Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  251 członków

Vincent Klub
IGNORED

Klub miłośników marki VINCENT

Rekomendowane odpowiedzi

Przydało się pomogłem ? Naciśnij na serducho po prawej jako małe dziękuję 😉

Edytowane przez Marcin.H
  • 4 tygodnie później...

Cześć kochani. 

pytanie o odtwarzacz CD.  
szukam do Vincenta SV 236. 
Jakie są różnice między CD s6, a CD s7 oraz czy CD s7 różni się tylko tym, że wbudowany DAC. 

Miłego dnia. 

Cześć kochani. 

pytanie o odtwarzacz CD.  
szukam do Vincenta SV 236. 
Jakie są różnice między CD s6, a CD s7 oraz czy CD s7 DAĆ różni się tylko tym, że wbudowany DAC. 

Miłego dnia. 

• 4 tygodnie później...

Witam Wszystkich

Mam problem z moim CD-S7 może ktoś pomoże. Zaczęło się od tego ,że zacinała się szuflada odtwarzacza, nie chciała się otworzyć. Udawało się ją otworzyć po kilku włączeniach i wyłączeniach CD. Teraz zablokowała się całkowicie i się nie otwiera, dodatkowo przestał się świecić wyświetlacz odtwarzacza. Samo zasilanie i wygrzewanie działa, lampy też się żarzą, oko wyświetlacza też się świeci. Co może być przyczyną ,że odtwarzacz nie działa?

Mamy nowość czyli lift SV-500 oznaczony jako Mk.

Przy okazji zdrożał o 50%...

Vincent-Audio-SV-500MK-front-750x430 (1).jpg

Vincent-Audio-SV-500MK-rear-1024x538.jpg

Vincent-Audio-SV-500MK-inside.jpg

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 3 tygodnie później...
W dniu 27.11.2024 o 12:08, marek-1969 napisał:

Mamy nowość czyli lift SV-500 oznaczony jako Mk.

Przy okazji zdrożał o 50%...

Vincent-Audio-SV-500MK-front-750x430 (1).jpg

Vincent-Audio-SV-500MK-rear-1024x538.jpg

Vincent-Audio-SV-500MK-inside.jpg

z budowy to widać, że to odchudzona wersja Sv237. Nie wiem jaka jest jego cena obecnie ale dźwiękowo to chyba szału nie ma....

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

11 godzin temu, Nurek napisał:

z budowy to widać, że to odchudzona wersja Sv237. Nie wiem jaka jest jego cena obecnie ale dźwiękowo to chyba szału nie ma....

Ja bym powiedział więcej przypomina budową taga harmony hta-1000b😁

1500 € , stary 1000.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

8 godzin temu, Matys2486 napisał:

Ja bym powiedział więcej przypomina budową taga harmony hta-1000b😁

He he he no tak. Ale najwięcej podobieństw jest jednak z SV-228, tylko uboższy.... 😄 

Edytowane przez Nurek

W dniu 15.12.2024 o 20:28, Nurek napisał:

Prawie wszystkie są tak samo zbudowane zmieniają się tylko kondensatory i parę małych rzeczy.

Zanim Vincent zmieni coś naprawdę w swoich wzmacniaczach tak jak ja to zrobiłem i opisywałem wcześniej na rynek wyjdzie jeszcze parę nowych modeli które będą w gazetach opisywane jako high end . A tak naprawdę wszystko oparte na jak dla mnie najlepszej konstrukcji 237 . 
I ta konstrukcja naprawdę może zaskoczyć wystarczy wymienić parę rzeczy reszta wzaz z układem jest dobrze przemyślana 

1 godzinę temu, Marcin.H napisał:

Prawie wszystkie są tak samo zbudowane zmieniają się tylko kondensatory i parę małych rzeczy.

Zanim Vincent zmieni coś naprawdę w swoich wzmacniaczach tak jak ja to zrobiłem i opisywałem wcześniej na rynek wyjdzie jeszcze parę nowych modeli które będą w gazetach opisywane jako high end . A tak naprawdę wszystko oparte na jak dla mnie najlepszej konstrukcji 237 . 
I ta konstrukcja naprawdę może zaskoczyć wystarczy wymienić parę rzeczy reszta wzaz z układem jest dobrze przemyślana 

Cześć,

Chyba coś przeoczyłem ale przeszukałem klub i nie znalazłem Twojej modyfikacji Vincenta. Czy mógłbyś ją jeszcze raz podesłać?

