Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 603 s1 + Denon 1560 Co sądzicie ??

djkwintus

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

dosyć często wiele osób łączy urządzenia DENON z kolumnami B&W, efekt wielu się podoba. Ogólnie będzie to brzmienie dynamiczne i szczegółowe, martwić trochę może cofnięty środek pasma, brak bezpośredności wokali. Dużym plusem będzie bas.

djkwintus, 24 Mar 2009, 08:59

>"zakuć" oczywiście :)))

Sorry "zakłuć" oczywiście:)

Jesli Twój Denon ma podobne cechy brzmieniowe jak pozostałe (prawdopodobnie), to w życiu nie połączyłbym go z B&W. Z tym, że jest to kwestia preferencji i gustu.

Nie możesz sprawdzić przed zakupem?

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

cos mam z klawiaturką od kompa :))) literki zjada :))

Mysle że mógłbym sprawdzić. Znajomy podłączył 560-tke do tych samych głośników.

Zagrało mu to dobrze, bez ostrości, osuszenia, jak to mówią, ciepła strona neutralności.

a 1560 to przecież lepsze urządzenie.

Lepsze może... lepiej wyostrzyć górę:) I co wtedy?

Najlepiej sprawdzić.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Witam, mam pma-1060 zestawione z Kef Q5. Dźwięk bardzo szczegółowy, bardzo dużo detali, zwłaszcza wszelkiego rodzaju talerze perkusyjne, cymbałki, gitary akustyczne. Piękne, mocne wokale delikatnie wysunięte do przodu, średnica cofnięta, natomiast bas mocny, "mięsisty", głęboki, dobrze kontrolowany, nisko schodzący. Nie słyszałem tych B&W, ale jeżeli mają tendencję do wyostrzania góry to będziesz miał krew z uszu. Chyba, że będziesz korygował dźwięk kablami.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Denon PMA 1560 to okropny suchotnik grajacy dosc jasnym dzwiekiem. Odradzam polaczenie z Bowersami. Chyba ze ktos lubi klucie w uszy. Temu wzmakowi brakuje muzykalnosci (mialem swego czasu takie dwa). Jesli zas chodzi o sam dzwiek znacznie lepsze w tej samej klasie cenowej sa: Yamaha AX 900 i Harman Kardon PM 665 Vxi.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jesli mialbym zestawiac Denona z Bowersami to tylko poprzednika PMA 1560 - PMA 1520. Swietny piec. Bardzo muzykalny grajacy miekko i dosc detalicznie. Swego czasu oceniony jako Referenzklasse.

Owszem Marantz cd 6000 to słaby cd ale gram równiez na HK 7625 - zdecydowanie lepszy. Wzmacniacz potrzebuje tymczasowo bo i tak przymierzam się do zmiany systemu. Myślałem o Denonie bo gra neutralnie a jako pierwszy element zmieniam cd na Wadia i jakiś czas będę musiał ja połączyć z tym wzmakiem (dlatego zależy mi na naturalności brzmienia).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.