Skocz do zawartości
IGNORED

D-NFB amplifier

phoros

Rekomendowane odpowiedzi

Nierozumiem ... w jakim celu ?

Przyglądnij się ścieżkom to zrozumiesz, a jak nie to powiedzmy, ze taki miałem kaprys.

Czy moglibyście pomierzyć składową stałą na wyjściu ampa , naturalnie po ustaleniu warunków pracy ? Bardzo jestem ciekaw....

0mV

Wzmacniacz gra już w stereo przy biasie 0,5A i muszę przyznać, że jest bardzo dobrze. Nie będę się rozpisywał, ponieważ jest za wcześnie. Pozostało ustawić jeszcze zniekształcenia.

W tym miejscu chciałbym serdecznie podziękować Henrykowi za świetnie dopracowany projekt, pomoc w budowie i uruchomieniu. APY’emu za życzliwość i poratowanie „chłodzeniem” ;) Miałem przyjemność poznać obu osobiście, są to osoby przesympatyczne i pełne pasji. Oczywiście Phorosowi za umieszczenie schematu i wsparcie projektu, jak również twórcy pierwowzoru, Shinichi Kamijo.

Jak wygląda sprawa PCB pod zabezpieczenia?

A wygląda następująco:

wczoraj minął termin i został przełożony na środę-czwartek, więc jest szansa, że w piątek będą odebrane.

PCB DC_Protection + Przyłącze_AC są już u BB84 i prosiłbym zainteresowane osoby o wpłatę na te same konto na które robione pyły wpłaty na PCB do D-NFB, no chyba, ąe z niektórymi osobami inaczej uzgodniłem.

Jeden komplet PCB DC_Protection + Przyłącze_AC kosztuje 12,00PLN plus koszty przesyłki w wysokości 6,00PLN

• 2 tygodnie później...

Co taka cisza ? wszyscy polutowali i słuchają, czy wrzucili do szuflady ?

Mój się lutuje, niestety nie moją lutownicą,

ale wróci do mnie wygrzany i z komentarzem.

PS

Płytki z zabezpieczeniami jeszcze są?

Mój się lutuje, niestety nie moją lutownicą,

ale wróci do mnie wygrzany i z komentarzem.

PS

Płytki z zabezpieczeniami jeszcze są?

PCB DC_Protection + Przyłącze_AC są już u BB84 i prosiłbym zainteresowane osoby o wpłatę na te same konto na które robione pyły wpłaty na PCB do D-NFB, no chyba, ąe z niektórymi osobami inaczej uzgodniłem.

Jeden komplet PCB DC_Protection + Przyłącze_AC kosztuje 12,00PLN plus koszty przesyłki w wysokości 6,00PLN

Ci którzy wpłacili już powinni je mieć.

Skoro się pytam, a nie ma mnie na liście to tak.

No ale jak nie ma to trudno.

Jak nie jak tak

Lista na PCB DC_Protection + Przyłącze_AC zamknięta.

1. MBWAS010 -> 2 szt.

2. kjeld -> 2 szt.

3. BB84 -> 1 szt.

4. m0ty1 -> 2 szt.

5. Waldi_06 -> 2szt

6. APY -> 2szt.

7. Irek 10 -> 2szt

8. mirfak -> 2 szt.

9. ludo -> 2 szt

10. Henryk Kwinto -> 4 szt.

11. Piotr_P -> 2 szt.

Jeśli chodzi o transformatory toroidalne od Lachowskiego w konfiguracji audio mogę je polecić, są praktycznie bezgłośne. Ja płaciłem około 300-350 zł, nie pamiętam dokładnie. Co ciekawe, przy całym bałaganie w kablach (sygnałowe lecą blisko transformatorów itp.) w głośnikach mam kompletną ciszę.

Witam,

Odnośnie transformatorów z toroidy.pl to w połowie lutego dostałem następującą wycenę:

TS300VA 230/2x24V - 148,50 zł netto + 23% VAT/szt

TS50VA 230/2x18V - 66,00 zł netto + 23% VAT/szt

Wczoraj odwiedziłem rodziców. Okazało się, że płytki do DC_protection i przyłącza AC czkają na mnie od ponad tygodnia. Dziękuję!

Obecnie walczę z zamocowaniem tranzystorów do testowego kawałka radiatora i w najbliższym tygodniu planuję uruchomić końcówki. Potem zostanie zebranie środków finansowych na docelowe trafka… Koledzy podzielili byście się pomysłem na ładne ubranko dla naszych klocuszków!

Napisz dokładnie co konkretnie kupiłeś i za ile bo ja zrozumiałem że to kwota za 2 trafa główne + 2 pomocnicze do D-NFB.

Ale podejrzewam że jestem w błędzie....

Popatrz jeszcze raz na moją poprzednią wypowiedź. Gdzie tam widzisz wzmiankę o trafach pomocniczych ?

Zamiast udzielić odpowiedzi to Ty zadajesz pytanie..... A ja pytałem jakie konkretnie trafa zamawiałeś.

Gdy się coś pisze to dobrze jest nawet kilka razy przeczytać to co się napisało przed wysłaniem tego gdziekolwiek bo może się okazać że wypowiedź będzie dla innych niezrozumiała.

Kacapia WON za Don !!!!

Do mnie też dotarły płytki do CD_Protection i zauważyłem błąd na płytce z bezpiecznikami. W Eafle package dla bezpiecznika ma centralne otwór o średnicy 3mm. Pamiętałem aby ten otwór usunąć ale przyznam się bez bicia zapomniałem i teraz ten otwór wyszedł na ścieżkach i mocno je osłabił. Trzeba by te ścieżki wzmocnić przewodem od strony druku. Bardzo przepraszam za ta wpadkę i jeżeli ktoś bardzo będzie nalegał to przy jakiejś okazji domówię poprawione płytki.

Odnośnie transformatorów do końcówki mocy o których zresztą już pisałem. Ja mam z Trafber 2x24V i prądzie dla każdego pierwotnego 6,5A z uzwojeniem pierwotnym nawiniętym jako pierwszym, zalewane w puszce, całkowicie bezgłośne i płaciłem 120PLN od sztuki. Przy ilości powyżej 20szt. miały być po 110PLN ale to było już jakiś czas temu i musiałbym odświeżyć temat. Do części napięciowej zastosowałem takie jak wymienił BB84.

Hej, długo czekałeś na trafa od Trafbera? Cena atrakcyjna w porównaniu z Toroidy.

Początek współpracy z Trafber był trudny. Nie odpisywali na maile, zero kontaktu ale w rozmowach telefonicznych dało się ustalić dobre terminy wykonania 7-10 dni. Po którymś razie gdy nie odpowiadali nieco ich uświadomiłem o konkurencji i działaniach firmy odnośnie kontaktu z klientem i teraz jest już OK. Nawet jak potrzebowałem 4 trafa na szybko to po 4 dniach wysłali.

Chyba odczuwają skutki działania konkurencji i bardziej dbają o klienta.

Zamiast udzielić odpowiedzi to Ty zadajesz pytanie..... A ja pytałem jakie konkretnie trafa zamawiałeś.

Gdy się coś pisze to dobrze jest nawet kilka razy przeczytać to co się napisało przed wysłaniem tego gdziekolwiek bo może się okazać że wypowiedź będzie dla innych niezrozumiała.

Więc popatrz jeszcze raz na poprzednie moje wypowiedzi i przeczytaj je ze zrozumieniem. Na poprzedniej stronie napisałem, że polecam transformatory główne 250-300W, a pomocnicze INDEL 16VA 2x15VAC.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.