4 minuty temu, Marcin.H napisał:

Chyba na stronie 57 😁

A! no tak! Sprawdziłem dużo dalej wstecz a miałem to pod nosem. I jeszcze dyskutowaliśmy, skleroza! Czyli chodziło o upgrade kondensatora C201. Dzięki!

Gdy by ktoś chciał będzie super DAC do sprzedania ŁKS 005 . To też taki mały TYP . Grał przeciwko w teście holo audio za 7000 Euro . Pisałem w inny wątku . 

228 nie słuchałem,ale przed 237 miałem 227 i ten grał lżej, brzmienie nie było tak dociążone jak w 237,bardziej była podkreślona średnica.

Bardzo fajne granie z mniejszym "dodatkiem" lamp.

37 minut temu, darwroc napisał:

228 nie słuchałem,ale przed 237 miałem 227 i ten grał lżej, brzmienie nie było tak dociążone jak w 237,bardziej była podkreślona średnica.

Bardzo fajne granie z mniejszym "dodatkiem" lamp.

Czyli 227 gra bardziej rozdzielczo niż 237?

Raczej nie, 237 gra dźwiękiem bardziej dociażonym,a 227 lżejszym,ale rozdzielczość jest na podobnym poziomie.

237 ma taką przewagę,że ma 2 rodzaje lamp i łatwiej jest modelować brzmienie,np.jak dałem 12ax7 jasną,detaliczną Philips miniwatt a zamiast 6n1p jasne sylvanie 6bq7a,to otrzymałem lekki,przestrzenny,napowietrzony dzwięk.

W 227 z tego co pamiętam są 3 12ax7,raz że ceny tych lamp zwariowały(mam na myśli stara produkcję)to żonglerka lampami jest ograniczona.

A dlaczego pytasz?

2 godziny temu, darwroc napisał:

dlaczego pytasz?

Zastanawiam się nad wzmacniaczem do Audiovector R1. Kiedyś słuchałem 237 MK1 z Audiovectorami i dobrze to grało, ale czułem że wzmacniacz wycina detale

4 minuty temu, Qaz12 napisał:

Zastanawiam się nad wzmacniaczem do Audiovector R1. Kiedyś słuchałem 237 MK1 z Audiovectorami i dobrze to grało, ale czułem że wzmacniacz wycina detale

Jestem posiadaczem 227 jeśli masz ochotę podjechać posłuchać zapraszam;)ale nie jest seryjnym 227 😉 trochę zmienione za pomocą Marcina z forum 😉

W dniu 30.12.2024 o 14:00, Qaz12 napisał:

Jeśli brzmienie Ci nie leżało,to może coś innego. 

Warto poszukać,posłuchać,salony wypożyczają do domu,niektóre wręcz zachęcają. 

A 237 faktycznie górę mógł by mieć bardziej otwartą, ale to już trzeba z konkretnymi kolumnami zostawić, Ty tak zrobiłeś,nie wyszło,to szukamy dalej.

5 godzin temu, darwroc napisał:

A 237 faktycznie górę mógł by mieć bardziej otwartą, ale to już trzeba z konkretnymi kolumnami zostawić, Ty tak zrobiłeś,nie wyszło,to szukamy dalej.

Jestem otwarty na Wasze propozycje 😊

W dniu 28.12.2024 o 15:21, Marcin.H napisał:

I co udało się komuś dotrzeć do schematu Vincenta najlepiej SV 237 . ? 

Cześć,

Niestety nigdzie nie ma. Kiedyś rozmawiałem z serwisem w Wawie, facet się wahał ale ostatecznie nie udostępnił. Może ktoś by wiedział, gdzie serwisówkę można kupić?

Mogę nawet ją kupić nie ma problemu potrzebował bym tylko link. 

W dniu 31.12.2024 o 14:22, darwroc napisał:

Chyba że zmienisz dwa kondensatory w V1 na mundorfa . I po sprawie zasypie cię detalami i górą 

Już wymieniłem na mundorf supreme.W zasilaniu i w pre.Różnica w detalu,w przestrzeni i separacji instrumentów jest zauważalna.

Ale kolega pytał o nowy,więc o takim pisałem.

20 minut temu, darwroc napisał:

Już wymieniłem na mundorf supreme.W zasilaniu i w pre.Różnica w detalu,w przestrzeni i separacji instrumentów jest zauważalna.

Ale kolega pytał o nowy,więc o takim pisałem.

a dysponujesz może schematem 237? albo instrukcją serwisową? 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.