Skocz do zawartości
IGNORED

Przetworniki w sluchawkach

Telum

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się również przyjączę do pytania: jakie należy stosować środki ostrożności, aby nie uszkodzić przetworników słuchawek? Wiem, że należy unikać silnych pól magnetycznych -> słyszałem o przypadku jak facetowi się zniszczyły się przetworniki, gdy przechodził przez bramkę w hipermarkecie;)pozdrawiam

Moze jeszcze inaczej... Mozna ponoc uszkodzic przetworniki 'przeciazajac' je duzym poziomem sygnalu. Czy w praktyce jest to mozliwe na wyjciu sluchawkowym odtwarzacza cd (czy nawet 'mini-wiezy')? Zeby obnizyc troche poziom abstrakcji, dodam ze mam na mysli dynamiczne sluchawki otwarte (np. Sennheiser HD 650).

Wszystko pewnie można, tylko że jeśli ktoś słucha słuchawek na maksymalnej głośności mini czy maxi wieży czy czegokolwiek, to ma dużo większy problem niż stracenie 1000 zł na nowe słuchawki - trwałe uszkodzenie słuchu. Przyznam, że jeszcze nigdy nie słyszałem uszkodzenia słuchawek od zbyt mocnego sygnału

kazik:

Nie chodzilo mi oczywiscie o to, ze chce sluchac sluchawek 'na maksa' i zastanawiam sie 'ile pociagna'. Zastanwialem sie tylko czy sluchawki w sklepie moga zostac uszkodzone przez wariacje 'potencjalnych klientow'. W media marktach na przyklad zdarzaja sie niezle promocje, a akurat sluchawki mozna tam znalezc... ciekawe. Problem w tym, ze takich sluchawek moze tam odsluchac kazdy, takze ten, kto niekoniecznie mialby z nich jakis uzytek, ale 'skoro mozna przetestowac, to czemu nie sprawdzic jak glosno graja te najdrozsze'. A jak zostanie ostatnia sztuka, to nie mozna sobie zazyczyc 'niesmiganych' z magazynu :)

Aaa fakt, ale ostatnia sztuka słuchawek - chyba bym nie wziął. Z kolumnami nie mam oporów. Z MM to na pewno bym nie wziął, bo widziałem ich stan w Poznaniu - jak dla mnie są to egzemplarze do śmietnika po takich testach (są wystawione do testowania)

Na szczescie te lepsze sa w zamknietej szklanej gablocie. Zeby ich posluchac trzeba poprosic obsluge i udac sie z nimi na drugi koniec salonu, zeby podlaczyc pod jakas mini-wieze, bo bardzo (nie)mily pan twierdzi, ze to jest zestaw jak najbardziej hifi, tylko ze mini, i nie ma zadnej roznicy czy podlaczy sie sluchawki do tego czy do 'klocka'. Tak przynajmniej jest we Wroclawiu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.