Skocz do zawartości
IGNORED

Jest SACD w odtwarzaczach BluRay

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

moim zdaniem format się zmieni - nie wieadomo kiedy , nie wiadomo na jaki - ale żeby coś się przyjęło po CD to musi wprawiać ludzi w rzeczywisty zachwyt na masową skalę- i ma wrażenie że dzwiękowo i wizualnie - boje się że obraz 3D i BD ( który nawet ładnie się przyjął w domenie video i koncertów) to nawet będzie za mało.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Milo mi ze ostatnich kilka wpisow to wlasciwie potwierdzenie tego co napisalem juz na samym poczatku tego watku i od wielu miesiecy probuje udowodnic audioholikowi i spolce.

discomaniac71, 23 Sie 2009, 13:06

>audioholik troche wiecej szacunku dla interlokutorow. Nikt Cie tutaj nie zaczepia i nikt nie dybie

>na Twojego Pioneera tudziez Twoje zycie. Po prostu koledzy probuja Ci uswiadomic ze bladzisz.

disco ale przecież to głupota, nagranie hi-rez (SACD, DVD-A) brzmi lepiej niż nagranie low-res (16/44) jak możesz mówić że błądze?

z faktami się nie dyskutuje formaty wyższej rozdzielczości brzmią lepiej stąd wytwórnie audiofolskie przeszły już na nagraywanie w wyższej rozdzielczości, czy Soundmirror studio błądzi? czy Analaogue Producitions błądzi? czy Mobile Fidelity lub Reference Recordings błądzą? oczywiście, że nie.

Usilne trollowanie w każdym wątku na temat SACD, DVD-A, BD-A, FLAC 24/96 przez Ciebie i kilku innych kolegów tego nie zmieni.

iwanicki, 23 Sie 2009, 14:39

>moim zdaniem format się zmieni - nie wieadomo kiedy , nie wiadomo na jaki - ale żeby coś się

>przyjęło po CD to musi wprawiać ludzi w rzeczywisty zachwyt na masową skalę-

masy bardziej niż jakością dźwięku zachwycają się prostotą użycia czy mobilnością stąd też mp3 cieszy się z roku na rok rosnącą popularnością.

>discomaniac71, 23 Sie 2009, 21:31

>audioholik kto sponsoruje Twoja kampanie reklamowa na audiostereo.pl? Przyznaj sie;)

Sądząc po liczbie wpisów w tym wątku to Ty :-)

Nasz Don Quichote i jego wierny Sancho Pansa, mistrz tysiąca nicków ;-) nie poddadzą się nigdy. Nawet jak SACD zniknie bezpowrotnie, będą głosili że lepsze jutro było wczoraj.

Choćby tu przyszło tysiąc misiomorów i każdy zjadłby tysiąc kotletów to nie podźwigną mocy argumentu naszego ulubieńca "a u Was biją murzynów" czyli "niemożliwe jest aby gesty format grał lepiej niż rzadki". Sam to wielokrotnie sprawdził w toalecie ;-)

niedawno zachwalałem format SACD gdy porównywałem dźwięk z dvd denona 1940 czy tanim CD-48 Marantza.

Jednakże po zakupie CD Rotela RCD-971 zweryfikowałem swoje poglądy na temat SACD.

Od tej pory DVD odtwarza mi tylko filmy i nie czuję pociągu do sacd.

Format ten poległ z tym starym i w miarę tanim rotelem pod każdym względem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

O, audioholik strikes back :)

Panowie, tak poczytałem kilka postów i widzę, że znowu to samo. Aż się samo narzuca - czy naprawde nikt nie może mu dać posłuchać dobrego zestawu? To by raz na zawsze zamknęło temat.

Przy okazji jak już piszę, to chciałbym nieśmiało zapytać, gdzie ta zapowiadana pół roku temu śmierć CD, całkowite zaprzestanie jego produkcji i masowy atak SACD? Toż to miało być już na wiosnę :)

Już nie wspomnę o przynajmniej paru wspaniałych tytułach wydanych tylko na CD.

audioholik oczekuje na nowe SACD pionieera PDDDD-coś tam mkXXXXX

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

iwanicki, 24 Sie 2009, 09:26

>propozycja do admina -zakończyć ten wątek - nic nie wnosi do niczeog nie prowadzi

czy nic nie wnosi? wątek dotyczy odtwarzaczy hi-rez SACD/BluRay i z tego co widzę nie dubluje żadnego inngego wątku

PS propozycja do admina o usunięcie wpisów CD trolli twierdzących że nagrania w niskiej rozdzielczości brzmią lepiej niż hi-rez

jeszcze tylko brakuje nam tutaj na audiostereo żeby fani mp3 zaatakowali jakość SACD i Blu Ray Audio.. ech...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jesli coś jest przeznaczone do wszystkiego znaczy w konsekwencji, że jest do niczego.

xniwax, 24 Sie 2009, 21:24

bez przesady. telefony,komputery też są do niczego?

dobry CD i SACD w jednym też może dać uciechy. kto jak lubi.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Wesoły ten watek

zbig> :)

usmialem sie na pierwszych trzech stronach. Jak to ludzie, niewiedzac nic o rzeczy, zamknieci w paradoksach przeszlosci, wypowiadaja sie na tematy im zupelnie nieznane.

Diskomaniak, mam do Ciebie duzy szcunek, jako do znawcy tematu. Bardzo cenie twoja opinie, ale w tym watku dales popis.

Psioczenie na nowe, jest jak wymachiwanie kijem na ksiezyc. Czas, technologie, ludzie uplywają. Dzis to, jutro, co innego. Nic niejest wieczne. Wiec po co sie fqrviac, i szarpac o to co za chwile bedzie bez znaczenia. Wielu z nas ma sentyment do starych, dobrych czasów, co niezaczy, ze jest nam zakazane korzystanie z wygod i umilaczy zycia dnia dzisiejszego.

