poziomie jaki tańsze komponenty nie są w stanie osiągnąć.

pozdrawiam i życzę zdrowego rozsądku oraz otwartości na świat

zamykanie się w skorpie własnych niezmiennych poglądów zawsze prowadzi do fanatyzmu, a nawet jeszcze gorzej ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Do XYZpawel,człowieku takich absurdów jakie wypisujesz na tym forum to się znieść nie da,z jednej strony piszesz o ślepych odsłuchach,testach że mówią całą prawdę o sprzęcie i podajesz przykłady drogiego sprzętu który wypadł słabiej od budżetowego chłamu,podajesz linki itp.

a sam robisz projekt Orion gdzie sama końcówka mocy kosztuje 12k?????

później jeśli mowa o sprzęcie lampowym powołujesz się na przeprowadzone pomiary i dane techniczne,powiedz ile osób ma sprzęt do robienia pomiarów,każdy idzie do salonu i odsłuchuje sprzęt na ucho,nawet jak prędzej przeczytał w prasie czy na forum od takiego oszołoma jak ty że sprzęt A jest lepszy od sprzętu B,to jak mu zagra sprzęt A lepiej to go kupi oleje parametry techniczne bo one nie grają,może grają w twojej głowie ;-)

zarzucasz właścicielowi lamy że to moda i chęć wyróżnienia się,a mi się wydaje że ty jesteś taką osobą,proszę toto twój wpis,cytuje

-Żeby to wiedziesz wystarczyłoby wejść w mój wątek o Orionie i PRZECZYTAĆ.

-To sa kolumny aktywne, każdy głośnik ma swój osobny wzmacniacz i kawałek zwrotnicy. Jasne ?

-4 będą nie wykorzystane, ale je można wykorzystać do dodatkowego suba.

-Ale to wszystko pisałem na forum i w blogu...

> tomaen

Sorki, nie zaglądałem tutaj przez chwilę.

A co do odtwarzacza - napisałem DVD z uśmieszkiem, nie?

Wracając do lampy na wyjściu - IMHO nie ma najmniejszego znaczenia czy tor wyjściowy jest na lampie, tranzystorach czy opampach. Ważne jest, aby był zrobiony z głową. Miałem już źródło z tranzystorem na wyjściu (AudioNemesis), lampą (Bluenote Koala Tube - i tam jest wyjście prawdziwie lampowe a nie bufor) i teraz mam na opampach (Linn). Każde z tych urządzeń ma swoje zalety i wady (choć Linn jak na razie ma tylko jedną - cenę :-)). Lampizacja, ulampowienie czy jak to zwał tanich odtwarzaczy ma sens - bo wymienia się często skopany układ analogowy na lepszy. Ale już na pewnym poziomie możemy mówić o preferencjach i gustach - bo tam rozwiązania są równoważne - np. Accu czy Lux - versus AN czy AMR. Nie ma więc reguły - wszystko zależy od konkretnego rozwiązania. Życzę więc szczęścia w poszukiwaniach swojego dźwięku. Gonienie króliczka to czasem fajna zabawa.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

ty, ABXPawel - skoro ludzie rozróżniają tranzystor i lampę tylko wtedy gdy jeden jest uszkodzony i ma pofalowaną charakterystyke to skąd w ogóle krytyka lamp i że niby takie złe są? skoro grają jednak dobrze i są nie od odróżnienia od doskonałych tranzystorowych? Chłopie, to się zdecyduj, grają tak samo lampowce czy jest to chłam który nie gra i sieje zniekształceniami?

Witam kolegow. Tak czytam Wasze wypowiedzi i zastanawiam sie co o tym myslicie???

Magnat MCD 850

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy takowy moze zagrac dobrze czy tylko lampy bardziej dla picu.....?

Pozdrawiam :)

post-11746-100001404 1236366996_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Lampa nie umiera nigdy"

Gość

(Konto usunięte)

McGyver, 6 Mar 2009, 11:35

>A odpowiedź że w jakimśtam linku napisali że w testach ABX nie słyszą jest merytoryczna?

Wyobraż sobie, że takich linków jest 100, a kontrlinków: ZERO. Co ty na to ?

Gość

(Konto usunięte)

Wij, 6 Mar 2009, 11:37

>ABXPaweł

>

>Wiesz co, spróbuj chociaż raz odpowiedzieć MERYTORYCZNIE. Potrafisz ?

>Sęk w tym, że z Waszą Abeixowską Nadswiadomą Iluminescencja nie da się o audio rozmawiać ani

>merytorycznie, ani niemerytorycznie. Nie ma sensu śmiecić. Bez odbioru.

Na Twoim miejscu miałbym HONOR i nic bym nie odpowiedział. Widocznie tego Ci brakuje.

