Skocz do zawartości
IGNORED

Dobrze brzmiące tłoczenia z polską muzą

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

>>> Daniel, to chyba słuchaliśmy różnych "Ohyd" ;) Ta płyta z punktu widzenia realizaci jest "Ohydna"! Nie trzyma niczego ani lokalizacji, ani barwy .... - mam ją na półce tylko ze względu na sentyment do zespołu i czasów ...

U mnie pokazową płytą obrazującą dramatycznie fatalną jakość polskich winyli jest ...Nothing like the sun Stinga MUZY VS ...Nothing like the sun niemieckie tłoczenie :-) jakby porównywać 10 kopię na kasecie vs cd :-] PRZEPAŚĆ nieskończenie strome zbocze ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

nikx

dziwne,moja gra dobrze w porównaniu na przykład do debiutu lombardu jest to przepaść.No ale zobaczymy po zmianie wkładki na lepszą,czyli jutro/pojutrze.

piroman,

single tonpressu zawyczaj są świetnie zrealizowane no i 45 rpm robi swoje :) gorzej z ich stanem(papierowe okładki) ale jak się trafi na dobrze zachowany to przyjemność ogromna.

Potwierdzam, że firma "Wifon" (byłem jej pracownikiem) nie posiadała swojej tłoczni, 90% płyt to jeszcze radziecka "Miełodija", reszta to Pronit Pionki. Okładki do nich były drukowane w Bratysławie jeszcze Czechosłowacji. Master był głównie zgrywany w Polskim Radiu, dlatego różnie to z nim bywało. Te płyty z Miełodji jak na tamte czasy miały powiedzmy przyzwoitą jakość ze względu na dość dobrą zachodnią linię technologiczną (nie znam nazwy), Pronit raczej tragedia. Teraz ciężko mi powiedzieć, gdzie które tytuły były tłoczone. Ten ciemno różowy label to na pewno Miełodija. To tak w skrócie.

Pozdr

Ta jest wytłoczona super !!! - nie przegapcie jak traficie gdześ na pchlim targu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Też mam pożyczone tonpressowskie "Unknown Pleasures" JD, no i na tyle dobrze to brzmi, że kopia jest już na kasecie (TDK FE90 wystarczy). "The Last Concert" Marka i Vacka też chyba jutro będzie kopiowany.

wprawdzie nie polska muza,ale pronit.Zastanawiam się nad kupnem takiej płyty,słuchał ktoś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

myłem, czyściłem, odtwarzałem w obecności ramienia ze szczoteczką antystatyczną.. jak strzelał i trzeszczał tak strzela i trzeszczy.. inne płyty grają czysto, a ta jedna, cholera nie chce.. co może być problemem??? mowa o - tangerine dream "poland".. czy ktoś posiada tę płytę?? czy macie ten sam problem?? żeby to był - pieprzony "fog".. uszłoby, ale prekursorzy elektroniki... masakra jakaś!!!

>>>VA Backstage Pass>>>

Nie jestem audiozboczeńcem ale płyta jest wytłoczona fatalnie.Radzę poszukać tłoczeń zachodnich.

pzdr

MUSIC NON STOP

przemek696

Ha, sluchalem jej wiele razy. Tobie tez ostatni kawalek z 1 strony przy dzwiekach telefonu tak nieprzyjemnie trzeszczy?

A w przypadku punkowych plyt jakoscia dzwieku bym sie nie podniecal. Producja tych nagran byla...jaka byla. Za pare funciakow muzycy wynajmowali studio na godziny i jak nie trafili z realizatorem to wychodzila kicha. ( porownaj Warsaw i wlasnie Joy Division ).

Jest wątek o jakości naszych płyt licencyjnych? "Tunnel Of Love" Springsteena zaskakująco dobrze, choć trochę sterylnie, jak CD.

Mam też kilka pozycji Balkantonu. Przeważnie brakuje góry lub jest rozmyta.

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

A to dopiero.Ciekawe czy coś z tego wyjdzie.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.