OPPO BD-83, uniwersalny player, dostarczajacy satysfakcjonujaca jakosc dzwieku, wszystkich obecnych formatow, wysmienity obraz dvd i bd, rewelacyjny ( co dzis jest rzadkoscia) "consumer service", dla wymagajacych DSD steaming, plus wszystkie mozliwe konverty.... i to za cene 1.5 dniówki ( dzieki uniknieciu sprzedazy pod "marka") Dlaczego nie?! Powiedz mi, wytlumacz, co masz naprzeciwko wygodzie w zamain za niewielka strate poczucia ze "mam tylko, co najlepsze". Skad pwenosc ze to co najlepsze jest lepsze? Caly wielki watek, zdiecia i madrosci. Ktos juz sluchal marantza 9004, denona 01, oppo83. Porownal je ktos z czymkolwiek w "slepym tescie"? Jesli nie, to o czym my mowimy? O duchach przeszłosci i demodach (denonach:)dzisiejszych czasów. Troche smieszne, niesadzicie?

Diskomaniak, popieram jednak twoje stanowisko i chardość. Tak trzymaj.

pozdr.fb.

SACD jest lepszym formatem.Oczywiście prawdziwe realizacje a nie przeróbki Z PCM.Dziwi mnie twierdzenie że jest inaczej.Wystarczy posłuchać dobrych SACD np.Ostatniej płyty AL DI Meoli wydanej w USA.Jest tam prawdziwy strumień DSD.

A że Cd dla wielu brzmi lepiej.Przyczyna tkwi w ułomności samego sprzętu audio.Prawdziwy SACD player jest optymalizowany pod ten format a nie odwrotnie.Odtwarzacze CD to odtwarzacze Cd a odtwarzacze SACD to odtwarzacze SACD.Jeżeli sacd jest dodatkiem w sprzęcie to trudno aby robił player to dobrze.

To jest własnie sedno sprawy. Aplikacja w nowych odwarzaczach budżetowych owego formatu jest zabiegiem tylko markietingowym i sprowadza się do sprzedania miernego produktu z nowym znaczkiem np. SACD. Zgodzę się absolutnie, iż odtwarzacze zrobione pod kątem nowego formatu warte są poznania.

Zabiegi markitingowe dot. SACD znane są od ładnych kilku lat, nalepianie lśniących logo SACD na aplitunery do kina domowego Philipsa - straszne i śmieszne.

Tylko, że kolega audioholik forsuje swoje tezy "na obraz i podobieństwo" urządzeń pod względem jakości nowych formatów niczego nie wnoszących i stanowiacych tylko bełkot markietingowy.

Zabawa i efekt zaczyna się owszem od płyt zrealizowanych od początku do końca z myślą o gęstym formacie (tu można tylko popłakać się z niesamowitej mnogości repertuarowej.

Myśląc o SACD dajmy sobie naprawdę spokój z urządzeniami na poziomie Pioneera, Denona, Marantza czy nawet Arcama. To są pólśrodki i nic więcej.

Rzucajmy cegłą w kiepskich realizatorów płyt CD a nie poszukujmy czegoś czego na pewnym poziomie nie ma i długo nie będzie.

SACD TAK ale na poważnie a nie na niby.

Firebird, 25 Sie 2009, 03:28

>Skad pwenosc ze to co najlepsze

>jest lepsze? Caly wielki watek, zdiecia i madrosci. Ktos juz sluchal marantza 9004, denona 01,

>oppo83. Porownal je ktos z czymkolwiek w "slepym tescie"? Jesli nie, to o czym my mowimy? O duchach

>przeszłosci i demodach (denonach:)dzisiejszych czasów. Troche smieszne, niesadzicie?

Audiofil i ślepy test. Jasne. Może jeszcze audiofil i inteligencja.

Nie wiem o co tu się spierać. SACD, CD czy plik. Każdy z formatów może zagrać na takim poziomie by zacząć słuchać muzyki niż zastanawiać się ile gdzie bitów.

Jedna sprawa jedynie tu jest niepokojąca. Obłęd Audioholika, który rzuca nazwami wybitnych firm realizujących nagrania w SACD zupełnie zapominając o tych które uzyskują taką samą lub lepszą jakość na zwykłym CD np. Dorian, TACET, Raumklang, Rame.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Firebird odsylam do swoich testow urzadzen SACD na roznym poziomie cenowym ktorych wyniki opublikawalem na niniejszym forum. Uwierz ze wiem co mowie. Nie mam nic przeciwko urzadzeniom wieloformatowym tylko jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego. Co do mnie: zyje we wspolczesnym swiecie i korzystam z jego udogodnien ale liczy sie dla mnie dobry dzwiek. Co do SACD moge jedynie podpisac sie pod tym co napisal xniwax.

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71, 25 Sie 2009, 10:01

>Firebird odsylam do swoich testow urzadzen SACD na roznym poziomie cenowym ktorych wyniki

>opublikawalem na niniejszym forum. Uwierz ze wiem co mowie.

Masz jakiś certyfikat na swoje uszy ?!? ;)

Powinieneś jeszcze patrzeć delikwentowi w oczy i delikatnie operować głosem i gestykulacją: "uwierz mi, wiem co mówię, jestem znawcą, jestem o tym przekonany, ja to po prostu wiem, tak jest, zawierz mi całkowicie, nie będziesz żałował, będziesz szczęśliwy po grób"

:))))

ale na forum takie czary nie działają :)))

disco, jesteś pociesznym szamanem audiofilskim, znawcą od Banku Twarzy :))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.