Gość

(Konto usunięte)

amplifon, 6 Mar 2009, 19:39

>=>XYZPawel

>A ty na czym żerujesz????

>Kończę polemikę bo sięga bruku.

Miej HONOR i napisz: NIE WIEM.

Tak wychodzi śmiesznie :)

Ale wiedziałem, że nie odpowiesz: bo to ja mam rację :)

Taki life.

Producenci Voodoo mają ciężki chleb ze mną.

"Wyobraż sobie, że takich linków jest 100, a kontrlinków: ZERO. Co ty na to ?"

Nie do mnie, ale postaram się odpowiedzieć, juz to chyba zreszta pisałem kiedyś - ludzkie ucho i cała fizjologia z psychiką uczestniczą w procesie słuchania i przeżywania muzyki, jeżeli dla kogoś na wzmacniaczu A muzyka, która do niego dociera jest przyjemniejsza i taką woli to kupi ten wzmacniacz a nie wzmacniacz B, który ma lepsze parametry zmierzalne, albo nawet takie same a kosztuje mniej, ale przetwarza muzyke inaczej niż A. I dlatego nie ma tych kontrlinków, a w zasadzie to jest mnóstwo - prawie cały ten i wszystkie pozostałe, w których lansujesz to, co lansujesz - wpisy wszystkich pozostałych forumowiczów, którzy gdzieś mają pomiary, bo nie o to w życiu chodzi, żeby mieć i słuchać najlepszych wzmacniaczy, czy w ogóle sprzętów według wyników pomiarów testów, itd.

ABXPaweł

>>

>>Wiesz co, spróbuj chociaż raz odpowiedzieć MERYTORYCZNIE. Potrafisz ?

>>Sęk w tym, że z Waszą Abeixowską Nadswiadomą Iluminescencja nie da się o audio rozmawiać ani

>>merytorycznie, ani niemerytorycznie. Nie ma sensu śmiecić. Bez odbioru.

>

>Na Twoim miejscu miałbym HONOR i nic bym nie odpowiedział. Widocznie tego Ci brakuje.

49572 Jaki wzmacniacz do CD Technics ...

Oto odpowiedż na twój zarzut.

>Więcej czytaj, mniej pisz.

włąśnie Cię czytam i zaprzeczasz sam sobie. To jak, lampy nie grają czy są nie do odróżnienia w teście ABX od tranzystora? jaka wersja teraz jest bardziej odpowiednia? w którą stronę chcesz nagiąć?

mieli rację, ze Cię wy***ali z AH - nie jesteś w stanie dyskutować - nie jesteś w stanie argumentować a jak Cię ktoś złapie na manipulowaniu to jesteś w stanie napisać najwyżej to:

>Więcej czytaj, mniej pisz.

a jak było z tym podawaniem rozmiaru głośnika - w orionie podawałeś rozmiar kosza - tak jak się podaje, w głośniku Davisa podajesz średnice membrany a jak zwrócono Ci uwagę, ze źle podajesz rozmiar 13 to wszystkim pojechałeś z góry na dół, ze ch*ja wiedzą! (była to oczywista manipulacja - bo wiadomo, ze głośniki ro rozmiarze 13 cm też się stosuje w małych podłogówkach)

Widzę, że nie ważna jest prawda - wyznajesz jakąś tam filozofię i aby ją narzucić innym manipulujesz faktami, przytaczasz argumenty, które za chwilę gdzie indziej obalasz sugerując wszystkim, ze są nieukami. Stary, jesteś psycholem owładniętym jakąś ideą i już chyba nie panujesz nad sobą. Kilka razy ambitnie próbowałem jednak rzeczoiwo się odezwać do Ciebie - ale nie zasługujesz na to. Jak grochem o ścianę.

XYZpaweł

Jestem po kilku piwach...

Ja też:)

...ale za mało na rozmowę z Tobą, ciągle nie dorastasz mi do pięt...

Chwała Bogu! Dwóch idiotów takich jak ty, to byłaby juz przesada. Jeden w zupełnosci wystarczy.:)

Gość

(Konto usunięte)

Seba78, 6 Mar 2009, 23:31

>>Więcej czytaj, mniej pisz.

>włąśnie Cię czytam i zaprzeczasz sam sobie. To jak, lampy nie grają czy są nie do odróżnienia w

>teście ABX od tranzystora?

oczywiście, że nie "grają", tylko czasami zniekształcają dźwięk, zależnie od tolerancji odbiornika.

>a jak było z tym podawaniem rozmiaru głośnika - w orionie podawałeś rozmiar kosza -

nigdzie nie podawałem "rozmiaru kosza". Pudło. Jak zwykle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.